Ahoj snad se tady najde někdo kdo by mi poradil s výběrem.
Přemýšlel jsem o buď o Nikonu D5100 nebo základnímu D3100 a nebo něco od Sony, kdysi jsem měl Sony DSC R1. Sice to nebyla úplně pravá zrcadłovka, ale snímky pořizoval perfektní, takže se Sony bych spokojený byl, ale jak jsem již psal tak vych vzal klidně něco od Nikonu :-)
Nákup nové zrcadlovky Vyřešeno
Re: Nákup nové zrcadlovky
Za me jednoznacne Nikon D5100 + 18-105 VR
Sony zrcadlovky nevyrabi, pouze SLT (polopropustne nepohyblive zrcadlo), coz je reseni ktera ma nekolik vyhod, ale jeste vetsi radu nevyhod - vcetne snizeni kvality fotografii. Navic Sony nema kvalitni levne objektivy jako je Nikon 18-105.
Sony zrcadlovky nevyrabi, pouze SLT (polopropustne nepohyblive zrcadlo), coz je reseni ktera ma nekolik vyhod, ale jeste vetsi radu nevyhod - vcetne snizeni kvality fotografii. Navic Sony nema kvalitni levne objektivy jako je Nikon 18-105.
- pikaso.andreas
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Sice starší kousek, ale doporučuji Nikon D90 s objektivem 16-85 VR
Mám ho a jsem spokojenýýýý.

Tak samozrejmne, D90 + 16-85 je idealni kombinace (fotim s ni 2 roky), ale cenove je nekde jinde (12 tisic fotak, 12 tisic sklo - pokud se nezdrazilo)
I kdyz i ta 16-85 ma drobnou vyrobni vadu na kterou je treba myslet
I kdyz i ta 16-85 ma drobnou vyrobni vadu na kterou je treba myslet
Ak Sony zrkadlovky nevyraba, co je potom napriklad toto?
Jasně D90 je kvalitni klasika, ale myslím že bych to tak moc nevyužil, stačí něco kvalitního a za rozumnou cenu 

A580 se nevyrabi uz dva roky - je ale posledni v rade, dalsi uz nebude
Pozor, to ze se neco nevyrabi neznamena ze nejdou koupit skladove zasoby.
Tu D5100 radim jako clovek ktery vlastni znacnou cast u nas prodavanych digitalnich zrcadlovek vsech znacek.
Kdyby prislo na potrebu tocit video, D5100 toci AVCHD (full HD), D90 toci 720p a jeste navic pouze MJPEG.
Pozor, to ze se neco nevyrabi neznamena ze nejdou koupit skladove zasoby.
Tu D5100 radim jako clovek ktery vlastni znacnou cast u nas prodavanych digitalnich zrcadlovek vsech znacek.
Kdyby prislo na potrebu tocit video, D5100 toci AVCHD (full HD), D90 toci 720p a jeste navic pouze MJPEG.
No zatím i u mě vede ta D5100, měl jsem možnost vyzkoušet a myslím, že by mohla stačit.
Co ta D3100 tu taky máš, sice jsem neuvažoval o nejlevnější zrcadlovce od Nikonu, ale nějaká osobní zkušenost by mě určitě zajímala
Co ta D3100 tu taky máš, sice jsem neuvažoval o nejlevnější zrcadlovce od Nikonu, ale nějaká osobní zkušenost by mě určitě zajímala

D3100 ma hlavne mizerny snimac (horsi nez D90 a D5100). To je fotak urceny primo pro majitele kompaktu, mrnava hracka.
D90 ma zase lepsi hledacek (hranol misto zrcadel, takze je podstatne vetsi obraz) a funguje mereni a autofokus u starsich objektivu.
D3100 i 5100 vyzaduji elektronicke objektivy s vlastnim motorkem na ostreni.
D90 ma zase lepsi hledacek (hranol misto zrcadel, takze je podstatne vetsi obraz) a funguje mereni a autofokus u starsich objektivu.
D3100 i 5100 vyzaduji elektronicke objektivy s vlastnim motorkem na ostreni.
Jasně, takže zatí to vidím na tu D5100 

Ta nejnizsi rada je navic vyrobena k nejnizsimu standartu - tudiz kdyz na D3100 nasadis svetelny teleobjektiv a zjistis, ze to ostri metr za misto kam ma byt zaostreno, tak ti to servis v klidu vrati s tim, ze to je vyrobni tolerance.
OK, D5100 bude dobrá volba, ještě se zkusím poptat po známých, mohl bych si ji už od někoho koupit i s nějakým příslušenstvím
Co se týče té D3100, tak si myslím, že by pro nějakého začátečníka co si bude kupovat první zrcadlovku úplně stačila a pokud by s ní chtěl vyfotit několik fotek roče tak by určitě nekupoval další skla... a asi by byl spokojený
ale je dost malá a myslím že se nebude moc dobře držet

Co se týče té D3100, tak si myslím, že by pro nějakého začátečníka co si bude kupovat první zrcadlovku úplně stačila a pokud by s ní chtěl vyfotit několik fotek roče tak by určitě nekupoval další skla... a asi by byl spokojený

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2582
-
od Kincl6
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 10:39