Hm, ano to je pravda Canon je opravdu znacka, ktera se vyplati, ktera to opravdu takrikajic umi. I ja osobne preferuji Canon. Jak male rodinne fotaky, tak i profesionalni zrcadlovky (tedy, kdybych si je mohl dovolit ze). A Sony ma jeden muj znamy, a musim rici ze... no proste mas pravdu
-- upraveno--
-- odesláno z Tapatalku
Nákup nové zrcadlovky Vyřešeno
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Nákup nové zrcadlovky
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
= můj voříšek
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
A Nikon ma ocividne velkou budoucnost.
-- odesláno z Tapatalku
-- odesláno z Tapatalku
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
= můj voříšek
= můj voříšek
Z ciste technickeho hlediska bych mohl napsat 10 stranek textu o tom, co me na ktere znacce vadi, co se mi libi, co povazuji za klad a co za nevyhodu proti konkurenci. I na Canonu me z hlavy napada spousta veci, co se mi vylozene nelibi, ale je to politika firmy a jako takovou ji respektuji.
Canon je podle me primo ukazkovy priklad vyrobce, ktery ma radu vyrobku s urcitymi parametry a pokud neco nevyhovuje, je nutne si koupit vyrobek vyssi tridy. Canon totiz nic nenuti toto menit, nemusi se snazit aby zvysoval prodejnost svych vyrobku. Canon dokonce uz uvedl vlastni bezzrcadlovku, coz je smer kterym se ubira budoucnost fotografovani. Jediny, komu to zatim nedoslo je Nikon (V1/J1 neni konkuence zrcadlovek).
Canon je podle me primo ukazkovy priklad vyrobce, ktery ma radu vyrobku s urcitymi parametry a pokud neco nevyhovuje, je nutne si koupit vyrobek vyssi tridy. Canon totiz nic nenuti toto menit, nemusi se snazit aby zvysoval prodejnost svych vyrobku. Canon dokonce uz uvedl vlastni bezzrcadlovku, coz je smer kterym se ubira budoucnost fotografovani. Jediny, komu to zatim nedoslo je Nikon (V1/J1 neni konkuence zrcadlovek).
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No prosim, nekde bohuzel konci me sily, bezzrcadlovku? Tak to je mi trapne, ale jeste jsem o ni neslysel.
Jinak Nikon V1 rozhodne neni konkurence zrcadlovek, vzdyt je to takovy rodinny fotak, ktery se chlubi spousti s "jednim dotykem".
-- odesláno z Tapatalku
Jinak Nikon V1 rozhodne neni konkurence zrcadlovek, vzdyt je to takovy rodinny fotak, ktery se chlubi spousti s "jednim dotykem".
-- odesláno z Tapatalku
= můj voříšek
= můj voříšek
http://www.sony.co.uk/hub/nex-compact-system-camera
Toto jsou aparaty, ktere osobne povazuji za podstatne lepsi nez stavajici Canon EOS-M a Canonu bude hodne dlouho trvat, nez dozene naskok Sony, ktery je cca 3-4 roky napred.
Technicka kvalita fotografii je shodna se zrcadlovkou, snimac je totozny. Navic je to fotak co stoji 12.000 Kc novy (ta nejnizsi rada) a vejde se do kapsy. Toto je take takovy rodinny fotak - foti to, toci to video, a to presne to co od toho zakanik ocekava.
Toto jsou aparaty, ktere osobne povazuji za podstatne lepsi nez stavajici Canon EOS-M a Canonu bude hodne dlouho trvat, nez dozene naskok Sony, ktery je cca 3-4 roky napred.
Technicka kvalita fotografii je shodna se zrcadlovkou, snimac je totozny. Navic je to fotak co stoji 12.000 Kc novy (ta nejnizsi rada) a vejde se do kapsy. Toto je take takovy rodinny fotak - foti to, toci to video, a to presne to co od toho zakanik ocekava.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 04 kvě 2013 01:32, celkem upraveno 1 x.
Musim souhlasit s předchozím od petr22 a ostatních. Pokud se rozhodneš pro zrcadlovku tak budeš jako uživatel automatu zklamán. Kouzlo není v tom že si to nastavíš na auto ale třeba v tom zmrazíš vodu, umlčíš mlhu, vyfotíš měsíc v úplňku (to je taky vtipná záležitost) atp. Uděláš stím opravdové fota a nejen "obrázky". Pokud nejsi ochotný podstupovat různá nastavení času, světla atd tak raději vol dražší kompakt který ti vydrží x let
On mel Sony R1, coz je obrovsky kompakt se snimacem ze zrcadlovky (tusim ze 10 mpx). Velke je to jako zrcadlovka s hodne kvalitnim svetelnym objektivem. A ovlada se to stejne jako zrcadlovka.
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ano, presne tak, je to pak opravdu nadhera, a clovek se u takoveto fotografii zastavi. Je to pak povyseno az na umeni. A urcite se vyplati investovat do budoucna, aby pak fotoaparat tak rychle "nezestarnul".
-- odesláno z Tapatalku
-- odesláno z Tapatalku
= můj voříšek
= můj voříšek
stejně jako moje stará konika z20
Myslim že pro člověka který si nebude kupovat objektivy a další výbavu ale chce si to užít tak je dobrá volba lepší kompakt.

- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, to je pak dulezite u vyberu, k cemu a jestli neco k tomu 
-- odesláno z Tapatalku

-- odesláno z Tapatalku
Naposledy upravil(a) Michael Michael dne 04 kvě 2013 01:41, celkem upraveno 1 x.
= můj voříšek
= můj voříšek
Pokud ten kompakt nebude mit APS-C snimac (nebo 4/3) tak se nikdy nebude kvalitou vystupu rovnat zrcadlovce, i kdyz bude mit podobny rozsah zoomu a rozliseni snimace.
Sebelepsi kompakt jako je Canon G12 je naprosto nepouzitelny ve chvili, kdy je potreba vyssi ISO nez 200. Za stejnych podminek jde zrcadlovka na ISO 6400....
On se clovek snazi fotit za sebehorsich podminek - treba v muzeu - a to zadny kompakt na svete s malym snimacem proste neda v pouzitelne podobe, pul vteriny se neda udrzet v ruce.
Napriklad NEX-3 stoji stejne jako lepsi kompakt, nabizi ale kvalitu zrcadlovky:
http://www.megapixel.cz/sony-nex-3n-16- ... tector-lcd
Sebelepsi kompakt jako je Canon G12 je naprosto nepouzitelny ve chvili, kdy je potreba vyssi ISO nez 200. Za stejnych podminek jde zrcadlovka na ISO 6400....
On se clovek snazi fotit za sebehorsich podminek - treba v muzeu - a to zadny kompakt na svete s malym snimacem proste neda v pouzitelne podobe, pul vteriny se neda udrzet v ruce.
Napriklad NEX-3 stoji stejne jako lepsi kompakt, nabizi ale kvalitu zrcadlovky:
http://www.megapixel.cz/sony-nex-3n-16- ... tector-lcd
??? Když fotim kompaktem na iso200 jde zrcadlovka na 6400??? A co že má na té fotce být? Bílá tma? To nebylo myšleno vážně ne?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2582
-
od Kincl6
Zobrazit poslední příspěvek
03 led 2025 10:39