Dalsi moznost je hybridni HDD.
Nicmene spousta vyrobcu tam nacpe disk kde ta SSD cast ma jenom 16 nebo 32 GB, takze se tam samozrejmne nemuze vejit system.
Ano, OS zabira jenom 3 GB..... flame Windows vs Linux bych do toho netahal, ty tisice aplikaci (kolik jich skutecne uzivatel pouzije?) z nichz 50 dela to same a zadna neni dodelana take..... lepsi jedna aplikace ktera to co ma dela poradne. Na 16 GB nebo 32 GB disk se Windows 7/8 proste nevejdou, a to se s timhle diskem v ntb prodavaji.
Info o SSD - jaký je rozdíl oproti HDD?
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Info o SSD
Divine: samozreme ze je toho vice, ale ja se rozhoduji ne od pohledu (jestli je ten notebook cerny neno bily), ale podle vsech soucasti, aby nejlepe pracoval. Ale vsadim boty, ze to delaji vsichni lide, kteri tady o tom mluvi.
-- odesláno z Tapatalku
-- odesláno z Tapatalku
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
= můj voříšek
Do velikosti OS je treba pocitat i swapfile (1,5x velikost pameti) a hyberfile (velikost pameti).
Pri 8 GB RAM to zabere nejakych 20 GB.
U 16 GB SSD je ten disk dobry prave jen na swapfile, hybernacni soubor se tam dostat neda, ten je tam co OS.
Pri 8 GB RAM to zabere nejakych 20 GB.
U 16 GB SSD je ten disk dobry prave jen na swapfile, hybernacni soubor se tam dostat neda, ten je tam co OS.
Michael Michael píše:Divine: samozreme ze je toho vice, ale ja se rozhoduji ne od pohledu (jestli je ten notebook cerny neno bily), ale podle vsech soucasti, aby nejlepe pracoval. Ale vsadim boty, ze to delaji vsichni lide, kteri tady o tom mluvi.
-- odesláno z Tapatalku
Teď jsem tě nějak nepochopil. Ptal jsem se na to, co je to za notebook...? Protože jsem nikdy neviděl notebook pouze s SSD diskem.
Je jasné, že se nerozhoduješ podle barvy. To snad nikdo.
-
- Pohlaví:
http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-x230 ... 335385.htm
Kromě toho v práci máme Dell taky pouze s SSD. Ale to bylo na zakázku.
/edit: Co se týče velikosti, tak jeden malý postřeh - před 7 lety jsem si kupoval ntb od HP. Jede dodnes. A je tam 2,5 IDE HDD 40GB. A to ho mám ještě rozdělen na 2 x 20, kde na jednom oddíle mám linux.
Kromě toho v práci máme Dell taky pouze s SSD. Ale to bylo na zakázku.
/edit: Co se týče velikosti, tak jeden malý postřeh - před 7 lety jsem si kupoval ntb od HP. Jede dodnes. A je tam 2,5 IDE HDD 40GB. A to ho mám ještě rozdělen na 2 x 20, kde na jednom oddíle mám linux.
Naposledy upravil(a) Uziv00 dne 04 kvě 2013 12:32, celkem upraveno 1 x.
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Aha, jo takhle...pardon. Lenovo Thinkpad - ale take mam na zakazku, jak psal ITCrowd
-- odesláno z Tapatalku
-- odesláno z Tapatalku
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
= můj voříšek
= můj voříšek
Zajímavé. Ale to si radši koupím normální HDD a pak vyměním za SSD. Tyhle jsou fakt předražený.
ale rekl bych ze tam bude problem s mistem kdyz jen OS zabira 60 GB
to si děláš srandu ne?

Win 7 32bit - 16GB
Win 7 64bit - 20GB
... to samý Windows 8
Na mém disku zabírá win 7 32 bit+MS oficce 2013 +spousty dalších programů 21 GB .Těch 60 GB taky nechápu
petr22 píše:Do velikosti OS je treba pocitat i swapfile (1,5x velikost pameti) a hyberfile (velikost pameti).
Tak zrovna na swapfile se SSD nehodí, protože neustálými zápisy se brzy odswapuje do křemíkového nebe. Neobnovitelně. I když u těch dnešních by to už prý nemělo být tak zlé, jestli věříte reklamám a (pod)placeným testům...
A neber to jako meziplatformní flame, ale většina těch aplikací co tu mám pochází ze sedmdesátých a osmdesátých let, takže jsou důkladně dodělané a miliardkrát prověřené. Zřejmě si je pleteš s dnešními frikulínskými omalovánkami, které musí hlavně fofrem do prodeje a pak se na ně každé úterý vydává balík oprav na chyby staré několik měsíců i let, včetně záplat na záplaty, který minulý týden způsobily nefunkčnost toho programu.
Naopak je zajímavé že spousta dnešních linuxových programů jsou jen klikačky, které používají právě ty několikakilobajtové utilitky ze kterých za pochodu řetězí komplexní činnosti, stejně jako se to dělá v příkazovém řádku (uživatel je tak používá a ani o tom neví), takže vypalovací program má sotva megabajt místo stovek až tisíců, které zabírají místo na tvém windowsím disku beztak už dost plném bloatware.
Ale pořád se tu omílají stále stejné věci, takže takhle:
PLUS:
- rychlejší čtení
- menší spotřeba energie
- mechanická odolnost
MINUS:
- citelně menší kapacita
- omezená životnost při častém zapisování
- vyšší cena
Bylo by toho víc, ale tohle jsou základní body podle kterých se dá rozhodnout. Prostě do notebooku na cesty a normální práci určitě SSD, ale do desktopu na hry spíš HDD.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Ne, nedelam si srandu.
Nainstalovany OS + vsechny patche a nutne osbluzne programy jako frameworky - 25 GB
Swapfile + pagefile - 20 GB
Nainstalovane bezne pouzivane aplikace - 15 GB
A 64 GB disk je plny.........
A to nepocitam uzivatelsky adresar, ktery se postupne dokaze sam zvetsin na desitky GB (tempy od aplikaci a pod.).
OS neni pouze C:\WINDOWS
Nainstalovany OS + vsechny patche a nutne osbluzne programy jako frameworky - 25 GB
Swapfile + pagefile - 20 GB
Nainstalovane bezne pouzivane aplikace - 15 GB
A 64 GB disk je plny.........
A to nepocitam uzivatelsky adresar, ktery se postupne dokaze sam zvetsin na desitky GB (tempy od aplikaci a pod.).
OS neni pouze C:\WINDOWS