Dobrý den,
Kdysi jsem měl Galaxy Nexus jako mobilní telefon, ale mobil za 8K se mi zdál drahý na to abych jej sebou měl všude, kdokoli jej může ukradnout atp... Prodal jsem jej a (mimochodem koupil HD7870 XT + OCZ Fatal1ty 750W ^^) uvažuji na koupí něčeho nového do 7K s DPH (beru bez DPH, takže cena okolo 5,5K) ...
Strašně moc se mi líbí Nexus 7, ale uvažuji jaké bych měl nevýhody oproti koupi mobilního telefonu, ba naopak jaké bych měl výhody.
-Neměl bych jej vždy sebou, což mobil potřebuji = na okolo apod.. což je výhoda i nevýhoda
-Musel bych oželet fotoaparát
.. Ale jaké jsou další nevýhody/výhody?
Navíc.. Zdá se mi že než kupovat nějaký mobil střední třídy s 4" tak je výhodnější koupit dokonalý 7" tablet?..
Smartphone nebo tablet?
Smartphone nebo tablet?
Sestava na mém profilu. | // Telefon: Nothing Phone (1) +Galaxy Watch Active 2
Re: Smartphone nebo tablet?
Záleží na tom na co s tím chceš dělat
Tak Nexus 7 je dobrý, ale nemáš možnost rozšíření Paměťových karet což se mě zdá jedno velké mínus. Jinak jak píše Mukoki na co bys ho konkrétně potřeboval?
CPU: Intel Core i5 10400F 2,9GHz
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
OP: 16GB Kingston 2666MHz
GFX: ASUS Dual Radeon RX 7600 V2 OC Edition, 8GB GDDR6
MB: GIGABYTE B460M DS3H - Intel B460
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 1TB
SSD: Samsung 860 EVO 500GB
Zdroj: CHIEFTEC zdroj GPS-600A8 600W
Case: Evolveo Ray 4
Chladič: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak drahy mobil se bojis nosit a tablet bys nemel vsude sebou... ty zarizeni se pro nic za nic nejmenuji mobilní... jsou od toho, abys je mel pri ruce kdyz potrebujes zavolat, napsat, precist zpravy, apod. Na nejake co kdyz mi to spadne se vykasli. Ma-li to spadnout, tak to spadne a nenadelas s tim nic... s takovou nebudes moct nosit nic co je drahe a mohlo by se rozbit...
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- Tomina
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kdysi jsem uvažoval úplně stejně. Koupil jsem si za 11 tyček Galaxy Note, tak strašně jsem se o něho bál, že jsem ho raději prodal. Pak jsem řešil kombinaci hloupého telefonu a namakaného tabletu. Dokonce jsem tuto kombinaci i vyzkoušel a závěr? Tablet jsem nikam nenosil, protože tahat s sebou všude velkou placku je o ničem. Když jsem byl venku a čekal jsem mail, tak mi byl tablet i hloupý mobil bez připojení k netu na nic. Všeho jsem se zbavil a rozhodl jsem se s tablety skončit, protože pro mne nemají využití. Po pár levnějších smartphonech s Androidem jsem zakotvil u Galaxy S3, která svojí velikostí a s přihmouřením oka zasupluje i ten tablet. Ale hlavně - jsem stále online a když příjde mail, či zpráva z Facebooku, či cokoliv jiného, tak ihned reaguji. Super záležitost i v práci, kdy nemusím sedět v kanclu, ale přes VPN sleduji vše, co se děje. A jak psal kolega výše. Pokud mi má S3 spadnout, tak spadne. Mám jí v obalech, takže přežít by to mohla. Rozhodnutí je na tobě, jen tě můžu uklidnit, že nejsi sám, kdo takové věci řešil.. :-)
Naposledy upravil(a) Tomina dne 05 kvě 2013 10:14, celkem upraveno 1 x.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Ja jsem treba nosim oboje. Telefon SGS II a iPad. IPad mam bez GSM modemu. Proc taky priplacet 4 tis., kdyz si muzu z mobilu udělat AP a pripojit se na net skrze vysilanou wifi... tak jsem poresil net na obou zarizenich. Mobil mam na rychle emaily, FB, zprávy a tablet na prezentace a lehci praci, kdyz sebou nechci tahat notebook.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Nechám si hloupý mobil, zakoupím tablet a poté dokoupím mobil.. Technologie jde do předu a mobily se slevňují, počkám si až bude Xiaomi Mi2A dostupnější a pak se vrhnu k tabletu na něj.
Jde o to že já tablet využívám:
-večer na koukání YT
-u PC když pracuji tak bych měl vedle zaplé maily či FB
-když jsem mimo domov, tak nepotřebuji mít nutně vědomí o nových mailech
Jde o to že já tablet využívám:
-večer na koukání YT
-u PC když pracuji tak bych měl vedle zaplé maily či FB
-když jsem mimo domov, tak nepotřebuji mít nutně vědomí o nových mailech
-večer na koukání YT: To lze i na mobilu.
-u PC když pracuji tak bych měl vedle zaplé maily či FB: Pěkná volovina to můžeš opět na mobilu a na čemkoliv jiným mobil ti jenom pípne a hned víš co...
-u PC když pracuji tak bych měl vedle zaplé maily či FB: Pěkná volovina to můžeš opět na mobilu a na čemkoliv jiným mobil ti jenom pípne a hned víš co...
O to jde :)
Je vhodnější pro mé potřeby tablet, jelikož je levnější a nebudu si brát na kolo mobil za 8K.
Je vhodnější pro mé potřeby tablet, jelikož je levnější a nebudu si brát na kolo mobil za 8K.
A tablet si tam brát budeš ?
Proč bych měl? Od toho mám hloupý mobil :)
Volat a psát sms snad stačí.
Volat a psát sms snad stačí.
Já bych byl pro chytrý telefon. Zdá se mi logické mít více funkcí v jednom zařízení, pokud to jde. A toto se mi zdá jako typický příklad, kdy to lze a je to dokonce vhodné.
Na telefon si kup obal, nahraj software, který ti v případě ztráty pomůže s nalezením, pojisti telefon proti krádeži a máš vystaráno, když se o něj tolik bojíš.
Na telefon si kup obal, nahraj software, který ti v případě ztráty pomůže s nalezením, pojisti telefon proti krádeži a máš vystaráno, když se o něj tolik bojíš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 5139
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
28 úno 2025 13:11
-
- 3
- 2656
-
od Mety
20 bře 2025 21:12
-
-
Tablet jenom pro Home Assistant.
od BigSandy » 14 bře 2025 20:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 2
- 4641
-
od Zivan
15 bře 2025 08:57
-
-
-
Jaký tablet kolem 3000Kč ?
od michal84 » 22 lis 2024 14:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 6
- 4108
-
od michal84
22 pro 2024 21:43
-
-
-
Grafický tablet - pomoc při výběru
od showpayne » 12 srp 2024 19:47 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2143
-