Chytnutí wifi z auta

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Chytnutí wifi z auta

Příspěvekod tuningrob » 08 kvě 2013 19:59

Zdravím vás,
zajímalo by mě, zda jdou nějak prokombinovat síťové prvky, abych mohl v autě či někde jinde na cestách chytat wifi z větších vzdáleností. Snažil sem se googlovat a dohledat o tom co nejvíc informací, ovšem když mi to někdo osobně nepoví, tak se moc nechytám. Jedná se mi o to, že když sem někde autem, tak na parkovištích či jinde se snažím chytnout wifi, ovšem mnohdy je slabý signál a zbýva mi jen objet pár bloků a doufat že můžu bezpečně zaparkovat u wifi. Mobilní internet jsem hned vyloučil, ač se zdá že náklady na placený net je cca stejný, jednoduše nechci. Hotspot v mobilu nemám.

Takže jde mi jen o pricip, jak to udělat. Chce to anténu, která by wifi chytala z okolí, z ní povede kabel do AP, který mi vytvoří wifi u auta. Je to tak ?

Jednoduše potřebuju ten signál přitáhnout. Napájení bych použil z auta. Chtěl bych to potvrdit či vyvrátit. Jestli sem něco špatně napsal, prosím opravte mě.

Budu vděčný za vaše názory a rady.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Chytnutí wifi z auta

Příspěvekod ondoubek » 08 kvě 2013 20:05

Jde. Na opakování signálo potřebuješ repeater. Anténa je nejlepší panelová/sektorová/směrová, ale pokud nebudeš chtít směrovat anténu na acess point, tak si vem něakou všesměrovkou alespoň 8db. Anténa bude na střeše nebo v autě?

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 08 kvě 2013 21:52

Všesměrová je nejideálnější. Umístění podle situace, nerad bych byl nápadný ,když ji postavím na střechu. Nevím jak je taková anténa velká ( průměrově jako od routeru jen je delší :wtf:? ) Vedle auta ji postavit taky nemůžu( rušení od kastle?). Mužeš mi přiblížit jak to bude teba zapojené ? Stačí mi jen repeater který bude přijímat a zárověeň vysílat ? U toho ''pry'' dochází k velkým ztrátam, nebo z toho repeatru kabel do routeru a až z něj budu chytat wifi ? Já vím, ptam se jak blbec ale v tomto nejsem zaběhnutý.
PC - MB ASRock G41M-VS3, CPU IC2 Q9400, RAM DDR3 2x4GB (SK Hynix), GPU GTX 750 Ti,
HDD SGT SV35 1TB, P/S Blue Storm 500W, LCD AOC i2470SWQ', Sys W7 64bit, CS Zalman Z1

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 08 kvě 2013 22:41

Anténu bych vzal všesměrovou a magnetickým stojánkem. Dáš to na střechu. Kabel povede dovnitř. Ty lepší všesměrovky mají 20-30cm a víc, ale jsou zase tenké. Buďto povedš antenu do klienta a z toho klienta kabel do routeru(klient prijma,router vysila) anebo to vyřešíš repeaterem(ktery signal prijme a bude ti ho vysilat do auta). S tim repeaterem nevim jak je to z tema antenama. Jeste pohledam. Sorry za pravopis, písu to z tabletu.

--- Doplnění předchozího příspěvku (08 Kvě 2013 22:49) ---

http://wifi.aspa.cz/antena-tp-link-tl-a ... l-z104940/
Neco takoveho, dosah tak 200m v dobrych podminkach, ja na to chytam sice 600m vzdalenou wifi, ale neni to nic moc. Taky to neni venkovni, takze budes muset proti desti utesnit konektor antenna-stojanek.

Martin63
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Martin63 » 08 kvě 2013 23:06

ondoubek: Mohu se zeptat jak chytáš s touto anténkou Wi-Finu na 600m? To to jde i přes/mezi baráky, nebo jen někde cca přímkou přes pole? Jakou Wi-Finu chytáš (typ Wi-Fi, nějaký TP-LINK)? Ta Wi-Fi musí být set-sakra výkonná... Jakou máš rychlost a signál, na takovouto velikou dálku?
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat. :lama:

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.

Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 09 kvě 2013 06:47

Přes pole do vedlejší vesnice. Jsem nejvyžší dům toho chytám dost. Mám wifi kartu TL-WN722 n. Na druhé straně je 12db venkovní všesměrovka s d-linkem(ale nejsem si jistý). Signál je dost bídný. Tak 15-30%, záleží na počasí. Rychlost mizivá, 200kpbs. Jinak já si platím svúj net, to jsme jen se známým zkoušeli co nejdelší spoj ;-)Ale tak 2x za 5min to stejně vypadne. Anténu mám venku na parapetu. Ale on to máv dobrou anténu spíš ten naproti. Jinak dá se i 200m mezi domy :-) Tu wifinu má známý na pokrytí zahrady a pokryje mu to celou vesnici :D

To já si chytám wifiny jen tak na zkoušku, už mám tučný seznam acess pointů. Dělam si databazi a pak z toho mapu wifin po republice.

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 09 kvě 2013 06:56

A co je lepší ? Repeater nebo client a router ? S tím routerem to mám o zařizení navíc, jak je to se signálem . Co z těch dvou možností to zvládne lépe? Když bych do toho šel tak at to jde co nejlíp. Naházel bys mi tu nějaké vhodné zařízení ?

Co toto, koupil bych tu anténu viz. výše k tomu a hotové ? http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... archType=1

Repeater musí mit 2 antény, kde je ta druhá ? Je s tím repeatrem stabilní signál nebo to bude vypadávat ?

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 09 kvě 2013 18:08

Zase takový expert nejsem, ale mělo by to jet. Jenom ta anténa je jedna, takže bude příjmat i vysílat, a tak nevím jestli to bude fungovat dobře. Zkusím něco pogooglit.

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 10 kvě 2013 07:35

http://it.cestuji.info/slaby-wifi-signal.php#klient
tady je to dobře sepsáno. existujou i repeatry se dvěma kartama což by bylo nejnej ideálnější, ovšem už mě tady brzdí cena.

Pořád sem se nikde nedozvěděl, jak se ten internet chova s tím repeatrem, když je malá propustnost sítě. Je mi jasné že vstup a výstup signálu nejde společně. Takže když se budu divat na youtube tak načítaní se bude sekat každou sekundu ?

Na wifi-routeru (nebo AP) je obvykle nutno nastavit MAC-adresu repeateru. Výjimku tvoří například zařízení firmy TP-link (a možná i jiné značky), kde se na wifi-routeru, resp. access pointu nemusí nastavovat nic.

Zde bych mohl mít taky problém :?

Tady ta lepší verze repeatru se dvěma kartama : http://wifi.aspa.cz/ovislink-airlive-g- ... s-z101047/

Takže nejlepší volba bude AP(+ lepší anténa) + Router

Wordstar14
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 10 kvě 2013 10:15

Je nemudre si mysliet, ze bez priamej viditelnosti anten bude chodit wifi nejak spolahlivo. Dockas sa akurat prerusovania, vypadavania, sekania, malej rychlosti, nemoznosti sa pripojit po vypadku aj viac ako 10 minut a tak podobne.
Msel by si stat s autom na miestach kde su free wifi portaly (hotspoty). Napriklad na benzinkach, alebo nakupnych centrach, letiskach a pod.
Na to aby wifi chodilo uspokojivo je nutne splnit mnoho poziadaviek na to aby signal bol staly, neprerusovany, bez odrazov a hlavne v dobrej kvalite. Sila signalu je tiez dolezita. Pri signali -80dBm a menej ti to bude chodit tak okolo 1Mbps ak vobec.
Umiestnenie anteny vo vnutri vozidla ani neuvazuj. Takto nefunguje dobre ani FM rozhlas nieto este wifi. A davaj si pozor na tzv. kadejake "free wifi". Niektore z pomedzi oficialnych niesu tym, za co sa vydavaju. Sluzia za ucelom kradeze dat. Prihlasis sa na ce ne svoj mail iba raz a potom uz nikdy.

tuningrob
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod tuningrob » 11 kvě 2013 08:19

Ja vim ze je to tak trochu zbytecne ale dari se mi chytat nekdy nejake, ale sou slabe, kolem -75db a nekde chodit s mobilem v ruce po meste se mi fakt nechce. Coz ten klient s routerem mi to pomuze zesilit a sila kolem 65 je dostacujici. Teda jestli to umi vubec

Wordstar14
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 11 kvě 2013 09:24

Zosilit signal nieje problem, ovsem kvalita signalu bude po zosileni este horsia.
Ak mas set top box vsimni si, ze tam mas okrem sily signalu zobrazenu aj jeho kvalitu. Skus trocha pohybovat antenou a uvidis jak bude ta kvalita skakat hore-dole a obraz bude nepozeratelny.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5263
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3494
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2721
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě
    10
    28581
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 21:47
  • WiFi zařízení pro 2 generační dům