conventor batch i se soubory
conventor batch i se soubory
Dobrý den mám takový problém dělám v batu jakýsi "rozcestník" kde se napíše určitý příkaz a zapne to např. hru, ale k věci ta hra je ve složce např. data>hry>hra.exe ale když zkonvertuju do exe ten spouštěcí soubor ten batch tak stejnak potřebuje tu složku data s hrou. Nešlo by nějak udělat aby tu složku nepotřeboval? aby se vložila nějak do toho pozdějšího bach který bude *.exe 

Co tě nezabije to tě přizabije.
-
- Pohlaví:
Re: conventor batch i se soubory
Musíš před příkazem spuštění změnit adresář.
Např.
Např.
Kód: Vybrat vše
c:
cd \
cd c:\data\hry
hra.exe
ano to mám, ale asi jste to nepochopil/a adresář měním ale ten výsledný exe tu složku data>hry vždy potřebuje. mě šlo o to aby jí nepotřeboval. aby byl jakoby samostatný.
-
- Pohlaví:
Tak to zkus nějak přeložit do češtiny. Vůbec nechápu co vlastně chceš.
/edit: nebo to myslíš tak, že by součástí toho jediného exe byl i adresář z hrou?
/edit: nebo to myslíš tak, že by součástí toho jediného exe byl i adresář z hrou?
Tak jednoduše zkráceně řečeno: mám v batch takový rozestník na funkci proměnné kde uživatel napíše např. hra a batch jde
a však když skonvertuji bat do exe tak ten výsledný exe stále potřebuje tu složku s hrou, já potřebuji aby tu složku nepotřeboval. jde to vůbec nějak?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Kvě 2013 09:29) ---
ano, to edit bylo správně :-)
Kód: Vybrat vše
cd data
cd hry
hra.exe
a však když skonvertuji bat do exe tak ten výsledný exe stále potřebuje tu složku s hrou, já potřebuji aby tu složku nepotřeboval. jde to vůbec nějak?

--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Kvě 2013 09:29) ---
ano, to edit bylo správně :-)
-
- Pohlaví:
Napadá mě způsob udělat samorozbalovací archiv, který by po spuštění rozbalil soubory na disk a pak spustil výběr.
A nevíte jak vytvořit SFX archiv aby uživatel nemusel potvrzovat rozbaleni a ihned po rozbalení např do appdata se spusti start.bat?
-
- Pohlaví:
Záleží v čem to tvoříš. U winraru by to měl být parametr -s resp. -s1. pro spuštění -sp vyber.exe. Strejda google bude určitě vědět.
Možná jsem měl vytvořit nové téma, ale k věci: Mě by zajímalo jak fungují ty SFX archivy jak dokážou do sebe pojmout hodně dat a pak se zase extrahovat?
Je to pakovaci program (jako je RAR nebo ZIP) a archiv soucasne, takze umi rozpakovat sam sebe. Na vytvoreni potrebujes externi program (treba RAR).
Nicmene pozor - jamile zacnes neco takhle automaticky rozbalovat do nejakych slozek, bude z tebe mit obrovskou radost antivir, pripadne firewall a UAC ve Windows, protoze se jim tahle cinnost nebude znat uplne normalni. Takovouhle lacinou skriptarnu se tu pokousel vytvorit jeden kolega, nez zjistil ze antivir neskutecne spomaluje rozbalovani a UAC blokuje spusteni nekterych souboru, pricemz uzivatel vidi pouze to, ze se nic nedeje.
Nicmene pozor - jamile zacnes neco takhle automaticky rozbalovat do nejakych slozek, bude z tebe mit obrovskou radost antivir, pripadne firewall a UAC ve Windows, protoze se jim tahle cinnost nebude znat uplne normalni. Takovouhle lacinou skriptarnu se tu pokousel vytvorit jeden kolega, nez zjistil ze antivir neskutecne spomaluje rozbalovani a UAC blokuje spusteni nekterych souboru, pricemz uzivatel vidi pouze to, ze se nic nedeje.
No to chápu že je to pakovaci program ale nechápu jak může mít exe soubor v sobe zip (nebo rar).
To není nic složitého. Ten EXE se skládá ze dvou částí, v první je samotný prográmek na rozbalování, ve druhé jsou potom ta zkomprimovaná data. Prográmek už má natvrdo zadané odkud má s tím rozbalováním začít, tedy kde ta data začínají, a po spuštění tuhle činnost prostě provede.
Je to podobné jako kdybys měl obrázek který obsahuje i jednoduchý prohlížeč, aby sám sebe zobrazil. Akorát by se tím zbytečně plýtvalo místem na disku, protože prohlížečů na obrázky je hafo a umějí toho mnohem víc než ten jednoúčelový, který by ten obrázek promítal.
Je to podobné jako kdybys měl obrázek který obsahuje i jednoduchý prohlížeč, aby sám sebe zobrazil. Akorát by se tím zbytečně plýtvalo místem na disku, protože prohlížečů na obrázky je hafo a umějí toho mnohem víc než ten jednoúčelový, který by ten obrázek promítal.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
eqkes = nejdou otevřít soubory (jpg, doc, xls...) Příloha(y)
od pajauh » 11 srp 2024 10:58 » v Vše ostatní (bezp) - 8
- 9230
-
od pajauh
Zobrazit poslední příspěvek
24 zář 2024 18:07
-
-
-
Soubory ve složkách na externím HDD se nezobrazují
od Ghoust23 » 12 led 2025 20:40 » v Problémy s hardwarem - 7
- 3176
-
od petr22
14 led 2025 12:27
-
-
- 3
- 3717
-
od buchtik
19 pro 2024 12:16
-
-
Ve složce stažené soubory zmizely fotky a videa- jak je zachránit?
od Ondras66 » 03 kvě 2025 19:28 » v Windows 11, 10, 8... - 3
- 4298
-
od petr22
05 kvě 2025 14:38
-
Zpět na “Programování a tvorba webu”