Moc velká Fyzická pamět-v klidu pc Vyřešeno
Moc velká Fyzická pamět-v klidu pc
Zdravím,naskytnul se mi tu problem s fyzickou pamětí..když v pc nemam spuštěnou žádnou hru,film ani instalaci,pořád mi jede fyzická min. na 3,00 GB . Pc je vytížen zhruba na 86 % a když potřebuju něco dělat seká se to jako bejk.Dá se zjistit tento problem??
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Moc velká Fyzická pamět-v klidu pc
A co máš za sestavu? Dělalo Ti to předtím? jaké máš teploty? nepřehřivá se Ti procesor?
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
Myslím, že stejným způsobem jako jsi zjistil vytížení procesoru a fyzické paměti se dostaneš do správce úloh a procesů a jednoduše zjistíš který proces na kolik % vytěžuje pc. Až to zjistíš, tak to sem postni, může to být vir, nebo nějaký dementní spybot.
- případně zkus proces ukončit, co se změní
- případně zkus proces ukončit, co se změní
- Shinji-kun
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mas nainstalovanu kopu nepotrebneho softwareu? Ked si otvoris spravcu systemu a prezries si beziace procesy tak si ich mena pis do google a hladaj aky program ich vyuziva. Ak ten program nepouzivas a nieje to systemovy proces tak tu aplikaciu, ktoru nepouzivas mozes kludne odinstalovat. Plati to pre vseliake toolbary,widgety,rozny audio enhancing software, dalsi software co nieco stale "optimalizuje" a podobne hluposti.
-
- Pohlaví:
Případně podle návodu v článcích a návodech udělej log z HijackThis a vlož ho do sekce HijackThis se žádostí o kontrolu. Naši virobijci ti ho zkontrolují a pokud tam něco najdou, pak to odstraní.
zdravím,a zároven se omlouvám že sem du nebyl..tak postupně,teploty nevím jaký sou-nevim jak zjistit.sestava je HP Compaq dx7500 microtower. stáří cca 4 roky..ve správi uloh jsem už pátral a nejvíc mi bere prohlížeč ve kterym ted brouzdám Firefox. je to kolem 150 000 Kb. ted po dvou dnech jsem zapl pc a ramky mi ukazujou že jedou na 2,4 GB.jinak OS mam Microsoft Windows Vista Professional.ted zkusim ty programy vyhledatv googlu podle rady Shinji-kun .A log z HJT jsem dělal zhruba před 2 měsíci,od té doby na pc moc nechodim.
1) Přeinstaluj na Windows 7
2) Na kontrolu teplot použij CPUID HW Monitor; případně SpeedFan (vše stáhneš na stahuj.cz)
2) Na kontrolu teplot použij CPUID HW Monitor; případně SpeedFan (vše stáhneš na stahuj.cz)
to Picusek: koukam prvni rada nad zlato... Ja nevim jak ty, ale kadzy nema penize na to aby pri prvnim problemu menil windows.
Jak ti tu uz radili tak zkoukni ty procesy a podivej se co se ti spousti po startu PC.
Jak ti tu uz radili tak zkoukni ty procesy a podivej se co se ti spousti po startu PC.
Ano, sám sis odpověděl - je to jen rada, nikoho k ničemu nenutím.
- důležitý fakt je ten, že Vista už sama o sobě dost zatěžuje PC, proto se moc nedivím, že se s tím ten pc tak pere - nebo přinejmenším to na jeho rychlosti zrovna nepřidává.
- zkus hlavně ty teploty http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.22-setup.exe
I když mi přijde divné, že by vysoké teploty hrály roli ve vytížení fyzické paměti. Už sám reinstall systému by ti možná mohl dost usnadnit život
- důležitý fakt je ten, že Vista už sama o sobě dost zatěžuje PC, proto se moc nedivím, že se s tím ten pc tak pere - nebo přinejmenším to na jeho rychlosti zrovna nepřidává.
- zkus hlavně ty teploty http://www.cpuid.com/downloads/hwmonitor/1.22-setup.exe
I když mi přijde divné, že by vysoké teploty hrály roli ve vytížení fyzické paměti. Už sám reinstall systému by ti možná mohl dost usnadnit život
tak procesory sem zkouknul a vše se zdá být v normálu..divný. ale když je řeč o reinstalu tak na tomto PC sem hrál i náročnější hry jako GTA IV,NFS Shift,COD Black Ops 2 atd..a vše skoro na max detaily atd.. (mam externí grafiku) ty výkyvy v RAM jsou jen občasné,ale dost nepříjemný.Reinstal zatim nehodlám dělat.tady jsem udělal foto s teplotama,pc běží cca 30 minut
Udělej ještě screen procesů a zatížení paměti+procesoru. Ty teploty jsou o.k., ale dalo se čekat, že zaplnění paměti to nijak nevysvětlí. Od kdy ti to dělá? Zkoušel jsi vrátit bod obnovení do dob, kdy víš, že pc jel relativně v pohodě?
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Nech počítač nějakou dobu puštěný, až začnou ty problémy, spusť Správce úloh, udělej screen záložky Výkon a hoď ho sem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti