Asi mi někdo odcizil přihlašovací údaje k mailu. Co teď?*

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

Kriksus123
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Asi mi někdo odcizil přihlašovací údaje k mailu. Co teď?*

Příspěvekod Kriksus123 » 14 kvě 2013 17:01

Zdravím.
"Měl" jsem účet na hře Metin2.cz,jenže mi včera se už nešlo přihlásit na účet v metinu.Řek jsem si,že nejspíš nějak blbě píšu heslo a tak,že si ho změním,jenže když jsem si poslal změnu emailu,tak jsem se nemohl dostat do emailu.Nešlo mi heslo do emailu a dokonce mi nešlo odpovědět ani na kontrolní otázku,takže mi heslo nemůže být zasláno.Dneska jsem se podíval do hry a moje postava byla online a jak jsem jí napsal,tak se dala off a jak píšu na svůj email pošty,ať mi to vrátí,tak nereaguje.Psát na ticket nemá cenu,protože GM s tím stejně nic neudělají.Je nějaká možnost,jak dostat email zpět?
Díky za každou radu.
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 14 kvě 2013 18:26, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven nadpis

Reklama
fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Co teď?

Příspěvekod fatalfanatic » 14 kvě 2013 17:38

Teoreticky pokud si nedával údaje nikomu nebo nezadaval do stránek, které neznáš potom se pachatel dopustil trestního činu, neoprávněně vnikl na tvůj email a pozměnil údaje neboli krádež. V Metin2 stim nic neudělá protože to není jejich chyba že ti vnikli na email. Takže obrať se nejspíš na provozovatele emailu a položit mu stejnou otázku jako tady. Horší potom bude pokud si tam měl třeba účty kreditních kart apod.. Nevím jaké právo má provozovatel ale teoreticky může zjistit ip při posledním přihlášení a ty bys musel doložit, že jsi nezveřejňoval údaje.
[spoiler=Files]Moje tvorba

>> Here <<

Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 14 kvě 2013 17:48

E-mailová adresa se zas tak jednoduše ukrást nedá, pokud majitel nemá nějaké jednoduché heslo - 1111. A to se zde dá vzhledem k "jednoduchosti" nadpisu předpokládat.

Pokud to opravdu někdo odcizil, potom jistě změnil vše, včetně kontrolní otázky a získání adresy zpět je víceméně nemožné.

Nevím zda je to trestný čin, ale přečin určitě. Ovšem pochybuji, že by se tím někdo /myšleno policie/ vážně zabýval.

P.S. Minulý rok po mě chtěl heslo k účtům facebook a jsem přesvědčený, že 80% lidí jim ho tam napsalo.

fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 14 kvě 2013 17:54

BS: je to virtuální krádež čin nečin. Samosebou si myslím že Metin účet už neuvidíš je tam možnost změnit email pokud tedy pachatel je chytrý tak by to udělal. A pokud si tam neměl nic víc tak bych to nechal být.

Teď si uvědomuji že musel někomu dát email-užívat. jmeno jinak by se tam nedostal a tudíž musel vědět že tam nějaký účet je ne ...

>> Here <<

Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]

guest

Příspěvekod guest » 14 kvě 2013 18:03

virtuální krádež
je zdánlivá krádež, tudíž je to pitomost. O nějaké více či méně trestní odpovědnosti se dá uvažovat až v případě porušení poštovního tajemnsví, získání nějakého užitku, zneužití apod.

Takových věcí se dějí denně tisíce a pochybuji, že se tim někdo z oblasti vyšetřování vážně zabývá.

fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 14 kvě 2013 18:17

A jak může zjistit že se mu pachatel třeba nehrabe ve vypisech z banky nebo třeba teď sbírá informace na facebooku protože tam teď zrovna našel heslo s užív. Zrovna třeba teď ví kde bydlí jaké má telefoni číslo a třeba kolik má let. To ani policie neví ale v záhlaví tedy musí zahájit vyšetřování. Aby zjistila zda nedošlo k většímu tr. Činu

http://www.youtube.com/watch?feature=yo ... zuH9C3QLSI

>> Here <<

guest

Příspěvekod guest » 14 kvě 2013 18:20

Každý normální člověk by v tomto případě změnil vše, co je na ten odcizený účet vázáno!!!

fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 14 kvě 2013 18:22

A jak když jeho hlavní email je odcizený. Vlastně pokud to byl hl.účet je bezmocný...

>> Here <<

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 kvě 2013 18:27

Když je trestné "vloupat" se do emailové schránky partnera, proč by toto mělo být jiné? Obrátil bych se na provozovatele schránky. Ten by na základě IP adres měl zjistit, na čí straně je pravda. Rovněž může nahlédnout do historie zpráv.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

guest

Re: Asi mi někdo odcizil přihlašovací údaje k mailu. Co teď?

Příspěvekod guest » 14 kvě 2013 18:30

Nástrojů je nespočet. Nepotřebuješ zrovna e-mail. Účet v bance je na jméno /nick/ a heslo. Lze zrušit telefonicky apod.

P.S. Nepsal jsem že to není trestné, jenom že to možná není tr.čin. Trestný je i přečin, anebo přestupek.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 14 kvě 2013 18:32

Jedna se o trestny cin, neopravneny pristup k pocitacovemu systemu a nosici informaci

Zakonik C. 40/2009 SB, paragraf 230

Je presne definovano ze uz tim, ze se dostal na cizi ucet spachal trestny cin (do stejne kategorie spada takove to vsemozne hackovani skolni wifi site).

guest

Příspěvekod guest » 14 kvě 2013 18:45

Tr.zákon již je nový. Nicméně o tr.činu by se asi dalo diskutovat. Jsou tam termíny /které jsou velmi podstatné, jako překoná/ apod.
//Tyhle termíny jsou velmi důležité a v jiné oblasti se tím rozlišuje loupež a krádež atd.//
Nicméně nejsem právník a tak to nebudu rozebírat.
Zde je znění příslušného § Trestního zákoníku.

§ 230 Neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací
(1) Kdo překoná bezpečnostní opatření, a tím neoprávněně získá přístup k počítačovému systému nebo k
jeho části, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(2) Kdo získá přístup k počítačovému systému nebo k nosiči informací a
a) neoprávněně užije data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací,
b) data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací neoprávněně vymaže nebo jinak zničí, poškodí, změní, potlačí, sníží jejich kvalitu nebo je učiní neupotřebitelnými,
c) padělá nebo pozmění data uložená v počítačovém systému nebo na nosiči informací tak, aby byla považována za pravá nebo podle nich bylo jednáno tak, jako by to byla data pravá, bez ohledu na to, zda jsou tato data přímo čitelná a srozumitelná, nebo
d) neoprávněně vloží data do počítačového systému nebo na nosič informací nebo učiní jiný zásah do programového nebo technického vybavení počítače nebo jiného technického zařízení pro zpracování dat,
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové
hodnoty bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2
a) v úmyslu způsobit jinému škodu nebo jinou újmu nebo získat sobě nebo jinému neoprávněný prospěch, nebo
b) v úmyslu neoprávněně omezit funkčnost počítačového systému nebo jiného technického zařízení pro zpracování dat.
(4) Odnětím svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán,
a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny,
b) způsobí-li takovým činem značnou škodu,
c) způsobí-li takovým činem vážnou poruchu v činnosti orgánu státní správy, územní samosprávy, soudu nebo jiného orgánu veřejné moci,
d) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného značný prospěch, nebo
e) způsobí-li takovým činem vážnou poruchu v činnosti právnické nebo fyzické osoby, která je podnikatelem.
(5) Odnětím svobody na tři léta až osm let bude pachatel potrestán,
a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu, nebo
b) získá-li takovým činem pro sebe nebo pro jiného prospěch velkého rozsahu.

P.S. Jenom k těm termínům jako překoná. Ty jsou velmi podstatné pro to, aby se určilo o jaký čin se jedná.
Pro ilustraci. Sedíte na lavičce a vedle sebe máte mobil. Nějaký "šikula" vám ho šlohne a je to obyčejná krádež.
Pokud ho ale budete mít v ruce a on vám ho z ruky vytrhne, překonal váš odpor a jedná se o loupež. Sazba tuším 8 let.

Stejně tak, jako když máte otevřenou chalupu a lupič vám ze stolu sebere bábovku. Je to obyčejná krádež, protože nepřekonal odpor, tedy zámek a nemusel se vloupat. Pojišťovna nic nevyplatí.
Naposledy upravil(a) guest dne 14 kvě 2013 18:54, celkem upraveno 1 x.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Umí někdo snížit výšku hlavního panelu ve Win 11?
    od Minapark » 26 srp 2025 12:10 » v Windows 11, 10, 8...
    6
    8673
    od Minapark Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2025 21:53

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”