Ahojte,
Řesíme problém, že nám nejde nainstalovat do nově instalovaných (offline) Windows XP integrovaná wifi. Jedná se o model Acer Aspire 5730Z. Ve správci hardware jsem našel "otazníky" u položek modem a network adaptor, přičemž LAN už byla instalována korektně (Marvell). Šlo tedy podle mého právě o wifi. Windows XP ale při automatickém rozpoznání hardware ani z internetu nic nenašel.
Na oficiální stránce Acer Support (http://www.acer.cz/ac/cs/CZ/content/drivers) sou k dispozici 2 ovladače a ani jeden z nich wifi neprobudil. Chce to po nás ať "adaptér zapojíme a stikneme OK" - něco v tomto stylu. Zkoušel jsem také instalovat čipovou sadu, ale nic to nepomohlo. Pak je tam ještě instalátor na nějaké Intel SATA AHCI Drive ale nemyslím že by to mělo co do činění s wifi a má to přes 50 MB a nestahovali jsme to.
ani jeden z těchto možných driverů wifi nenainstaluje:
Wireless LAN Atheros Wireless LAN Driver 5.3.0.45 2.7 MB 2009/01/15
Wireless LAN Broadcom Wireless LAN Driver 4.170.25.12 4.1 MB 2009/01/15
Napadá někoho, kde je problém?
Děkuji pěkně.
Nejde nainstalovat wifi Win XP - notebook Acer Aspire
-
- Pohlaví:
Re: Nejde nainstalovat wifi Win XP - notebook Acer Aspire
Ahoj, co znamená toto?
do nově instalovaných (offline) Windows XP
Instalovali si znovu Windows XP bez dalších ovladačů (nemají CD s ovladači ani internet). Otazníky ve správci hardware měli na modemu a network adaptoru, ale LAN měli instalovánu. Modem už jsme nainstalovali a chybí nám tedy wifi.
-
- Pohlaví:
Stejně nerozumím. Nejde instalovat různé ovladače a myslet si že se to povede. To je jako házet do omáčky cukr a sůl a doufat, že to bude k jídlu.
Pokud jsou ty dva ovladače stažené, pak běžte do Správce zařízení a tam dejte u příslušného otazníku vyhledat změna HW a nnaveďte ho na to stažené.
Pokud jsou ty dva ovladače stažené, pak běžte do Správce zařízení a tam dejte u příslušného otazníku vyhledat změna HW a nnaveďte ho na to stažené.
Dobrá to zkusíme, ale bývá zvykem, že spustíme jednoduše setup.exe a vše se instaluje. Nemyslím, si že naváděním se něco zlepší. Jakože instaloval jsem nejprve jeden, pak ho odinstaloval dal restart a zkusil druhý. Pak mě ještě napadlo jestli není wifi vypnutá v BIOS, ale asi ne, když ji Windows "vidí"... To vše zkusíme.
-
- Pohlaví:
Ano zvykem to je, ale někdy to nejde. Potom je třeba vyhledat přes Správce změny HW apod.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 28
- 6042
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 črc 2024 22:48