Tak by jim to mělo jít. Stačí nastavit v server(soubor PROPERTIES) server-ip=90.179.152.174
Popřípadě zkusit vypnout bránu firewall, ta občas také dělá problémy, popřípadě povolit Javu.
Mám veřejnej internet?
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Mám veřejnej internet?
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Jaký pořád jiný internet? Ten z Marsu? K veřejný IP se dostanou jak lidé s veřejnou IP, tak ty s neveřejnou.
Jerabina: jak povolim javu?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 18:38) ---
Jerabina: když nastavím v server.properties server ip=90.179.152.174 zapnu server tak mi to v konzoli napíše:
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot
ested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2013 18:38) ---
Jerabina: když nastavím v server.properties server ip=90.179.152.174 zapnu server tak mi to v konzoli napíše:
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot
ested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?
Proč se prostě nezeptáš na tu veřejnou IP svýho poskytovatele ?!
KAŽDÝ člověk (resp. zařízení) vystupující na internetu musí vystupovat pod nějakou veřejnou IP.
Ale poskytovatel taky může "skrýt" pod jednu IP víc lidí - tohle bývá doménou hlavně WiFi připojení, protože poskytovatel nemá
dost veřejných IPv4 adres pro všechny klienty. Prostě můžeš být za NATem poskytovatele a to se na tebe přes tu IP adresu
nikdo nepřipojí, i kdyby si se na hlavu stavěl. Takže ještě jednou - ZEPTEJ SE!
Tu IP z configu serveru vymaž. Ta se tam píše jen v připadech použití různých VPN, jako třeba Hamachi.
Ke konfiguraci routeru řeknu víc, až ověříš tu veřejnou IP u poskytovatele.
KAŽDÝ člověk (resp. zařízení) vystupující na internetu musí vystupovat pod nějakou veřejnou IP.
Ale poskytovatel taky může "skrýt" pod jednu IP víc lidí - tohle bývá doménou hlavně WiFi připojení, protože poskytovatel nemá
dost veřejných IPv4 adres pro všechny klienty. Prostě můžeš být za NATem poskytovatele a to se na tebe přes tu IP adresu
nikdo nepřipojí, i kdyby si se na hlavu stavěl. Takže ještě jednou - ZEPTEJ SE!
Tu IP z configu serveru vymaž. Ta se tam píše jen v připadech použití různých VPN, jako třeba Hamachi.
Ke konfiguraci routeru řeknu víc, až ověříš tu veřejnou IP u poskytovatele.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
_vcn: Prosím tě, přečti si i první stránku!
X:
Tohle není jasná odpověď na otázku, jestli veřejnou IP má. Ani nenapsal, jak na to přišel a jestli to nějak ověřil.
Tak sem to nastavení napíšu hned:
Jdi do konfigurace toho routeru a jak to u TP-LINK bývá, tak si tam najdi nejdřív menu DHCP -> Address Reservation a tam si
zafixuj třeba IP 192.168.0.101 na MAC adresu toho PC, kde bude server. MAC adresa bude napsaná v DHCP -> Client List.
Pak jdi do Forwarding -> DMZ. Sem vyplň tu adresu 192.168.0.101, přepni na Enable a dej Save. Pak pro jistotu reboot routeru.
Pak založ server a řekni někomu, ať se na něj zkusí připojit přes tvou veřejnou adresu 90.179.152.174.
Jde to => máš to dobře! Ale DMZ pak kvůli bezpečnosti doručuju vypnout a nahradit Virtual Servers, kam příjde port 25565 TCP.
Nejde to => špatně si to nastavil nebo nemáš veřejnou IP - to už je konfigurace na straně ISP.
mophis napsal:
já nejspíš veřejnou adresu mám... :)
Tohle není jasná odpověď na otázku, jestli veřejnou IP má. Ani nenapsal, jak na to přišel a jestli to nějak ověřil.
Tak sem to nastavení napíšu hned:
Jdi do konfigurace toho routeru a jak to u TP-LINK bývá, tak si tam najdi nejdřív menu DHCP -> Address Reservation a tam si
zafixuj třeba IP 192.168.0.101 na MAC adresu toho PC, kde bude server. MAC adresa bude napsaná v DHCP -> Client List.
Pak jdi do Forwarding -> DMZ. Sem vyplň tu adresu 192.168.0.101, přepni na Enable a dej Save. Pak pro jistotu reboot routeru.
Pak založ server a řekni někomu, ať se na něj zkusí připojit přes tvou veřejnou adresu 90.179.152.174.
Jde to => máš to dobře! Ale DMZ pak kvůli bezpečnosti doručuju vypnout a nahradit Virtual Servers, kam příjde port 25565 TCP.
Nejde to => špatně si to nastavil nebo nemáš veřejnou IP - to už je konfigurace na straně ISP.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
To co píšu já je snad neviditelné? Jasně píšu, že veřejnou má! Na 100%! Ten návod co píšeš ty, bude jen na tvůj modemrouter, na jiným se to bude nastavovat jinak nehledě na to, že ani nemusí mít funkci DMZ ...
To že mu nějakej protál (mojeip.cz) zjistil adresu 90.179.152.174 opravdu znamená, že má veřejnou IP?
Bavíme se o tom, že si může na tý IP založit server (nebo klidně IP kameru, NAS dostupný z internetu, ...).
Ve škole mi na portálu mojeip.cz taky vyjede nějaká adresa z rozsahu věřejných adres, ale mám snad potom
veřejnou IP a můžu zakládat server? Těžko, když jsem pod obřím NATem školy...
Veřejných IPv4 adres moc není. Těžko si každý poskytovatel může dovolit každému svému klientovy dávat jednu veřejnou adresu.
Většinou to mají poskytovatelé za poplatek.
A k tomu routeru - psal, že má TP-LINK. Já mám ten nejzákladnější a nejlevnější šunt s názvem TL-WR740N a tou funkcí disponuje.
Bavíme se o tom, že si může na tý IP založit server (nebo klidně IP kameru, NAS dostupný z internetu, ...).
Ve škole mi na portálu mojeip.cz taky vyjede nějaká adresa z rozsahu věřejných adres, ale mám snad potom
veřejnou IP a můžu zakládat server? Těžko, když jsem pod obřím NATem školy...
Veřejných IPv4 adres moc není. Těžko si každý poskytovatel může dovolit každému svému klientovy dávat jednu veřejnou adresu.
Většinou to mají poskytovatelé za poplatek.
A k tomu routeru - psal, že má TP-LINK. Já mám ten nejzákladnější a nejlevnější šunt s názvem TL-WR740N a tou funkcí disponuje.
Ano, to znamená, že má veřejnou, pokud je z rozsahu veřejných. Škola má veřejnou a může si jí sama protunelovávat, kam chce, na který PC a který port se jí zlíbí. Zrovna tak si to může nakonfigurovat on. A veřejných IP je obrovské množství, až poslední dobou docházejí, ale i tak jsou velké rozsahy nevyužité a blokované (nakoupené třeba do zásoby). Zrovna tak je pravda, že někteří provideři šetří a koupí si veřejné IP jen pro sebe. Není pravda, že je vždy veřejná IP za poplatek, ve velké většině je dávaná uživatelům přímo k připojení. Pak jo, když máte podobný stroje.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Fakt to neznamena, ze ma verejnou. Jen vis, pod kterou adresou vystupuje. Klidne mezi tim muze byt 10 NATu poskytovatele a pochybuju, ze ten ti to jen tak naforwarduje dle prani
Odesláno z mého Galaxy Nexus pomocí Tapatalk 2
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Myslím že ne, to by se zobrazila přece neveřejná, ne? Každopádně by to měl mít ve smlouvě s providerem.
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
No nejakou verejnou adresu na konci retezu to samozrejme mit musi. Nevis ale, jak je ten retez dlouhy. Jediny, kdo mu to rekne na 100% je provider
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 4866
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3138
-
od Alferi