V poslední době se mi začal bezdůvodně vypínat počítač, kdy se vypne počítač nezávisí ani na tom, jak je zatížen, ani na ničem jiném. Počítač se vypne bez jakéhokoliv varování a může být ihned zase zapnut. Nevím, proč se to začalo stávat, ale počítač mám asi půl roku a doteď se to nestávalo.
Předem děkuji za radu.
Zde jsou parametry mého počítače, rád předložím jakékoliv jiné informace. Tento problém může být neuvěřitelně zákeřný a v podstatě mi nedovoluje dodělat nic, co by trvalo déle
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/19/2013, 19:37:17
Machine name: SYNOX2506-PC
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.130104-1437)
Language: Czech (Regional Setting: Czech)
System Manufacturer: System manufacturer
System Model: System Product Name
BIOS: BIOS Date: 01/26/08 16:29:14 Ver: 08.00.12
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 5200+ (2 CPUs), ~2.7GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 1260MB used, 3082MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode
Náhodné vypnutí počítače
Re: Náhodné vypnutí počítače
Vítej na PC-Help!
Hoď sem screen teplot z HW-monitor - odkaz zde http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
*EDIT - a ten screen sem dej jako přílohu
Hoď sem screen teplot z HW-monitor - odkaz zde http://www.cpuid.com/hwmonitor.php
*EDIT - a ten screen sem dej jako přílohu
Přehřívá se ti procesor. Athlony 64 jsou stavěný na teploty do 65°C a ten tvůj tu teplotu překračuje.
Takže vyčisti a přepastuj chlazení procesoru.
Takže vyčisti a přepastuj chlazení procesoru.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
To je ten problém, ta pasta tam je, dával jsem ho asi 2 týdny zpátky do opravny a v podstatě se nic nezměnilo, míval jsem časté sekání celého počítače, například během minuty se mi sekal 30 vteřin a pak jel krásně, to se přestalo stávat,jelikož jsem před počítač dal velký větrák(stolní) ale počítač se pořád náhodně vypíná.
-
- Pohlaví:
A tu pastu v opravně dávali novou? Potom přidat ventilátor a trochu to uvnitř upravit. Aby nepřekážely kabely apod.
Ano, pasta kompletně chyběla, teď tam je, zrovna jsem se na to podíval. Dejte mi moment, vyfotím, jak počítač teď vypadá
-
- Pohlaví:
Pokud se na pastu díváš tak, že sundáš chladič, potom musíš vždycky starou pastu očistit a nanést novou.
Ona tam totiž bude stále, ale nebude funkční!
Ona tam totiž bude stále, ale nebude funkční!
To znamená, že pokud jsem se díval, jestli tam ta pasta je (Odebral jsem chladič a podíval se, musím jí jet koupit a nanést znovu ? Btw koupím jí např. v Datartu?)
Zde příkládám vzhled mého počítače, jen podotýkám, že jeden kryt je vždy odebraný. Pokud tam není větrák, tak se celý počítač např. při koukání na film, hraní her (I velmi starých) 30 sekund seká a pak 20 vteřin ne (Přibližný čas)
Zde příkládám vzhled mého počítače, jen podotýkám, že jeden kryt je vždy odebraný. Pokud tam není větrák, tak se celý počítač např. při koukání na film, hraní her (I velmi starých) 30 sekund seká a pak 20 vteřin ne (Přibližný čas)
Pasta není všespásná! Jasně, že tam musí být, ale její přítomnost/nepřítomnost, popř. její stáří má vliv na teplotu CPU asi tak +/- 5°C. Takže nehledej závadu v pastě, ale někde jinde!
Sundej chladič z CPU a venku ho pořádně vyčisti!
Sundej chladič z CPU a venku ho pořádně vyčisti!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Moc tam toho vidět není. Ano pastu musíš dát vždy novou. Je tam od toho aby zarovnala nerovnosti obou povrchů /CPU a chladiče/. Pokud chladič sundáš, pasta je zaschlá a už nic nevyrovná.
Očistit a nanést slabounkou vrstvičku nové. Možná se to zlepší. A nějak urovnat kabely aby nepřekážely toku vzduchu.
Edit. V pastě závadu přímo hledat nemusíš, ale rozhodně ji tam dej !!!!!
Ono zrovna těch 5 stupňů je hranice mezi provozem a vypínáním!
Očistit a nanést slabounkou vrstvičku nové. Možná se to zlepší. A nějak urovnat kabely aby nepřekážely toku vzduchu.
Edit. V pastě závadu přímo hledat nemusíš, ale rozhodně ji tam dej !!!!!
Ono zrovna těch 5 stupňů je hranice mezi provozem a vypínáním!
Mohu se zeptat jak nejlíp ho vyčistit? Vyndal jsem ho a profouknul vysavačem a pusou, ale nevidím změnu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 2779
-
od VojtouNerCZ
Zobrazit poslední příspěvek
20 led 2025 15:31
-
- 4
- 3667
-
od pcmaker
27 říj 2024 10:14
-
- 3
- 2239
-
od Villentretenmerth
10 led 2025 19:53
-
-
Crucial MX500 - náhodne hlášení o prehriati Příloha(y)
od michal84 » 21 pro 2024 10:17 » v Problémy s hardwarem - 29
- 6745
-
od michal84
28 pro 2024 08:21
-
-
-
Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem - 10
- 4426
-
od Sipsisipi
25 srp 2024 10:37
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”