Zdravím všechny,
mám problém, který jsem zčásti napsal do titulku. Po domě mám zavedenou wi-fi síť + jeden PC kabelem. Přinesl jsem nový notebook s win8 (nevím jestli to má na to vliv) a když jsem se do existující sítě připojil, okamžitě se restartoval router, tím spadla síť všem. Pak připojení drželo asi dvě minuty a další restart routeru. Takto se to neustále opakovalo s menšími chvilkami trvání.
Zvláštní je, že stejné chování router má, i když se na něj připojím kabelem z notebooku.
Router je značky Evolve, nový firmware na něj neseženu. Přenastavovat router jsem zkoušel asi dvacetkrát, jediné, co funguje, aby síť běžela je, odebrat si z notebooku tuto síť, aby se na ni nesnažil připojovat.
Máte nějaké nápady, kde by mohl být problém?
Děkuji za jakoukoliv radu!
Po připojení notebooku do sítě se restartuje router
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po připojení notebooku do sítě se restartuje router
Zkus zakazat UPnP na routeru a aktualizovat ovladace wifi na problemovem notebooku. Kdyz ho das pres kabel, vse je OK?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Bud to pripojit kablom, alebo na wifi karte v pocitaci znizit vysielaci vykon na minimum, alebo posunut pocitac o niekolko 10-tok cm hore, dole, alebo do stran.
Když připojím přes kabel, tak se to chová uplně stejně.
Dělá to jen jeden notebook, ať se připojuji z jakékoliv místnosti. Evidentně si spolu notebook a router nerozumí, protože jiná zařízení se připojí normálně a noťas do jiných sítí taky bez problémů.
Dělá to jen jeden notebook, ať se připojuji z jakékoliv místnosti. Evidentně si spolu notebook a router nerozumí, protože jiná zařízení se připojí normálně a noťas do jiných sítí taky bez problémů.
-
- Pohlaví:
Nabootoj Live verzi linuxu. napiš, zda se připojí. Přesný typ routeru.
Router je Evolve AP 699, nyní už padá jen při snaze se připojit.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Odvsivavit, alebo reinstall systemu pomoze.
Pravdepodobne ti to hned zacne posielat tisice paketov len co sa dakam pripojis a chudak router to nerozdycha tak padne.
Pravdepodobne ti to hned zacne posielat tisice paketov len co sa dakam pripojis a chudak router to nerozdycha tak padne.
Systém mám čerstvý, čistý. Na ostatní sítě se připojím bez problémů.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Musel by si zistit, ci sa pripojis na inu siet tvorenu presne rovnakym routrom vcitane toho isteho ISP + rovnakeho datoveho limitu.
Ine siete mozu pouzivat ine routre, kde to nepada. Napriklad urcite viem, ze Mikrotik nepada. Ci to robi system ktory momentalne pouzivas zistis tak, ze sa pripojis pomocou ineho operacneho systemu, napriklad Linuxu.
Uz ti to pisal aj ITCrowd. Odvtedy si to mal mat uz davno zistene a mal si napisat vysledok ci to ide alebo nejde pomocou Linuxu.
Ine siete mozu pouzivat ine routre, kde to nepada. Napriklad urcite viem, ze Mikrotik nepada. Ci to robi system ktory momentalne pouzivas zistis tak, ze sa pripojis pomocou ineho operacneho systemu, napriklad Linuxu.
Uz ti to pisal aj ITCrowd. Odvtedy si to mal mat uz davno zistene a mal si napisat vysledok ci to ide alebo nejde pomocou Linuxu.
Mam podobny problem po pripojeni jedneho notebooku sa strati pripojenie na internet v ostatnych PC ci uz na kabli alebo na Wifi
-
- Pohlaví:
to pool66 nevstupuj do jiného tématu a založ si vlastní.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3642
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
27 říj 2024 10:14
-
- 7
- 2725
-
od extrem
31 črc 2024 12:48
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5003
-
od petr22
27 pro 2024 12:29
-
-
- 2
- 2575
-
od liborek