Jak získat data z IDE HDD? Problém disk se nezobrazí. Vyřešeno
Jak získat data z IDE HDD? Problém disk se nezobrazí.
Zdarec, nutně! potřebuju dostata data z jednoho starého HDD do mého PC. problé je v tom, že i když IDE připojím na MB a pc zapnu pomaleji najede ale v Tento poč. ho nevidím. Nevím si už rady. Možná že se musí aktivoavat něco v BIOSu ale ja už fakt nevím skoušel jsem asi vše. Ale v BIOSu se moc nevyznám, nechci něco domrvit. PRosím prosím nemůžete mi někdo napsat návod co udělat S IDE HDD po připojení IDE kabelem na MB ? Něco aktivovat? Mám jít do BOOT MENU? nebo co?. Díky moc jinak OS je na 2. Sata HDD. Ten PC normálně vidí. Díky moc za rady
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
-
- Pohlaví:
Re: Jak získat data z IDE HDD? Problém disk se nezobrazí.
Co to znamená?a pc zapnu pomaleji najede
Vidíš ho ve Správě disků?
Pravou Tento počítač - Spravovat - Správa ...
-
- Pohlaví:
1. switch na disku musí být master only
2. kontrolou v biosu prověříš, zda jej bios vidí.
3.kontrola zda mu bude třeba ve správci disků přiřadit písmeno
2. kontrolou v biosu prověříš, zda jej bios vidí.
3.kontrola zda mu bude třeba ve správci disků přiřadit písmeno
Ne v Diskových jednotkách ho nevidím. A tam to mělo znamenat že se mi zdá, jakoby PC nabíhal lehce pomaleji, jakoby něco načítal.
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Kvě 2013 20:03) ---
Ja ověřím že je master only?
--- Doplnění předchozího příspěvku (26 Kvě 2013 20:03) ---
Ja ověřím že je master only?
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
-
- Pohlaví:
Správa disků? Tam není? Ne Tento počítač.
Vidi ten disk BIOS? To je nejdulezitejsi
Nektere zakladni desky maji takovou funkci, ze PATA port a druhy SATA jsou sdilene, takze funguje jedno nebo druhe - takze kdyz zapnes SATA 3 a 4, tak tim zaroven vypnes IDE radic.
Nektere zakladni desky maji takovou funkci, ze PATA port a druhy SATA jsou sdilene, takze funguje jedno nebo druhe - takze kdyz zapnes SATA 3 a 4, tak tim zaroven vypnes IDE radic.
-
- Pohlaví:
Nejdřív zkontroluj, zda je disk správně zapojen. Zkontroluj zapojení jumperu v jakém režimu je nastaven. Teoreticky jsou možnosti master/slave/master only. Pokud master only chybí, pak by měl být nastaven na master. Po zapnutí, zda naběhl a točí se(vibrace). Při bootu vlez do BIOSu, zda je nadetekován poznáš v položce Main. Bude tam, kde vidíš druhý disk. Po startu ve windows, pokud se nenačte, budeš muset zkontrolovat, zda je mu přiřazeno písmeno.
-
- Pohlaví:
tarogar píše:Ja ověřím že je master only?
Nastavení jumperu je na něm napsáno.
viz zde. http://www.easeus.com/resource/install- ... -drive.htm
Tak pozor BIOS ho nevidí. Vzal jsem druhý kabel přesně ten co je na obrázku, zapojil jsem MB end do MB, Slave jsem nechal volný a disk je v Master. Hučí, drnčí jako normálně, ale bios ho nevidí. V biosu mám napsáno : IDE Channel 0 Master Samsung...(to je divné protože to je ten SATA)
Channel 0 Slave NONE
Channel 1 Master NONE (tady má být) (jednou se tady oběvil předtím jak jsem to skoušel)
Channel 1 Slave NONE
Drive A NONE
Floppy 3 Mode Suppord Disabled
Channel 0 Slave NONE
Channel 1 Master NONE (tady má být) (jednou se tady oběvil předtím jak jsem to skoušel)
Channel 1 Slave NONE
Drive A NONE
Floppy 3 Mode Suppord Disabled
Co to je za zakladni desku?
Muzes mit zaplou emulaci IDE (misto AHCI)
Muze byt vyply IDE radic (fungovalo na nem nekdy neco?)
IDE muze byt i externi, takze v BIOSu neni videt, ale nastavuje se pres nejakou kombinaci klaves pri startu
Muzes mit zaplou emulaci IDE (misto AHCI)
Muze byt vyply IDE radic (fungovalo na nem nekdy neco?)
IDE muze byt i externi, takze v BIOSu neni videt, ale nastavuje se pres nejakou kombinaci klaves pri startu
Je to normální IDE disk z jiného PC. Jenže je to MB ještě s Pentiem II 350Mhz a ta nepodporuje flashky ani eterní HDD tak jsem neviděl jinou možnost než ho zapojit do jiného modernějšího PC. Jo a je na něm Win 98 ale to by nemnělo vadit když 1. Boot device je ten disk SATA s Win XP ne ?
-
- Pohlaví:
Není přehozená kšanda? U těch starších se to dalo. PIN 1 na disku (červená barva) musí být na pinu 1 základní desky. Pokud máš XP tak tam zřejmě AHCI nebude.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Facebook - stránky se nezobrazí Příloha(y)
od Hoff » 18 říj 2024 10:17 » v Internet a internetové prohlížeče - 9
- 4828
-
od Hoff
Zobrazit poslední příspěvek
19 říj 2024 09:25
-
-
- 1
- 2793
-
od petr22
15 říj 2024 16:12
-
-
Flash disk-problém s načtením, žádá formátování Příloha(y)
od marekk » 10 lis 2024 10:10 » v Vše ostatní (hw) - 16
- 5530
-
od šulda
10 lis 2024 23:38
-
-
- 3
- 2844
-
od petr22