Jak často defragmentovat Harddisk?
To je ale silně OT.Radix píše:S tím Linuxem je to přímo naopak, nic lehčího už nemůže být. Když to dokážu já, tak už potom každý.
Nic proti Linuxu, sám ho zčásti používám, ale pokud je nuggett s windousama ± spokojen, nemá důvod se učit nový systém.
Krom toho (zcela na okraj jako řečnická otázka) jak bys pod linuxem řešil situaci člověka, který si zvyknul třeba na indesign, photoshop, hry vyžadující directX a podobně.
A jinak k té defragmentaci – kdysivá dávno, když jsem defragmentoval snad každý den (DOS, 80MB HDD, 386) až do zbláznění, chtěl jsem mít všechna data na jednom místě; nestačilo mi, že není žádný soubor fragmentovaný – jakmile bylo mezi kostičkami nějaké prázdné místo, připadal jsem si nesvůj.
Dneska už vím, že právě tohle ja velká příčina fragmentace; linuxové filesystémy ukládají svá data s odstupem, aby měl každý soubor po změně (zvětšení) dost prostoru na to, aby byl celý pohromadě. Obsáhlejší pojednání viz http://www.root.cz/clanky/proc-linux-ne ... agmentaci/
Co je tím důvodem? Přečti si můj předchozí příspěvek znovu:Radix píše:No ano, a to je přeci jeden z důvodů přejít na Linux.
1) V dávných dobách jsem chtěl mít vše na jednom místě. Je to ten důvod pro přechod na Linux?
2) Používám-li Indesign a Photoshop. Pomůže mi přechod na Linux?
3) Hraju hry vyžadující DirectX. Pojedou mi pod Linuxem?
Vyvoláváš flame a zcela zbytečně unášíš vlákno někam úplně jinam. Styď se!
Můj hrůzinec jsi, předpokládám, vidělgena17 píše:Tak sem se tu začetla řekl sem si že bych se měl podívat taky jestli to nechce můj PC Defregmentovat a chtělo.Naposledy proběhla cca před půl rokem vypadá to tak to

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”