Potřebuji firewall pro Vistu

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

eminal
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

Potřebuji firewall pro Vistu

Příspěvekod eminal » 27 kvě 2013 13:14

Ahoj, potřebovala bych prosím poradit ohledně firewallu pro verzi systému Vista. Nedávno jsem se dozvěděla, že windows firewally pro XP a Vistu jsou "slabší". Potřebovala bych poradit kde bych sehnala nějaký firewall pro Vistu. Používám bezplatný antivirový program Avast! Poradil by mi někdo prosím.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Potřebuji firewall pro Vistu

Příspěvekod memphisto » 27 kvě 2013 13:16

Vítej na fóru PC-HELP.CZ

Firewallů je spousta, ale asi bych doporučil Comodo Internet Security, ale s tím, že nainstaluješ jen firewall. Zbytek balíku nepotřebuješ. AVAST je kvalitní antivir.
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

eminal
nováček
Stav:

Příspěvekod eminal » 27 kvě 2013 14:22

Děkuji za radu :-) C.O.M.O.D.O Internet Security jsem měla nainstalované před Avastem, právě proto, že to mělo i firewall, ale nestahovaly se mi aktualizace. C.O.M.O.D.O jsem našla na CD s časopisu Počítač pro každého z roku 2010. Z internetu "já odborník" už nic nestahuji - protože bych si mohla opět a zase "zablešit" PC. Mohl by jsi mi memphisto nakopírovat odkaz, kde bych si ten firewall mohla stáhnout, prosím. Ideální by byl jen firewall. Až bych ten firewall instalovala, bude stačit, když windows firewall vypnu? Dva firewally se prý "liskají".

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 27 kvě 2013 14:33

Tohle by mělo být ono:
http://personalfirewall.comodo.com/inde ... o.com%252F

Měl by to být jenom firewall. Pokud by to byl celý balík, tak by to mělo dát na výběr, co všechno chceš nainstalovat. Vypnout firewall bych doporučoval i když po instalaci dalšího firewallu se mi ten Windows vypl sám...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

eminal
nováček
Stav:

Příspěvekod eminal » 27 kvě 2013 14:55

Děkuji memphisto, na těch stránkách je kompletní antivir i firewall free. Měla jsem jiné C.O.M.O.D.O - české, mě po instalaci programu bránu nevypnul, ani se neaktualizoval, proto jsem ho odinstalovala. Ještě jednou děkuji.

simio.simsoft
Level 2
Level 2
Bydliště: Blovice, Plzeňský kraj, CZ, EU, Europa, Earth, Solar System, Milky Way, Space
Stav:

Příspěvekod simio.simsoft » 27 kvě 2013 16:28

http://www.jakubovy.estranky.cz/clanky/stahovac/comodo-firewall.html

Na stránkách najdeš odkaz přímo ke stažení zdarma.

Kridasus
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod Kridasus » 27 kvě 2013 16:33

Co ZoneAlarm?

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 27 kvě 2013 16:47

To vyjde skoro nastejno. Každopádně tazatelka je ráda, když zvládne stáhnout a nainstalovat Comodo, tak proč jí blbnout hlavu ještě ZoneAlarmem..

eminal
nováček
Stav:

Příspěvekod eminal » 28 kvě 2013 16:28

Ahoj kluci, nainstalovala jsem si Comodo, je prý lepší než ZoneAlarm podle tohoto článku: http://www.zive.cz/bleskovky/test-firew ... fault.aspx ale po instalaci Comoda mi nejede tiskárna :-( Napadlo mě, že tiskárnu nainstaluji znovu. Tiskárnu jsem zkusila odinstalovat - kompletně Revo Uninstallerem, ale i tak zůstaly v PC nějaké zbytky programu. Zkusila jsem to tedy odinstalovat instalačním CD. Vypadalo to, že odinstalace se povedla. Odinstalovala jsem i Comodo. Nainstalovala jsem tiskárnu znovu, ale nejede. Zkoušela jsem jen skenování, možná, že jiné věci tiskárny fungují. Při skenování se otevře "skenovací" okno a dál nic. Poradily byste mi prosím co s tím. Comodo mi zřejmě nějak "rozhodil" nějaké ovladače, nebo nevím co :-( Nezlobte se, že jsem otázku ohledně tiskárny položila tady.

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 28 kvě 2013 16:44

Co je to za tiskarnu a jak je pripojena k PC?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

eminal
nováček
Stav:

Příspěvekod eminal » 28 kvě 2013 17:18

HP Deskjet F4100 series a je připojená USB

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 28 kvě 2013 17:39

pochybuju, že by za to mohlo Comodo, spíš to je náhoda.. co znamená, že ti nejede? Pc jí vůbec nenajde?

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”