navýšení procesorů Vyřešeno

Taktujete či jinak upravujete své PC? Sdělte nám své zkušenosti, vložte sem své dotazy…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

HappyMental
Level 4
Level 4
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: navýšení procesorů

Příspěvekod HappyMental » 27 kvě 2013 19:28

Ahoj , taky jsem nevěděl, že to jde, ale jeden známý od policie mi to ukázal a čuměl jsem jak péro z gauče. Dělá odborníka na pc u kriminální policie v Praze a když kámošovy nainstaloval 5 jader do procesoru amd athlon 64 3500+ s deskou AM2+ pomocí svářečky s vodním chlazením pod mikroskopem, nevěřil jsem svým očím. Z jednojádra bylo 6ti jádro a plně funkční. Ještě k tomu vyměnil pár regulátorů, nějaké chipy s pojistkama, přidal chlazení a přenastavil frekvence v biosu. Prý to jde měnit u AM2+ a AM3+, musí tam být to plus. Já to chtěl taky ,ale měl jsem jen AM2 na starým Athlonu 64 3500+.

Nevím, jestli to myslíš vážně, nebo si z nás děláš srandu. Pokud to myslíš vážně, tak v tom buď máš pěkný zmatek, nebo opravdu nevíš základní poznatky o hw. Jádra do procesoru instalovat nelze. Mohl leda tak vyměnit celý procesor, ale musel by i desku, jelikož nevím o tom, že by vůbec existoval nějaký AM2+ 6-jádrový procesor. Pak mi ještě nějak nesedí ta svářečka. :? Čemu bych věřil by bylo možná přidání chlazení a přenastavení frekvence v BIOSU. Být tebou, výměnu procesoru bych si nesvěřil, pokud tedy nevíš, co s penězi a nebojíš se o zničení komponent. Doporučuji ti nejdříve si něco přečíst.
I use Arch BTW

Reklama
dadlou
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod dadlou » 27 kvě 2013 20:20

Při čtení tohoto, co se tu uvádí se nestačím divit. A marně přemýším, o té svářečce jáká to mohla být. Že by oblouk, céóčko, MIG/MAG, nebo snad Tigem,
nebo žeby to zakápl autogenem. :lol: Ale jo docela mě to pobavilo, jen nevím co ty součástky náchylné na statiku, napajecí špičky. Nu na druhou stranu, zřejmě to byl velkej talent. Takže svářečkám zdar.

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 kvě 2013 20:38

No nevim, k cemu by to bylo, kdyby to NAHODOU slo, jakoze nejde.
Ta svarecka by byla asi dost draha, to uz by se vyplatilo snad do smrti kupovat dokola procaky, vyslo by to levneji...
Navic policajt, a navic u kriminalky, no nevim:-D, to neumi ani pan Wolf - Horacio ne, ten je prece ten manager

Ty, sefe, jsem fakt zvedavy, jak s tim upgradem dopadnes, pokud se ti to podari, velmi uprimne ti pogratuluji

dvorakj
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod dvorakj » 27 kvě 2013 22:50

Uz by to mel mit davno hotove, doma uz to ma tak 4 hodky, asi mu to kurna nejede

DesperadoKHY
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod DesperadoKHY » 28 kvě 2013 19:10

s tou svářečkou to byla sranda , pardon , jestli jsem někoho urazil

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Kvě 2013 20:09) ---

Všechno jsem v pořádku nainstaloval, všechno funguje . Koupil jsem si k tomu i lepší chladič, protože ten co dodávají s intel core i5 3,1 ghz je děsnej , strašně moc hučel. Dnes odpoledne se mi to povedlo nainstalovat i s chladičem, kterej mi dal asi tak 100x víc zabrat než ten procesor. Systém nabíhá do 4 sekund a s tím chladičem je to ještě tišší než to bylo před tím. Ty obavy s tím biosem byly oprávněný, ale našel jsem eng. stránky, ve kterých psaly jaký tipy základních desek podporují Ivy Bridge procesory a intel H61 to splňoval i bez přeinstalování biosu.

--- Doplnění předchozího příspěvku (28 Kvě 2013 20:14) ---

dadlou píše:Při čtení tohoto, co se tu uvádí se nestačím divit. A marně přemýším, o té svářečce jáká to mohla být. Že by oblouk, céóčko, MIG/MAG, nebo snad Tigem,
nebo žeby to zakápl autogenem. :lol: Ale jo docela mě to pobavilo, jen nevím co ty součástky náchylné na statiku, napajecí špičky. Nu na druhou stranu, zřejmě to byl velkej talent. Takže svářečkám zdar.

zezr my to napsal dobře , že procesory se vyrábějí od 32 nm a ty nejnovějsí 22 nanomilimetrovou technologií. Což by nesvařil ani mikroskopickej Horacio Caine :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • QOOBE I N100 možnost navýšení ram
    od Jandak » 04 říj 2024 11:07 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    1189
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 14:08
  • Výběr procesoru
    od helpmeboys » 07 dub 2025 12:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC