Online meteostanice Vyřešeno
Online meteostanice
Dobrý den, absolutně nevím kde toto téma zařadit, tak jsem ho dal zde. Všiml jsem si, že mají lidé na svých webech občas okénko kde je počasí co pochází z jejich meteostanice. Nebo že bývají odkazy na různé soukromé servery, kde se zobrazí třebas radar nebo předpověď počasí z venkovního čidla a tak podobně. Nevím jak to vysvětlit, tak dám radši něaké příklady. Třebas tohle: http://www.meteostbk.cz/ nebo mívají lidi na fórech v popisu takový "obrázek" zobrazující data z meteostanice, teď to nemohu najít. Plus tam mají ještě občas obraz z jejích webkamery kterou maj umíštěnou třebas za oknem. Vůbec nevím jak nato, tipuji že je to řešený přes webserver ke kterému maj ty čidla, anemometry a takové věci připojené. Jak je to vůbec řešené? Prostě takové vlastní online meteostanice.
-
- Pohlaví:
Re: Online meteostanice
A co vlastně chceš? Tak si kup stanici kterou připojíš k PC a můžeš ty informace sdílet. Nechápu k čemu to je dobrý.
No jo, tu sice do pc připojím, ale ty data se mi budou logovat do souboru. Na web/webserver se mi dávat nebudou.
Něco takového jsem už dělal. Viz. http://testcumulus.wz.cz
Moje práce. Normálně máš připojenou meteostanici k pc, tam příslušný software a ten ti přes FTP nahrává HTML na web 

-
- Pohlaví:
Ale stejně si neodpustím otázku: "K čemu je to dobrý?" Vždyť moje/tvoje stanice nikoho nezajímá.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
OT/ Mě to naopak přijde dobrý. Jel jsem takhle na víkend na kolo do Libavy. Počasí jsem našel pro Olomouc. Ale Libava je v horách a tam je úplně jiný počasí. Jelikož na ubytovně měli napojenou meteostanici na net, tak jsem se moh podívat, jak tam přesně bylo minulý dny a z toho odvodit, v závislosti na ofic předpovědi, jak tam asi bude.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Taky mi to příde dobrý, už z hlediska že je to docela zajímavé :-) No, asi bych neřekl že to nikoho nezajímá, pokud jako nikoho nebereš asi 600 lidí zde zajímjící se o meteorologii (fórum bouřky.com)
To Oxxid: Pěkně udělané :-)

To Oxxid: Pěkně udělané :-)
-
- Pohlaví:
http://www.yr.no/place/Czech_Republic/Liberec/Semily/ Tady najdeš předpověď na jeden kilometr přesně.
To by mě zajímalo odkud to tahaj, zde ve vesnici žádná stanice není, alespoň co vím.
-
- Pohlaví:
Je to nejpřesnější předpověď a rozhodně to netahají z soukromé stanice.
kolem je spousta meteostanic, přidají se družicová data a pak se to dopočítá.
kolem je spousta meteostanic, přidají se družicová data a pak se to dopočítá.
Ale stejně není nad to mít vlastní data 

-
- Pohlaví:
Já se s tebou nepřu, jenom nevím k čemu je to dobrý?
Ráno vstanu, otevřu okno a vidím že leje. Potom kouknu na monitor a vidím že leje.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3792
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
22 črc 2024 08:09