Zdarec @ll.
Mám na Vás celkem skromný dotaz u kterého si připadám jako absolutní mamlas. Pořídil jsem čtečku pam. karet ESPERANZA EA119 ( http://ctecky-pametovych-karet.heureka. ... e/#section ) a všechny karty mi čte v celku dobře, až na MiniSD.
Nedaří se mi ji vůbec připojit. Jediným odpovídajícím slotem je ten vpravo dole, který ovšem nesedí na piny. Zkoušel jsem připojit pro kontrolu redukci z MiniSD na MicroSD a taky se nechytá. Kde může být háček?
Problém s připojením MiniSD Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Problém s připojením MiniSD
Nevím kde je háček ale nejprve bych očistil ty zoxidované kontakty.
To jsem taky zkoušel.
-
- Pohlaví:
Jenom zkoušel, anebo i očistil? Ta karta vypadá jakoby ležela 5 let někde na louce. 

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Mousty píše:... který ovšem nesedí na piny.
Co to znamená? Že se kontakty konektoru nedotýkají kontaktů na kartě, nebo že nesedí rozteče kontaktů, nebo něco jiného?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Pravda je, že ta karta byla přes 5 let v šupliku :-) Kontakty jsem očistil a zkusil jsem kartu připojit. Jako další jsem zkusil do stejného slotu připojit redukci z MiniSD na MicroSD a to se taky nechytá. Přidávám ještě screen z výpisu míst po připojení čtečky k PC. Čtečka má 6 slotů a ve výpisu jsou jen tyto.
>> mmmartin: karta sedí do vstupu. Čtečka má 10 pinů a karta má 11. Jinak do toho slotu pasuje.
>> mmmartin: karta sedí do vstupu. Čtečka má 10 pinů a karta má 11. Jinak do toho slotu pasuje.
- Přílohy
-
- Bez názvu.png (5.19 KiB) Zobrazeno 696 x
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Že karta mechanicky pasuje do konektoru ještě neznamená, že do něj patří - zejména když se liší počet kontaktů. Navíc porovnáním šířky karty a šířky konektoru vpravo dole se nedá říct, že karta do konektoru pasuje. Karta se do konektoru vejde, a to je něco jiného.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Sháním kartu se kterou bych to mohl vyzkoušet. Divné je, že nikam jinam ta MiniSD nepasuje. Ten vstup sedí přesně na redukci Memory Stick PRO Duo. http://pocitace-prodej.eod.cz/editor/im ... n-um_l.jpg
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Redukci z Mini na Micro bych chtel videt. Kdyz uz, tak pouzij redukci z Mini na 'Full'. Cpes to zkratka do blbe diry!
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Sorry, tak jsem to špatně napsal. Samozřejmě redukce z MicroSD na MiniSD. Jinak se mi jedná o to, že se mi nedaří připojit origo kartu MiniSD. Pasuje jen do jednoho slotu a ten se tváří jako by neexistoval.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
V poradku, potrebujes tuto redukci a pak uz spravnou diru najdes i bez manualu 

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
LOL, další redukce... To je nekonečný příběh. Je to ale divný, protože ta čtečka má podporovat přímé čtení MiniSD.
- Přílohy
-
- esperanza-ctecka-karet-all-in-one-ea119-usb-2-0-60797.JPG (41.49 KiB) Zobrazeno 678 x
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4427
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06