Zdravím,
konkrétně bych měl zájem o Fractal Design Define R4 Black Pearl, neboť se mi neuvěřitelně líbí a chtěl bych ji i do budoucna...jsem hráč a o upgrady se celkem zajímám, takže si myslím, že tuhle casu využiji i v dalších letech. Vás se chci zeptat co si o ní myslíte .... mám namysli porovnání s ostatními case v této cenové relaci, nebo uplně nejlepší by bylo, kdyby sem napsal nějaký majitel...dále by mě zajímalo, jestli je lepší mít ventilátorováý podtlak nebo přetlak, tedy jestli je lepší mít víc out nebo in ventilátorů, nebo rovnováha? A pokud Vás to nezatěžuje, tak mám dotaz ještě ohledně i5ek v mnoha ohledech jsem se díval na model 3350P a 3570K a chci se zeptat, jestli když si připlatím za procesor tím i taktovací MB a následně i pořádný chaldič, tak jestli se to vyplatí, jestli je ten výkon řekněme s Radeonkou model 7950 od gigabytu o poznání lepší.
Omlouvám se ze dlouhý text, ale takováhle témata m opravdu zajímají a možná bych i já rád někomu poradil :) Proto Vám moc děkuji za odpovědi :)
Skříň Fractal Design, i5
Skříň Fractal Design, i5
Lenovo IdeaPad Y580 s i5 3210M a odpálenou GTX 660M|
AMD Phenom II x4 955 @3,8 GHz
12 GB RAM Kingston 1600 MHz
Gigabyte GA-880GA-UD3H
Radeon HD 5750 a čekám na ASUS HD 7950
Seagate Barracuda 7200.1, SSD Crucial MX200 250 GB
Gigabyte GA-880GA-UD3H
Re: Skříň Fractal Design, i5
mám tuhle case .... abych řekl pravdu, co se týče z venčí mě nějak moc extra nebere, tudíž jsem si ji vzal hlavně kvůli vnitřku, tam je bezkonkurenční ... celá case je zadělaná, takže se ti dovnitř nedostává bokem žádný vzduch ... ve předu nasává (2 větráky, jak velký netuším, nasává z boku u dvířek a vzadu vyfukuje 1 větrák) ... case je přizpůsobena k tomu, aby se daly všechny kabely vést přímo pod deskou, takže pokud jsi šikovnej, po otevření levého boku neuvidíš ani jeden kabel, jen holou desku, vše jde zadem, další plus co Fractal má je upevnění disků, který se vkládaj do takových zásuvek, kde jsou přimontovány, a pod nimi jsou gumové puntíky, kvůli rezonaci, z PC mi fouká studený vzduch, při zátěži vlažnej (určitě tady záleží i na pořádným chladiči) ... vůbec není slyšet ... takže za mě, určitě doporučuju, oproti plechovejm sračkám je tento 12 kilovej macek jedinčka
co se týče procáku, určitě sáhni po 3570K, mám 3350 a GTX 670 a do teď lituju toho, že mám tak slabej procák, kterej mi všechno zpomaluje
no a nejlépe i7 

Naposledy upravil(a) GarGy dne 30 kvě 2013 12:22, celkem upraveno 1 x.
Diky moc za radu :) cením si toho :)
Gigabyte GA-880GA-UD3H
Gigabyte GA-880GA-UD3H
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
GarGy píše:určitě sáhni po 3570K, mám 3350 a GTX 670 a do teď lituju toho, že mám tak slabej procák, kterej mi všechno zpomalujeno a nejlépe i7
Kde tě prosím tě ten CPU brzdí? Ve srovnání vlivu procesoru na hry je necelé 2 % pod i7 3770K
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
no myslel jsem že si pojednu všechno v klidu na plný detaily a full hd ale ono to tak není ... a vzhledem k tomu že mám ze všeho nejslabší procák jsem myslel že to bude ním ... a ono by to i odpovídalo ... kamarádovi co mám i7 a 660 jede všechno líp než mně
chápu že jsi pro i5, já ze svojí zkušenosti říkám, že bych dnes bral raději i7
a pokud teda ne i7, tak uznej že je pořád lepší vzít tu i5 taktovací ....

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
i7 je na hry zbytečná... To je na střih videa, úpravy fotek, apod. Ve hrách to nepoznáš. Rozdíl +- 3 FPS. Hry ani zdaleka nevyužijí všechny jádra. Tam bude rozdíl někde jinde
i5 je ideální volba a taktovací? Stojí ti cca 15 % výkonu navíc za to, že za něj dáš 1000 Kč navíc a ještě mu zkrátíš životnost?
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... i7?start=1

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=57
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... i7?start=1
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
dobře, tak mi řekni, kde jinde by mohl být problém ? zdroj 600W, systém na SSD, disk WD Black 1TB, 16GB Vengeance 1600 MHz, DESKA P8Z77-V LX, grafiku a procák víš ... tak v čem je problém ?
ješte OS 64bit Win7 Prof. ...

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Už jsme OT, ale taky velký vliv má nainstalovaný SW... Na dvou naprosto stejných sestavách taky nedosáhneš podobného výsledku...
trochu, už končím, jen teda nakonec .... doporučuješ snad jiný OS ? :O
/nainstalovaný SW, nastavení při hraní a testech, apod. a ne OS. O tom nepadlo ani slovo... memphisto
/nainstalovaný SW, nastavení při hraní a testech, apod. a ne OS. O tom nepadlo ani slovo... memphisto
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
GarGy píše:no myslel jsem že si pojednu všechno v klidu na plný detaily a full hd ale ono to tak není ... a vzhledem k tomu že mám ze všeho nejslabší procák jsem myslel že to bude ním ... a ono by to i odpovídalo ... kamarádovi co mám i7 a 660 jede všechno líp než mněchápu že jsi pro i5, já ze svojí zkušenosti říkám, že bych dnes bral raději i7
a pokud teda ne i7, tak uznej že je pořád lepší vzít tu i5 taktovací ....
Tak to je hloupost a chybu bych určitě hledal jinde než v procesoru (pokud nemá závadu). Přesně jak psal memphisto, rozdíl je tam 0.0 nic.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Kvě 2013 15:13) ---
GarGy píše:dobře, tak mi řekni, kde jinde by mohl být problém ? zdroj 600W, systém na SSD, disk WD Black 1TB, 16GB Vengeance 1600 MHz, DESKA P8Z77-V LX, grafiku a procák víš ... tak v čem je problém ?ješte OS 64bit Win7 Prof. ...
SSD disk. Zkus si cvičně nainstalovat systém na klasický disk a nainstaluj hru, kde máš pocit nedostatků.
--- Doplnění předchozího příspěvku (30 Kvě 2013 15:16) ---
Keporkak píše:Zdravím,
konkrétně bych měl zájem o Fractal Design Define R4 Black Pearl, neboť se mi neuvěřitelně líbí a chtěl bych ji i do budoucna...
Fractal dělá špičkové skříně, mají je vychytané do detailu a jsem jednoznačně pro. Montuju do nich s oblibou. Define mají ventilátory defaultně vpředu a vzadu 140mm, jsou tiché a nebál bych se jich. Prostou je ve skříni pro jakoukoliv montáž dostatek.
Někomu se nezamlouvá decentní design, já zase nejsem zastáncem všeho svítícího a blikajícího, se samolepkami všude okolo.
Kvalita je vykoupená rozměrem a váhou.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
To d1amond: Váha ani velikost mi nějak nevadí...nebude to portable verze :) hlavně mi jde o ten efekt chlazení, efektivního odhlučnění a taky cable managementu v dostupné cenové urovni!!
To memphisto: Ona ta cena toho procesoru se prodraží o víc než jen 1000 Kč, protože s tím souvisí dražší deska a taky chladič.....
To memphisto: Ona ta cena toho procesoru se prodraží o víc než jen 1000 Kč, protože s tím souvisí dražší deska a taky chladič.....
Gigabyte GA-880GA-UD3H
Gigabyte GA-880GA-UD3H
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kdybych se měl rozhodnout, zda zvednu výkon taktováním a k tomu pořídím pořádnou desku a chlazení a nebo sáhnu po XEONu, beru XEON.
Management je standardní, jako u všech takových skříní. Možná bych uvítal víc prostoru pod deskou, ale nic s čím se nedá vyhrát.
Management je standardní, jako u všech takových skříní. Možná bych uvítal víc prostoru pod deskou, ale nic s čím se nedá vyhrát.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3217
-
od Jettero