Máte prosím někdo zkušenost se zapojením USB wifi adapteru ve stolním počítači? Mám následující problém: po naběhnutí počítače (prvotním startu i restartu) se destabilizuje připojení. A když se připojím, dochází k silnému kolísání signálu a víceméně do minuty spojení vypadne. Pak se zobrazí "omezené připojení", které po chvíli přejde k úplnému výpadku. Nedaří se mi to pak již rozchodit. Když se podívám do Správce zařízení, u síťového wifi připojení je nastaveno zakázáno, prostě automaticky to zakáže.
Používám Acer wlan 11g usb dongle, s driverem ZyDAS ZD1211 802,11 b+g Wireless.
Systém: Windows 7 32 bitů
V nastavení uživatele mám nastavená všechna práva, tedy co jsem nalezl. Přijde mi však, že si ten trouba pořád přenastavuje oprávnění a rozhaší to.
Připojuji se k síti na routeru, který je ve vedlejší místnosti (tak cca 4 metry).
USB wifi adapter mám druhý den, předtím jsem používal Sagem 802,11 b/g a po nastavení běžel víceméně v pohodě (jasně, kolísalo to tam občas, zvláště při delším připojení, ale nebylo to tak markantní, jako v nyní).
Našel jsem si na internetu driver, systém jej zbaštil, ale ty výpadky (anebo omezení připojení, kdy to nerozchodí nic) se dějí průběžně pořád.
Tak nevím, co ještě nastavit. Popř. co to blokuje.
Navíc, pokaždé, když to zkouším znovu nahodit, aktualizuje si to síťový driver a v názvu se mění posloupně číslo: Třeba "ZyDAS ZD....... #12". Tak doufám, že prostě není nainstalováno více ovladačů (ale nenašel jsem nic, zvláště by to mělo být vidět ve Správci zařízení).
nedaří se mi zprovoznit wifi - běží jen krátkou chvíli
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nedaří se mi zprovoznit wifi - běží jen krátkou chvíli
Ak to automaticky zakaze, tak je ten ovladac najskor vadny, alebo je to ovladac pisany este pre Win9x, ktory bol prerobeny na systemy NT (2000/XP), pricom v MS programatori zrejme odhadli, ze bude chodit aj na Viste a tak ho zaradili aj do aut.aktualizacii pre W7 a zrejme to netestovali.
Aj ked maju velke testovacie strediskou, testovat kazdy jednotlivy kus hardware je na depku. Ved toho hardware su miliony druhov.
Aj ked maju velke testovacie strediskou, testovat kazdy jednotlivy kus hardware je na depku. Ved toho hardware su miliony druhov.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Hmm, tak to je špatné, protože driver je akutální a správný, jak mi systém oznamuje (no, už mu nevěřím). Zkusil jsem aktualizaci / přeinstalování, ale situace je stejná.
Navíc, zaregistroval jsem ještě jeden problém. Když se připojím k síti, po několika vteřinách naskočí modrá obrazovka s chybovým hlášením (narušení/možné ohrožení systému windows apod.) a testem paměti (je to rychlé, sotva 2-3 vteřiny a více z toho člověk nevyčte), který když dojede do konce, většinou se počítač restartuje anebo kousne. Tušil jsem, že to bude v důsledku driveru.
Zkusil jsem projít net, ale buď vás odkáží na "vyhledávače driverů" anebo je lidem doporučeno použít driver pro Visty, ale ten jim neběží, jak píší zpětně.
Tak či tak, díky za info.
Navíc, zaregistroval jsem ještě jeden problém. Když se připojím k síti, po několika vteřinách naskočí modrá obrazovka s chybovým hlášením (narušení/možné ohrožení systému windows apod.) a testem paměti (je to rychlé, sotva 2-3 vteřiny a více z toho člověk nevyčte), který když dojede do konce, většinou se počítač restartuje anebo kousne. Tušil jsem, že to bude v důsledku driveru.
Zkusil jsem projít net, ale buď vás odkáží na "vyhledávače driverů" anebo je lidem doporučeno použít driver pro Visty, ale ten jim neběží, jak píší zpětně.
Tak či tak, díky za info.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Spravne ovladace hladaj skorej podla PID/VID kodu.
Tie kody najdes v rozsirenych moznostiach ovladaca. Pre kazdy jednotlivy hardware a dokonca pre kazdu verziu a reviziu toho isteho hardware su tie kody jedinecne.
Tie kody najdes v rozsirenych moznostiach ovladaca. Pre kazdy jednotlivy hardware a dokonca pre kazdu verziu a reviziu toho isteho hardware su tie kody jedinecne.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
No, ovladač by měl být ZyDAS ZD1211 802.11 b+g Wireless, kde pid je právě 1211 a hodnota vid 0ace (vyčteno v sekci ID odpovídajícího zařízení) a pro Windows 7 32 bit. Ale otázka je spíše, kde mám ty ovladače hledat, protože většina nalezených zdrojů nakonec ve skutečnosti odkazují na komerční aplikace sloužící k vyhledávání driverů (ty stejně fungují takhle: nainstalujte si demo verzi, která vám vše proskenuje, a pokud chcete vědět více, ba nainstalovat chybějící ovladač, kupte si plnou verzi) anebo výjímečně pochybné soubory (pravděpodobnost virů). Vědět kde hledat.
Nebo, jestli by pomohlo nějaké přenastavení již nainstalovaného ovladače.
Už si fakt nevím rady.
Nebo, jestli by pomohlo nějaké přenastavení již nainstalovaného ovladače.
Už si fakt nevím rady.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Obavam sa, ze pre W7 drivery na ten Zydas neexistuju.
To ti dal niekto akoze za trest ?
Mozes este prekutrat a poskusat ci niektory naozaj nepojde aj ked je len pre XP.
http://list.driverguide.com/list/compan ... index.html
Najrozumnejsie je zabehnut pre nejake USB wifi napriklad TP-Link TL-WN722N chodi velmi dobre aj za dvomi stenami, dokonca aj za tromi este funguje. Samozrejme zavisi ake steny to su a co je este medzi tymi stenami.
To ti dal niekto akoze za trest ?
Mozes este prekutrat a poskusat ci niektory naozaj nepojde aj ked je len pre XP.
http://list.driverguide.com/list/compan ... index.html
Najrozumnejsie je zabehnut pre nejake USB wifi napriklad TP-Link TL-WN722N chodi velmi dobre aj za dvomi stenami, dokonca aj za tromi este funguje. Samozrejme zavisi ake steny to su a co je este medzi tymi stenami.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1774
-
od extrem