Zdravím,
potřeboval bych poradit, nejedná se o profi stránku, ale dělám si www stránky a když mam zhruba 50%hotovo toho co jsou mé představy tak jsem narazilna problém, v každém prohlížeči se to zobrazuje jinak.
Jedná se především o ohraničení tabulky která má dělat po stranách pouze proužek, správně se to zobrazuje ve Firefoxu ale když dam Operu nebo IE tak je tam ještě jeden zbytečný rám kolem dokola, nicměné hlavní problém je že když to pustím ve starší verzi IE 7 - 8 tak se nenačtou css a všechno je seřazený pod sebe na střed stránky.
Poradíte v čem je problém a jak ho odstranit aby to šlo tak jak má?
Odkaz je
http://www.penzionubizona.cz
Moc díky
Funkčnost stránek - v každém prohlížeči se zobrazují jinak Vyřešeno
Funkčnost stránek - v každém prohlížeči se zobrazují jinak Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Ltb dne 01 čer 2013 17:55, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
Re: Funkčnost stránek
Tak si stáhni Google Chrome. Já ten proužek (ohraničení) stránky v Chromu vidím.
ten proužek se nezobrazuje pouze u Firefoxu a Opery. jinde ano, potřboval bych aby to sedělo všude stejně případně to řešit jiným způsobem, ale chtěl jsem spíš poradit s tím strším IE8 kde se to nezobrazuje korektne
- shen477
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Udělej si 2 soubory se styly - jeden pro prohlížeče, ve kterých se zobrazuje korektně (Chrome, Opera, Firefox) a druhý pro IE. V tom pro IE udělej třeba nějaké kompromisy, aby se to jakž takž zobrazovalo. Potom na stránky do hlavičky vlož podmíněný komentář:
A pod to můžeš dát normální style:
Kód: Vybrat vše
<!--[if gte IE 7]><link rel="stylesheet" href="style_pro_IE.css"><![endif]-->
A pod to můžeš dát normální style:
<link rel="stylesheet" href="style.css">
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

no já sice nemám možnost to otestovat na ie8 a méně, mam jen otisky obrazovky a přijde mi že pravě u te starší verze ie ten styl vubec nefunguje, je to všechno zarovnaný na střed
- shen477
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak si místo stylu pro IE nahoď něco takového jako mají tady. Ať si aktualizují prohlížeč, když mají IE7. V IE 8 by měl styl fungovat bez problému.
<!--[if lt IE 7]><script>window.location.replace("-neaktualniprohlizec.html--"); </script><![endif]-->
Než se zeptáte :::::: Než založíte téma

Druha varianta je dobrá, ale stejně by mě zajímalo proč se do te IE7 a 8 nenačte ten css a neda to třeba nějak rozhazený ale přijde mi že to uplně ignoruje?
Chtěl bych nějak vyřešit o ty čáry po stranách. Nějaký nápad? Co třeba tři buňky prevní šíře třeba 1px druha přes celou čířku text a třetí zase 1px? než dělat ohraničení?
Na monitoru to přeskakuje když dám na Tipy pro výlet a pak na něco jineho tak to poposkočí ale css je nastaveny správněmusí to dělat nějaká tabulka, nebo to je tím že tam je delší text s obrazky.
Chtěl bych nějak vyřešit o ty čáry po stranách. Nějaký nápad? Co třeba tři buňky prevní šíře třeba 1px druha přes celou čířku text a třetí zase 1px? než dělat ohraničení?
Na monitoru to přeskakuje když dám na Tipy pro výlet a pak na něco jineho tak to poposkočí ale css je nastaveny správněmusí to dělat nějaká tabulka, nebo to je tím že tam je delší text s obrazky.
Nepoužívej tabulky na sestavování designu webu, je to zastaralá a ne moc funkční technika co se optimalizace týče. Hoď to vše do divů.
a jak bych tedy udělal postraní čáry? udělat div s obrázkem a usadit do stránky? jenže každá stránka je jinak dlouhá, to bych musel dělat na každou stránku extra proužek? nebo nebylo by lepší udělat do divu jedno okno zadat šířku a výšku a barvu?
já prostě nevím jak mam tedy začít, když mam tohle blbě :( takže místo tabulky udělat border o šířce, barvě a výšce a divem v css usadím?
Stačilo by použít jeden div, který by obaloval celou stránku (ten už tam nejspíš i budeš mít, kód jsem nějak moc nestudoval) a u něj nastavit border-right a border-left.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Excel VBA funkčnost comboboxu aby vypsal určitý řetězec Příloha(y)
od Marines93 » 29 srp 2024 09:02 » v Kancelářské balíky - 2
- 3335
-
od Marines93
Zobrazit poslední příspěvek
09 zář 2024 09:38
-
-
-
Chyba načítání stránky v prohlížeči, kde to fungovalo! Příloha(y)
od Minapark » 23 srp 2024 11:53 » v Internet a internetové prohlížeče - 5
- 4955
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
30 srp 2024 09:29
-
-
-
zamrzání Ntb + dlouhé načítání stránek a aplikací
od PARKR » 11 led 2025 12:56 » v Problémy s hardwarem - 8
- 2502