Ahoj mám notebook od října takže skoro rok.. (acer-4gb ram,procák 2.3,grafika 1gb,win7,hdd 500gb+ chladící podložka s 2 větráky) .. Jel krásně,startoval dobře, hry všechno dobrý.. Cod mw3 na skoro plný detaily prostě dobrý ... poslední dobou se mi notebook začal sekat,byl zpomalenej,načítal se dlouho hry jako cod mw3, cod4 to vůbec už i cod2 se mi sekal .. Tak jsem odinstaloval pár her,smazal něco málo a uvolnil asi 80gb (ted mám 140gb/500gb) ... Projel pc ccleanerem registry atd prostě ho vyčistil, a jelikož jsem stahoval pár věcí tak jsem projel několikrát antivirem ten velkej několikahodinovej test a nic.. No a dnes jsem zjistil že když konečně naběhne tak má teploty kolem 68 stupnů tak jsem ho nechal chvíli zaplej internet a písničky a jede na 60stupnu na procesoru (minecraft na nizky deitaly jel na 80 stupnu) a
což je hodně protože předtím jsem zkoušel a při cod mw3 skoro na plný detaily asi po 20 minutách hraní měl 72 stupnu ... A ted když na něm jsem a zapnu hry co dřív jely v pohodě tak ted to zvládá s těží a pak padne a celej se vypne a musim ho celej zapnout znova ...
Řekl bych, že je to tím že od doby co ho mám byl často zaplej.. a v zimě když nebylo co dělat tak ve všední dny třeba 3h hraní, o víkendech kolem 8h hraní za den ? ted asi od února na něm moc nejsem ale nechávám ho někdy běžet celej den a nejsem na něm.. poslední tři měsíce na něm jsem tak 2h denně a nehraju ani.. protože jinak spadne a hučí jako prase když hraju..
Nějakej čas byl na stole vedle postele takže myslíte že bude potřeba reinstalovat windows nebo ho jen vyčistit od prachu, popř jestli to zvládnu sám protože jsem koukal a to je pěkný lego to asi nebude lehký jako stolní pc.. Díky za rady ahoj
Notebook přichází o výkon,padá Vyřešeno
Re: Notebook přichází o výkon,padá
já bych vyčistil nootebok stlačeným vzduchem
Moje PC:
CPU: Intel Core i3-4150
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
VGA: MSI R9 270 Gaming 2G
PSU: Seasonic Focus Plus Gold, 550W
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5
Case: Cooler Master K350
SSD:Kingston HyperX Savage - 240GB
CPU: Intel Core i3-4150
Operační paměť: Kingston HyperX Fury Blue 8GB (2x4GB) DDR3 1600
VGA: MSI R9 270 Gaming 2G
PSU: Seasonic Focus Plus Gold, 550W
HDD: Seagate Barracuda 1TB 3,5
Case: Cooler Master K350
SSD:Kingston HyperX Savage - 240GB
Re: Notebook přichází o výkon,padá Vyřešeno
Pokud si ho za celý rok nečistil, tak určitě vyčisti. Sám jsem řešil podobný případ, nepomáhala ani chladící podložka, jaký tam byl nános prachu.. Popř. hoď log do sekce HJT. Ale to vyčištění udělej jako první.. Ale tipuji, že ho máš v záruce, proto bych ho dal vyčistit do servisu, ať o záruku nepřijdeš.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Re: Notebook přichází o výkon,padá
Ahoj.. Dnes jsem lehce notebook otevřel a strčil tam kompresor ..
Pak vše složil a notebook nejel tak jsem to otevřel a zastrčil tam něco co bylo volnější a už to funguje...
Udělal jsem test teplot:
předtím / teď
V klidu- 60° / 46°
zátěž- 80°+ / +- 68°
Počítač zatím nespadl uvidíme, ale já bych řekl že je všechno dobrý a pomohlo ho jednoduše pročistit, je divný že stolní počítač tam měl snad 3cm vrstvu prachu a jel pořád stejně, a notebook skoro čistej a udělá to takovouhle neplechu a rozdíl ve výkonu..
Strašně děkuju a za nedlouho až zase něco rozbiju tak se ozvu
Ahoj
Pak vše složil a notebook nejel tak jsem to otevřel a zastrčil tam něco co bylo volnější a už to funguje...
Udělal jsem test teplot:
předtím / teď
V klidu- 60° / 46°
zátěž- 80°+ / +- 68°
Počítač zatím nespadl uvidíme, ale já bych řekl že je všechno dobrý a pomohlo ho jednoduše pročistit, je divný že stolní počítač tam měl snad 3cm vrstvu prachu a jel pořád stejně, a notebook skoro čistej a udělá to takovouhle neplechu a rozdíl ve výkonu..
Strašně děkuju a za nedlouho až zase něco rozbiju tak se ozvu

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Pumpa u CPU - padá na 0 RPM po čistění PC Příloha(y)
od Faster1 » 22 úno 2025 23:27 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2830
-
od Faster1
Zobrazit poslední příspěvek
23 úno 2025 19:49
-
-
- 12
- 4907
-
od RIKI22