Zdravím,
mám takový hloupý dotaz. Jak docílím toho, že budu mít v Excelu 2007 širší ten spodní pás záložek? Že bych tam měl například 2 řady nad sebou. Tuším, že v 2003 to šlo, ale tady to nemůžu nikde najít a ani knihy o Excelu a net nepomohl. předem díky za rady.
Excel 2007 - vyšší pás záložek
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Excel 2007 - vyšší pás záložek
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Excel 2007 - vyšší pás záložek
Fakt nikdo neví?
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Opravdu nevím, nicméně z recenze Office 2007 -> "Uživatel Office 2003 si teoreticky mohl přetáhnout jakékoli tlačítko kamkoli, uspořádat si, pozapínat nebo povypínat panely a vůbec si program přizpůsobit téměř libovolně. U pásu karet na něco takového zapomeňte. Pás se sice přizpůsobí šířce okna, ale vy nemáte možnost ovlivnit jak."
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Přetahovat záložky v Excelu 2003 není problém, ale že by šlo udělat 2 řady nad sebou, o tom nevím. Je tam jen posuvník (šipečky), ale to je maximum. Ještě jde regulovat délku posuvníku (pásu záložek), na úkor ostatních prvků ve stejném řádku Excelu.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jednou se mi tuším dostal do rukou Excel soubor verze 2003 a ten měl dvě řady záložek dole :-/ Zrovna by se mi to hodilo ve verzi 2007 a opravdu jsem to nikde nenašel. Roztáhnout to můžu, ale tím způsobem, že panel posuvu do stran úplně zmizí a stejně to musím ještě šoupat těmi posuvníky vlevo, protože se všechny záložky na jeden řádek nevejdou...
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Arha pise, ze v 2007 to uz nejde a ja mu verim.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jenže memphisto mluví o voze a arha o koze.
Nicméně se to tu už řešilo v nějakém starším tématu, kde se stejně nic nevyřešilo.
Tam tazatel také viděl někde sešit se 2 pásy oušek listů nad sebou a chtěl by to též.
Nejlepší by bylo kdyby sem někdo takový sešit upl a pak by se dalo něco zjistit.
Nicméně se to tu už řešilo v nějakém starším tématu, kde se stejně nic nevyřešilo.
Tam tazatel také viděl někde sešit se 2 pásy oušek listů nad sebou a chtěl by to též.
Nejlepší by bylo kdyby sem někdo takový sešit upl a pak by se dalo něco zjistit.
Jenže u Excelu 2003 to jde, ale u 2007 si nejsem jistý, když přišlo nové rozhraní Ribbon..
Jinak z oficiálních zdrojů..
"Akce, které nelze provést:
Přidat příkazy na pás karet nebo změnit jejich uspořádání
Změnit nebo odebrat příkaz nebo skupinu na pásu karet
Přidat karty do pásu karet, pokud nepoužijete jazyk XML a programovací kód
Přejít do panelů nástrojů a nabídek z předchozích verzí systému Microsoft Office"
Jinak z oficiálních zdrojů..
"Akce, které nelze provést:
Přidat příkazy na pás karet nebo změnit jejich uspořádání
Změnit nebo odebrat příkaz nebo skupinu na pásu karet
Přidat karty do pásu karet, pokud nepoužijete jazyk XML a programovací kód
Přejít do panelů nástrojů a nabídek z předchozích verzí systému Microsoft Office"
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.
Tak pomocí VBA by to možná šlo, já mám také upravený Excel, kde mi VBA přes API reaguje i na pravý myší dvojklik 

-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jak píše cmuch, dejte sem sešit kde jsou dva řádky listů nad sebou a někdo z nás se pak může podívat do xml kódu sešitu. Tam se pak dá zjistit v čem to je a aplikovat na další sešity, příp na celý excel.
Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Já už bohužel nic takového k dispozici nemám... :-/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
RAM s vyšší frekvencní než podporuje CPU
od Karkulinn » 28 led 2025 20:40 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 9
- 2813
-
od falco_dee