Zdravím,
při zapnutí PC nenaběhne na monitoru ani nic,monitor se nerozsvítí a ani "nepípne" PC,jak má ve zvyku.Zkoušel sem zatím pouze vyměnit monitor,ale nic.
Neví někdo,kde může být chyba ? Co by v bedně mohlo třeba odejít ? Děkuji
Nenaběhne PC. Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nenaběhne PC.
A počítač běží? Svítí nějaká kontrolka? Točí se ventilátory? Je v zásuvce napětí?
Ano,PC běží,hučí,vše se točí.Kontrolka svítí,PC jde vypnout pouze zdrojem,nefunguje ani vypnutí držením čudlu na zapínání.
-
- Pohlaví:
Zkus po zapnutí ihned opakovaně mačkat F8 a pokud to naskočí vyber poslední funkční konfigurace.
Neudělá to vůbec nic.Je problém v tom,že nevidim nic na monitoru.Kontrolky teda svítí,ale asi sem neřekl správně,že na PC.Monitor je vypnutý a ne a ne zapnout.
-
- Pohlaví:
Na to abys mačkal F8 monitot nepotřebuješ.
Tak zkus minimální konfiguraci.
Všechno odpoj, nech jenom GK, pokud máš i integrovanou, pak nech jenom integrovanou. Nech tam jenom 1xRAM a zapni to. Počítač by měl naběhnout a hlásit že nemá z čeho bootovat. Pokud nenaběhne je na vině buď CPU, deska anebo zdroj, ten bývá nejčastější příčinou.
Tak zkus minimální konfiguraci.
Všechno odpoj, nech jenom GK, pokud máš i integrovanou, pak nech jenom integrovanou. Nech tam jenom 1xRAM a zapni to. Počítač by měl naběhnout a hlásit že nemá z čeho bootovat. Pokud nenaběhne je na vině buď CPU, deska anebo zdroj, ten bývá nejčastější příčinou.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus Clear CMOS
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
1. resetuj BIOS
2. zapojene nechaj iba potrebne komponenty pre nabehnutie BIOSu
3. skontroluj ramky (ak nemas ziadne ine poruke, minimalne vyber ramky prefukaj a do PC vloz iba 1)
4. skus inu grafiku (ak nie je integrovana)
5. skus iny zdroj
ak nepomoze, tak chyba bude niekde na doske/ CPU (cpu ani nemusis skusat vyberat a dat nas5, ten drzi pevne) - skor by som typol na dosku - pozicaj si dosku s rovnakym socketom a zapoj na nu vsetko potrebne
ak to s novou doskou pojde, tak vies, kde je chyba
2. zapojene nechaj iba potrebne komponenty pre nabehnutie BIOSu
3. skontroluj ramky (ak nemas ziadne ine poruke, minimalne vyber ramky prefukaj a do PC vloz iba 1)
4. skus inu grafiku (ak nie je integrovana)
5. skus iny zdroj
ak nepomoze, tak chyba bude niekde na doske/ CPU (cpu ani nemusis skusat vyberat a dat nas5, ten drzi pevne) - skor by som typol na dosku - pozicaj si dosku s rovnakym socketom a zapoj na nu vsetko potrebne
ak to s novou doskou pojde, tak vies, kde je chyba
Rada od Blue Spirit - NIC.
Resetování biosu je za mnou,také nic.Beze změny,PC nereaguje, "nepípne" , monitor nesvítí.
Ale chtěl sem se zeptat,ohledně výměny zdroje.Ten nefunkční PC není můj,ale kolegy,tudíž netuším,co v něm má,ale nevypadá to na nic extra.Já mám výkonný herní PC,kde se používá silnější zdroj s přípojením do GK.Když použiji můj zdroj a jeho GK tohle nepodporuje a zůstane to tedy nezapojené,nevadí to ?
Resetování biosu je za mnou,také nic.Beze změny,PC nereaguje, "nepípne" , monitor nesvítí.
Ale chtěl sem se zeptat,ohledně výměny zdroje.Ten nefunkční PC není můj,ale kolegy,tudíž netuším,co v něm má,ale nevypadá to na nic extra.Já mám výkonný herní PC,kde se používá silnější zdroj s přípojením do GK.Když použiji můj zdroj a jeho GK tohle nepodporuje a zůstane to tedy nezapojené,nevadí to ?
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jasne, ze nevadi, tobe staci pripojit hlavni svazek ATX do desky a pripadne ctyrpin dodatecneho napajeni CPU. Disky a spol netreba napajet, bez nich se to taky rozjede.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Re: Nenaběhne PC. Vyřešeno
Ok,hotovo. Zapojen pouze zdroj,PC aspoň pípl.Tudíž se dá soudit,že odešel zdroj.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1628
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
23 bře 2025 21:49