Cesta do NY. - shrnutí a zážitky

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Cesta do NY. - shrnutí a zážitky

Příspěvekod tarogar » 05 čer 2013 19:08

Zdarec jak už jsem kdesi tady psal tak pofrčím studovat na začátku prázdnin na 3 týdny s kamarádkou do New Yorku. Všechno už je vyřízené, kromě mojí elektroniky. Proto mám pár banálních otázek. Pokud budete vědět cokoli budu rád. Takže:
1. Co na cestu do letadla a tam na zábavu, má cenu si kupovat PS VITU ? Nebo radši tablet? Má s ní někdo zkušenosti? Co hry kromě Uncharted?
1.1 Když si koupím další GTX680 tam za levněji bude fungovat v SLI s tou mojí ? Co např CPU pojede normálně po výměně.
2. Jak s mojím ntb na kterém je illegal WIn, OFFICE a hry. Mužou mi ho vzít? Kamarádka si radši všechno licencovala. Lze to nějak zamaskovat. Třeba mi ho vezmou a konečně si tam budu moct koupit muj vysněný SONY Vaio Duo 11 hybrid :D
3. Co jsm si zjištoval tak všechny nabíječky by měly fungovat i na 110V a 60Hz. Takže to je asi v poho.
4. Jak s koupí např. iPadu na místě? Jak ho dopravit do ČR bez nutnosti platit 19% clo? Bez krabice? Co když jich koupím více?
5. Cokoli co vás napadne ohledně PC, zábavy, čehokoli.
Naposledy upravil(a) tarogar dne 24 zář 2013 20:41, celkem upraveno 2 x.
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Cesta do NY. Co s sebou za elektroniku + rady.

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2013 19:50

O zabavu na cestu se mi vzdy postaral palubni zabavni system v letadle, kde mas filmy ktere u nas jeste ani nebyly v kinech.

Jestli ti najdou nelegalni software, tak to rozhodne neskonci tim, ze ti vezmou notebook - osobne bych to neriskoval. Na letisti me notebook ani jine zarizeni nikdy nekontrolovali, coz ale neznamena, ze nezkontroluji tebe. Pravo k tomu ma kterykoliv celnik po ceste. Rozhodne bych nezkousel delat chytreho (napr ze jim ntb nedas) nebo neco podobneho, muze to velmi snadno skoncit tak, ze te na imigracnim nepusti do USA a poletis obratem domu.

Ipad a spol muzes koupit na miste, ale ve finale to zase o tolik levneji nevyjde. Vezt samozrejmne bez krabice, celnikum tvrdit ze vsechnu elektroniku sis privezl. Kdyz jich koupis vic a cesky celnik si te vezme na prohlidku zavazadel, tak to nejspis neukecas.

Finta na imigracnim: kdyz uvidis, ze urednik je cernoch, postav se do fronty k jine prepazce. Bude to mnohem rychlejsi a nebudes mit pocit ze prvni american ktereho potkas je neprijemny. Ja mel v LA vzdy asiatky, byly prijemne a probehlo to za chvilku - sken ruky, sken palce, fotka a vitejte v USA.

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 05 čer 2013 20:01

:D dobře takže ten ntb radši nechám doma. Ale něco tam budu potřebovat na ukoly a tak. Jak jsem se tak díval tak iPad vyjde docela levně když si ho vyzvedneš přímo ve Storu. A ja nevím no přece jenom 8 hodin sedět v letadle a jenom dívat na filmy, ještě se rozmyslím, protože ta Vita mě fakt láká a ještě 4 dny před odletem mám narozeniny takže.... Uvidím, jinak pokud znáš nějaké finty, nebo rady tak bych byl moc moc rád. Přecejenom nejsem ještě plnoletý a nechci tam někde zůstat. Díky
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2013 20:08

Muzes na ten notebook dat treba Ubuntu. I kdyz jak zjistis tak americani maji vetsinou jabka.

V letadle se obvykle spi nebo kouka na filmy, zalezi na tom jaky vyhrajete eroplan - 747 je letajici kralikarna, minimum mista, klimatizace fouka tak, ze je vetsine lidi za chvili zima (na kazdem sedadle je deka a polstarek). 777 je proti tomu vrchol luxu, mnohem vic mista a klima funguje tak ze se to obejde bez deky. Predpokladam ze let bude podstatne kratsi nez do LA nebo Mexico City (11 hodin).

Elektroniku muzes nakupit v jakemkoliv ksefte, my jsme hned prvni den nakoupili pametove karty do fotaku za polovicni cenu co u nas a za 15 USD vysilacky.

Treba prvni navsteva Walmartu je sok, vsechno zbozi cerstve, srovnane podle velikosti, zadne bariery z voziku pred zlodeji (!!!!) a pokladni, kteri zbozi sami zvazi, sami zabali do tasek a na zakaznika se celou dobu usmivaji a jeste mu podekuji za nakup. Treba v tom Walmartu lze levne koupit zavazadla - kufr v akci (a nesmrdi, jako u Vietnamcu) stoji 20 USD.

A jeste moje zkusenost s British Airways - pokud maji lide rozdilna jmena, NIKDY jsme nesedeli vedle sebe v letadle.

Arha
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Arha » 05 čer 2013 20:19

Jinak.. Nevplatí se ti koupit tablet jen na cestu..

A notebook si vezmi sebou.. Máš narozky, tak si přej Office a Windows, místo iPadu, ne?
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Baggy
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Baggy » 05 čer 2013 20:23

Já jsem pašoval ntb plný ilegal tak že sem vyndal HDD (kontrolovali mi ho) dal tam rozbytý a ukecal jsem to že mi před letištěm upadl ;)
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 05 čer 2013 20:24

Aha. Letadlo opravdu nevím ale letíme přímý z Vídně, takže doufám že bude nějaké lepší. Let má trvat 8-9 hodin a pokud nebudu vedle mojí kamarádky tak to nevím :D, asi někoho požádám zda si nemůžeme přesednout. Jsem totiž tvor který se nedá zabavit. To s tím obchodem je fakt zajímavé. No těším se moc. Jo a jak je to s placení s ratou, mám v plánu vše co pujde platit kartou (i blbou žvejku) berou je ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (05 Čer 2013 20:25) ---

Baggy to je dobrý nápad. A jak funguje taková prohlídka PC? jenom mě to tak napadlo.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2013 20:27

Karty berou zcela urcite, VISA kartou od ceske sporky slo zaplatit temer vsude (tzn tam, kde maji platebni terminal)

Jenom je vhodne oznamit tu cestu bance, protoze nekteri jsou tak iniciativni, ze jak uvidi prvni den tri platby v Americe tak bloknou kartu.

Prohlidka ntb probiha tak, ze jim ho das (odemceny a pristupny - a radim NEZKOUSET zadne finty jakoze najednou neznam heslo), oni si ho odnesou a po cca pul hodine ti ho vrati.

Nejdrznejsi to bylo v Izraeli, kde kolega dostal nabidku ze budto jim ten notebook da (odemceny) a druhy den mu ho poslou zasilkovou sluzbou, nebo si tam na nej pocka v policejni cele.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 05 čer 2013 20:30, celkem upraveno 1 x.

tarogar
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod tarogar » 05 čer 2013 20:29

Jo jo to už jsem udělal, a někde jsem slyšel že se ptají jestli je ta katra DEBIT nebo CREDIT a že tu první moc nemají rádi.

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 05 čer 2013 20:29

S tou kartou nevim, nevim. Aby si neplatil šílené poplatky.Rozhodně bych si udělal účet přímo tam.
Užij si cestu a pořádně studuj :) ... Tiše závidím :)
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

Baggy
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Baggy » 05 čer 2013 20:30

Mě požádali o ukázáni software na notebooku a jak nešel zapnout ptali se mě co s tím je a jak to bylo sem psal výše :D Ale nevím jak ve vídni mě to ptohledávali v řecku na terminále
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 05 čer 2013 20:30

Nase karta je samozrejmne DEBIT. Na to nejsou americani zvykli, ale vsude fungovala.

U nich je obvykly ten system, kde cely mesic plati vsecko banka a posle ti ucet, ktery odsouhlasis a zaplatis jako celek. A pokud jsou tam veci, ktere tys nekupoval tak si to resi banka.

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”