Herní PC -Cela sestava Vyřešeno
Re: Herní PC -Cela sestava
mužete davat sestay pořad
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“
Albert Einstein
Albert Einstein
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nemesis píše:Marfy: stavět to na Athlonu s tímto rozpočtem je blbost, monitor bez HDMI, ne zrovna kvalitní zdroj NAXN s přepálenou watáží
Nahodil jsem levnou sestavu a mezitím co jsem sestavoval druhou (dražší) jsi tam hodil skoro stejnou,tak jsem ji tam ani nedával.Jinak to byla tahle
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JR011WI501
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Akorát nechápu, proč někteří na začátku píšou, že má velké požadavky a málo financí - 20k není zrovna málo, byť na herní PC.<=Na to hned nechápu, proč někteří postovali návrhy za 14k - když si autor dal takovou práci se sepsání všech her, kterých chce na tom pc rozjet hh.
Možná že ano
20 144,-
Zkusím svoji sestavu (návrh) opodstatnit. Budu konkrétně srovnávat tu svoji proti Marfymu a jestli se budu mýlit, tak mě prosím opravte. (a mechaniku psal, že nechce)
Case - notorická známá Zalmanka Z9 - starší skříň, která proti už na konkurenci nemá, za stejnou cenu 1345,- se nabízí Corsair 200R, která ma mimo jiné i USB 3.0 na předním panelu. Navíc ta Zalmanka nemá vyřešené přední USB tím způsobem: že jej je nuceno vést skrz skříň přes otvor (na vodní chlazení) a zapojít do zadu do USB na desce...
RAMky - fajn, tady je to jedno...nějaký dobroděj by zase mohl říct, že 1,65V může poškodit CPU, díky pamětovému řadiči na CPU...
MB - o level nižší chipset, avšak to nemusí vůbec vadit a za to radši ušetřím a vrazím peníze do GK (např)
Monitor - Samsung kvalitní značka - fajn, že obsahuje HDMI, ale na to by ještě musel mít autor HDMI kabel. Vzhledem k tomu, že ne každý máme v domácnosti HDMI kabel, tak je monitor s "aspoň" DVI-D. (za tyhle peníze, by jsme stejně měli navrhovat monitory s DVI-D+, protože nikdo už nechce jet přes analog že..)
Zdroj - kvalitní, ale na nároky autora stačí i klidně škaredý, bíly OEM...Můj názor na M520 je ten, že nabízí "málo" wattů za ty peníze...za tyhle peníze bych si aspon koupil OCZ ZS 550W
HDD - v diskách to mám takto: 1. Samsung spinpoint F3, 2. Seagate 7200.14, 3. WD Blue
Nemesis
20 120 Kč
Víc než GTX 660 tam vecpat nejde i kdyby ořezal všechno ostatní, možná tak HD 7870, ale to už raději přidám na ostatních komponentech a nechám tam GTX 660.
Možná že ano

Zkusím svoji sestavu (návrh) opodstatnit. Budu konkrétně srovnávat tu svoji proti Marfymu a jestli se budu mýlit, tak mě prosím opravte. (a mechaniku psal, že nechce)
Case - notorická známá Zalmanka Z9 - starší skříň, která proti už na konkurenci nemá, za stejnou cenu 1345,- se nabízí Corsair 200R, která ma mimo jiné i USB 3.0 na předním panelu. Navíc ta Zalmanka nemá vyřešené přední USB tím způsobem: že jej je nuceno vést skrz skříň přes otvor (na vodní chlazení) a zapojít do zadu do USB na desce...
RAMky - fajn, tady je to jedno...nějaký dobroděj by zase mohl říct, že 1,65V může poškodit CPU, díky pamětovému řadiči na CPU...
MB - o level nižší chipset, avšak to nemusí vůbec vadit a za to radši ušetřím a vrazím peníze do GK (např)
Monitor - Samsung kvalitní značka - fajn, že obsahuje HDMI, ale na to by ještě musel mít autor HDMI kabel. Vzhledem k tomu, že ne každý máme v domácnosti HDMI kabel, tak je monitor s "aspoň" DVI-D. (za tyhle peníze, by jsme stejně měli navrhovat monitory s DVI-D+, protože nikdo už nechce jet přes analog že..)
Zdroj - kvalitní, ale na nároky autora stačí i klidně škaredý, bíly OEM...Můj názor na M520 je ten, že nabízí "málo" wattů za ty peníze...za tyhle peníze bych si aspon koupil OCZ ZS 550W
HDD - v diskách to mám takto: 1. Samsung spinpoint F3, 2. Seagate 7200.14, 3. WD Blue
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson
warcraftan:
Je to opravdu očesané na kost a tahané jen přes grafiku, ale dokázal jsi, že to jde
Mám sice méně herního výkonu, ale z hlediska dlouhodobého užívání lépe vyřešeno chlazení, monitor s HDMI (pravda, taky jsem mu tam zapomněl do košíku hodit HDMI kabel, což je otázka maximálně 100 Kč), větší rezervu v operační paměti a o malinko lepší desku a procesor.
Je to opravdu očesané na kost a tahané jen přes grafiku, ale dokázal jsi, že to jde

i5-3350P BOX
MSI ZH77A-G43
Corsair 2x4GB 1600MHz
GIGABYTE GTX 660 2GB
Win 7 Ultimate 64bit
MSI ZH77A-G43
Corsair 2x4GB 1600MHz
GIGABYTE GTX 660 2GB
Win 7 Ultimate 64bit
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Očesane na kost..ne hned každý autor sepíše seznam 20ti her, které chce rozjet a pokud na tom tak lpí, tak proto i tak výkonná grafika jako je právě gtx660ti. Možná bude tvoje pc chladnější, moje výkonnější - na posouzeni co je důležitější nechám na autorovi 

chladnější = delší životnost + tišší
i5-3350P BOX
MSI ZH77A-G43
Corsair 2x4GB 1600MHz
GIGABYTE GTX 660 2GB
Win 7 Ultimate 64bit
MSI ZH77A-G43
Corsair 2x4GB 1600MHz
GIGABYTE GTX 660 2GB
Win 7 Ultimate 64bit
BTW: jaký je rozdíl mezi ´HDMI->DVI a analogem ? já mám k ntb zapojenou obrazovku od asusu - ASUS VS229HR přes analog a nemám potřebu nebo spíš nevidím rozdíl oproti HDMI
CPU:i5 8600k 5.3GHZ MB:MSI MPG Z390 Edge AC RAM:2x16GB 4133MT/s OS DISK:SATA Samsung 860 500gb NVME:KINGSTON NV2 1TB NVME2:WD SN 560 1TB HDD:2TB WD RED HDD2: WD DC HC330 10TB PSU:Seasonic 750GM GPU:RX5700 XT CASE:CoolerMaster COSMOS Custom
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
MOUSE:Razer DeathAdder Chroma
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744
PH:SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128gb
NT:Dell Vostro 14 5471/HP Elitebook G7
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Na analogový výstup je třeba převodník signálu a na tom dochází ke ztrátě kvality. DVI a HDMI jsou oba digitální, HDMI navíc umí přenést i zvuk. Jinak rozdíl v kvalitě není.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Nemesis píše:větší rezervu v operační paměti a o malinko lepší desku a procesor.
Lepší procesor? To jsem nevěděl, že na CZC mají lepší i5 3350P než na Alfě

Říkám co si myslím a myslím si co chci...
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1
Taky jsem něco zkusil http://www.czc.cz/e74ni258amj9q9morpihdr7r1d/seznam :)
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Zdroj je tam opravdu tragický
Říkám co si myslím a myslím si co chci...
Apple MacBook Air M1
Apple MacBook Air M1
- warcraftan
- Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Nemesis: nemyslím si, že mi nějak můžeš konkurovat se svojí sestavou vs té moji, říkat, že tvoje je chladnější a tižší jsou max 2 věci plus (neméně podstatené) neznamená, že tvoje je lepší. Každý ví, že box od intelu je tichý a dostatečně výkonný, aby uchladil i5 3350p...
Navíc ten tvůj chladič se mi ale vůbec nelíbí. Chladič bych dával až tehdy, když bude na něj místo v limitu. Nebo tehdy, když se bude jednat o AMD sestavu.
Za to nechápu, proč tam máš zbytečně dražší procesor a říkat, že je ještě výkonnější je k nevíře -_-
Navíc ten tvůj chladič se mi ale vůbec nelíbí. Chladič bych dával až tehdy, když bude na něj místo v limitu. Nebo tehdy, když se bude jednat o AMD sestavu.
Za to nechápu, proč tam máš zbytečně dražší procesor a říkat, že je ještě výkonnější je k nevíře -_-
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Herní sestava cca do 60 000 Kč
od Kelateran » 22 črc 2024 17:37 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 2320
-
od d1amond