Před pár dni jsem se ptal, co se stane po připojení 2A do telefonu, v souvislosti s objednáváním power banky (link)
V manuálu stojí, že se má banka nabít přes USB nebo adaptérem alespoň 5V/1A. Při stisknutí tlačítka se mají rozsvítit LEDky a indikovat stav baterie. Nejdříve jsem zkoušel nabíjet adaptérem od mobilu, ale nic se nedělo (5V/700mA).
Pak jsem našel starší nabíječku od Nokie a nechal jsem to nabít přes noc (tato 6000mAh baterka by se měla nabíjet kolem 8-10 hodin, když u 3000mAh píšou 4-5), tato nabíječka dává 1200mAh.
Co nechápu je, že to chce 1A adaptér, ale USB v PC dávají kolik? 0.5? (podle mého měření)
Přikládám video banky při nabíjení. Někdy se rozsvítí pouze 2 diody, někdy 4. Po nabití by měly svítit všechny 4. Při stisknutí tlačítka se ani po cca 16 hodinách nabíjení nic neděje. Na videu je taktéž slyšet jak banka jaksi píská. Připojit kabel do výstupu a do telefonu jsem samozřejmě zkoušel, nic se neděje.
Nevím, co bych dělal špatně v nabíjení, takže jediná možnost bude asi reklamace, že?
Power banka nejde nabít
-
- Pohlaví:
Re: Power banka nejde nabít
Řekla bych že na nabíjení používáš slabý zdroj. Co znamená že
To je kapacita baterie, ale ne proud. Co je na té nabíječce napsáno.tato nabíječka dává 1200mAh
Přepis - nabíječka dává 1200mA, omlouvám se.
Mám tu jeden adaptér, kde je psáno 400mA ale když jsem ho změřil, bylo tam přesně 1A. Tím jsem to zkoušel asi 6 hodin, ale nic se nedělo. Mám podezření na špatnou MicroUSB koncovku. Musím zkusit jiný kabel.
Když jsem tento adaptér zapojil do zásuvky, pískal, při měření když to ukazovalo 1A na multimetru, nepískal (po uzavření obvodu), a když jsem ráno zapojoval banku, chvíli pískal a po chvíli přestal, tak mi přišlo že to začalo nabíjet, ale asi se nic nestalo.
Pořád nevím, jestli je to slabý zdroj, ale zase mi nesedí, že se to údajně dá nabíjet z USB které také není tak silný zdroj.
Mám tu jeden adaptér, kde je psáno 400mA ale když jsem ho změřil, bylo tam přesně 1A. Tím jsem to zkoušel asi 6 hodin, ale nic se nedělo. Mám podezření na špatnou MicroUSB koncovku. Musím zkusit jiný kabel.
Když jsem tento adaptér zapojil do zásuvky, pískal, při měření když to ukazovalo 1A na multimetru, nepískal (po uzavření obvodu), a když jsem ráno zapojoval banku, chvíli pískal a po chvíli přestal, tak mi přišlo že to začalo nabíjet, ale asi se nic nestalo.
Pořád nevím, jestli je to slabý zdroj, ale zase mi nesedí, že se to údajně dá nabíjet z USB které také není tak silný zdroj.
-
- Pohlaví:
Pokud to opravdu dává dostatečné napětí a 1A, pak bych také hledal závadu v zařízení.
Napětí dává 5.5V a při zahřívání adaptéru jsem pozoroval klesající proud - až k 0.88A. Nevím, jak změřit tu nokia 1200mA nabíječku, mám u multimetru moc velké kontakty.
Zase se mi nechce věřit, že opravdu dává 1200mA, protože má vstup 160mA, a nabíječka k mobilu má 700 a vstup 200mA. Kde a jaký sehnat spolehlivý zdroj, který bude dávat stále alespoň 1A?
Zase se mi nechce věřit, že opravdu dává 1200mA, protože má vstup 160mA, a nabíječka k mobilu má 700 a vstup 200mA. Kde a jaký sehnat spolehlivý zdroj, který bude dávat stále alespoň 1A?
Naposledy upravil(a) Fílek dne 06 čer 2013 16:35, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
V těch tvých číslech aby se prase vyznalo -
Nabíječka se dá koupit.jsem pozoroval klesající proud - až k 0.88mA.
Zase ta chyba - původně jsem chtěl napsat 880 a pak jsem to přepsal na 0.88
A jakou, spolehlivou, koupit?

A jakou, spolehlivou, koupit?
-
- Pohlaví:
To ti neporadím, nevím co je spolehlivé a co ne. hlavně aby to mělo potřebné parametry.
To má jenom mikro USB na nabíjení?
To má jenom mikro USB na nabíjení?
MicroUSB je vstup a 2 USB výstupy.
-
- Pohlaví:
Já vím, jiný vstup na nabíjení tam tedy není? Potom bych ještě zkusil Y-kabel, zda to USB nenabije.
- Přílohy
-
- Usb-y-power-cable.jpg (8.81 KiB) Zobrazeno 4326 x
Zítra si půjčím adaptér, který dává spolehlivých 5V/1A a uvidím, na čem jsem.
-
- Pohlaví:
To ano, jen to nesmí být takový ten univerzál za 100 kaček.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3778
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
15 říj 2024 09:01