Dobrý den,
čistil jsem svůj počítač zevnitř od prachu. Odšrouboval jsem i větráček z této grafické karty http://www.discountcomputerwarehouse.co ... dMD1G.html a následně složil zpět. Počítač běží bez problému až na to, že se mi grafika začala přehřívat až na 110 stupňů při náročnějších aplikacích a vůbec nevím co s tím. Tento problém začal až po zmíněném čistění, větráček na grafice funguje, kontroval jsem ho stejně jako zbylé větráky v počítači. Zkoušel jsem i nastavení otáček přes MSI Afterburner mam je na 100% nicméně stále se přehřívá! Vnitřek bedny jsem poskládal naprosto identicky jako před čistěním, takže by měla být zajištěna i správná cirkulace vzduchu.. Děkuji za Vaše případné rady..
Přehřívání GPU
Re: Přehřívání GPU
Odlepil jsi heatpipe od čipu ?
Moje zlatíčko: CPU i5-3570, MB: MSI Z77MA-G45, RAM Corsair Ventage 2x8GB, GPU: Gigabyte GTX680 OC 2GB, Zdroj: CoolerMaster 650W GX serie, HDD: Seagate Baracuda 7200.14 1TB server , CASE Zalman Z11,
Pouze jsem odšrouboval ten větráček, vyčistil, našrouboval zpět a nic víc.
Ten větraček samostatně odšroubovat nejde.Pokud jsi odšrouboval celý chladič .Tak se musí před osazením očistit chladič a Graf.procesor od zbytku termovodive pasty http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=15L14007N2AF a nanést novou.
Jsem flegmatik no a co?
Ten větráček sám sundat jde :) je tam na tom chladiči na 3 šroubky, který jsem odšrouboval a vyčistil jen ten větráček, chladič zůstal na svém místě netknutý a v tom je právě ten problém, ale mohl bych zkusit sundat i ten chladič a dát tam tu pastu...
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
O jakou grafiku se jedna ?
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého zasekaného HTC Desire C pomocí Tapatalk 2
Pokud plati to co je v prvnim prispevku tak je to GeForce 9800GT od MSI
Podle me je pouze jedina moznost, jak muze dojit k popisovanemu jevu - je nakrivo chladic. Coz znamena, ze jeden z tech plastovych zacvaku co drzi chladic na miste nebude zcvakly skrz DPS, ale bude zamacknuty dovnitr, takze chladic uplne neprileha na GPU. Pri manipulaci s ventilatorem k tomu muze snadno dojit.
Zvlast kdyz na ty sroubky co drzi ventilator je potreba dost tlacit aby povolily, coz staci na to aby se chladic naklonil (nemusi to byt na prvni pohled patrne).
Podle me je pouze jedina moznost, jak muze dojit k popisovanemu jevu - je nakrivo chladic. Coz znamena, ze jeden z tech plastovych zacvaku co drzi chladic na miste nebude zcvakly skrz DPS, ale bude zamacknuty dovnitr, takze chladic uplne neprileha na GPU. Pri manipulaci s ventilatorem k tomu muze snadno dojit.
Zvlast kdyz na ty sroubky co drzi ventilator je potreba dost tlacit aby povolily, coz staci na to aby se chladic naklonil (nemusi to byt na prvni pohled patrne).
Ano je to GeForce 9800GT od MSI, takže mám zkusit jí vyndat odšroubvat i ten chladič, dát tam tu pastu a pak zase přišroubovat ?
to petr22: Nevím jak to myslíš ty čtyři šroubky co drží chladič( NE ventilátor) jsem jěště dotahoval, takže by to mělo přiléhat správně, nicméně samozřejmě to jěště zkontroluji.. Nemám tam plastový zácvaky, ale klasický šroubky..
to petr22: Nevím jak to myslíš ty čtyři šroubky co drží chladič( NE ventilátor) jsem jěště dotahoval, takže by to mělo přiléhat správně, nicméně samozřejmě to jěště zkontroluji.. Nemám tam plastový zácvaky, ale klasický šroubky..
To dotahovani muze byt take spatne.
Podivej se do strany, jestli se tim dps nezacla deformovat
Podivej se do strany, jestli se tim dps nezacla deformovat
Tak jsem odstranil chladič a pod ním i starou pastu, dal jsem tam novou a následně vše přimontoval zpět, žádná prasklinky na DPS nikde nejsou a začínám už být opravdu bezradný a nevím si rady...
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
A je karta na dotek horká ? Může být i vadný senzor
Jojo je..
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Čer 2013 20:04) ---
Při běžném používání windows jako je prohlížeč, mp3 atd. se teplota grafiky vystoupá za 3 hodiny z 39 C (při startu PC) až na 75C. Při spuštění jakékoliv hry nebo náročnějšího programu jde teplota rapidně na 100+ C.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Čer 2013 20:04) ---
Při běžném používání windows jako je prohlížeč, mp3 atd. se teplota grafiky vystoupá za 3 hodiny z 39 C (při startu PC) až na 75C. Při spuštění jakékoliv hry nebo náročnějšího programu jde teplota rapidně na 100+ C.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1792
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07