PC Nenajede Vyřešeno
PC Nenajede
Dnes ráno sem se vzbudil a chtěl jsem si zapnout pc ale čekala mě nemilá věc ... nezapnul se, tak jsem sundal bočnici a koukám co se děje, všechny větráčky se točili, přední ledka u startu také svítíla ale počitač se prostě nedostal ani do biosu, zůstane černá obrazovka... vždy po zapnutí se rozhučí větráčky jako by to mělo najet pak zarachta harddisk, větračky se ztlumí a to je vše, nevím co s tím
-
- Pohlaví:
Re: PC Nenajede
Mačkej ihned po zapnutí opakovaně F8 a vyber poslední známá funkční konfigurace, pokud se tam dostaneš.
Nenajede mi ani monitor, ten stále jen bliká
Blue: Když se nedostane ani do biosu, těžko se dostane do téhle nabídky.
marablind: Zkus nechat v PC jen základní konfiguraci: CPU, jednu paměť (pokud máš více, zkusil bych postupně všechny), grafiku, všechno ostatní odpoj. PC by mělo napsat, že nemá z čeho bootovat.
EDDIT: jestli stále bliká monitor, nemusela by fungovat grafika. Nicméně zkus to, co jsem psal výše.
marablind: Zkus nechat v PC jen základní konfiguraci: CPU, jednu paměť (pokud máš více, zkusil bych postupně všechny), grafiku, všechno ostatní odpoj. PC by mělo napsat, že nemá z čeho bootovat.
EDDIT: jestli stále bliká monitor, nemusela by fungovat grafika. Nicméně zkus to, co jsem psal výše.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
-
- Pohlaví:
Je monitor O.K.? Slyšíš jak nabíhá systém?
Ono by to také chtělo napsat co je to za počítač, složení včetně zdroje - typ a výkon/W a jaký systém. Takhle se nedá moc radit.
Všechno odpoj. Nech jenom CPU, grafiku, pokud máš i integrovanou tak integrovanou a 1xRAM. Zapni to a napiš co to dělá.
Ono by to také chtělo napsat co je to za počítač, složení včetně zdroje - typ a výkon/W a jaký systém. Takhle se nedá moc radit.
Všechno odpoj. Nech jenom CPU, grafiku, pokud máš i integrovanou tak integrovanou a 1xRAM. Zapni to a napiš co to dělá.
zdroj - black power 550, zakladni deska - gigabite ga-ma770t-ud3p , grafika radeon hd 7870 , procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition
vyndal jsem 1x ram, zvukovou kartu, odpojil jsem i harddisk , zkusil pc zapnout a nic opet se jen rozejli všechny vetračky a to je vše
vyndal jsem 1x ram, zvukovou kartu, odpojil jsem i harddisk , zkusil pc zapnout a nic opet se jen rozejli všechny vetračky a to je vše
-
- Pohlaví:
To Kotík
Ono je lepší vždy zkusit všechno, protože někdo si pod pojmem Bios představuje POST po startu.
V první řadě by to chtělo zkusit jiný zdroj.
Blue: Když se nedostane ani do biosu, těžko se dostane do téhle nabídky.
Ono je lepší vždy zkusit všechno, protože někdo si pod pojmem Bios představuje POST po startu.
V první řadě by to chtělo zkusit jiný zdroj.
Nemám jak vyzkoušet jiný .. musel bych na jistotu koupit nový :(
-
- Pohlaví:
Může to dělat CPU, deska, nebo ten zdroj. Podívej se jestli na desce nejsou nafouklé kondenzátory. Jak je to celé staré.
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 447 x
nic z toho co je na tom obrazku tam nemám, počítač je starý cc 3-4 roky ale procesor a grafiku jsem kupoval 3-4 měsíce zpět
prohodil jsem ještě harddisk do druhého pc jestli to není tim a napsalo mi to - error 1962: no operating systém found. press any key to repeat boot seqeunce, ale tím to asi nebude co ... to by se mi pc dostal i tak aspoň do bootu
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Po nastavování frekvence RAM nenajede PC Příloha(y)
od Jirka88 » 16 zář 2024 18:28 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2114
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
16 zář 2024 20:57
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”