Zdravím všechny.
Asi před týdnem jsem dělal reinstal systému (W7), už jsem ho měl v počítači skoro 3 roky, tak jsem si říkal, že to prostě přeinstaluju a bude zas na nějakou dobu pokoj. Nicméně se vyskytl nečekaný problém a to ten, že od té doby, co mám novou instalaci, mám zároveň velmi vysoké teploty na CPU a ztrácím hodně výkonu, protože samozřejmě ve vysokých teplotách CPU shazuje výkon, aby nedošlo k poškození.
Hledal jsem, co by tak mohlo být za problém, našel jsem klasické rady jako reinstal ovladačů, odprašnění, manuální nastavení max a min výkonu procesoru, ale nic z toho nepomohlo dostat CPU v klidu pod 50°
Bojím se, že mi třeba mohl odejít větráček, nicméně nemám to jak zkontrolovat, protože programy typu SpeedFan mi nikdy nebyly schopné žádný větráček detekovat.
Pravděpodobně to zkusím donést do servisu, ale ještě jsem se chtěl zeptat tady, jestli by někdo neměl nějakou ultimátní radu či nápad. Budu vděčný za jakýkoliv nápad a návrh.
Jo a pro úplnost dodám, že se jedná o notebook Acer Aspire 7738G, kompletní specifikace bych měl mít na profilu.
Díky všem
Vysoké teploty na notebooku Vyřešeno
Vysoké teploty na notebooku
I believe in winners and loosers and in freedom to fail
Re: Vysoké teploty na notebooku
V tvém případě, buď v klidu, teplota kolem 50°C je v pohodě... je to notebook.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
- Žbeky
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Spíš dodej teploty v zátěži
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Jasné, ale tak vysoké teploty v klidu jsem předtím neměl, takže je to trošku podezřelé... a v zátěži je to 70 - 90°C ale s tím, že fakt rapidně došlo ke snížení výkonu... hru, kterou jsem předtím neměl problém utáhnout na plné detaily (Call of Juarez: Bound in Blood) teď jedu na poloviční s lagama.
A na chladící podložky jsem se taky koukal, ale myslím, že to je řešení následku, rád bych vyřešil příčinu :)
A na chladící podložky jsem se taky koukal, ale myslím, že to je řešení následku, rád bych vyřešil příčinu :)
-
- Pohlaví:
Žádná ultimátní rada není. Jedině rozebrat a vyfoukat stlačeným vzduchem, nebo servis.
No ten nárůst teploty v zátěži se dal předpokládat, takže ikdyž jsi to nedávno přeinstaloval, zkus log z hijackthisu dát ke kontrole jestli tam něco není...
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )
-
- Pohlaví:
Myslím, že se zde často a zbytečně řeší logy kvůli HW chybám. Spíš bych to vyčistil. Pokud by tam byl nějaký vetřelec, pak by se to možná sekalo, vytěžovalo CPU na 100% a tím zahřívalo.
Přesně jsi to popsal, tohle mu dělá 
-----------
Takže nečekej a jdi na ten log...

-----------
Takže nečekej a jdi na ten log...
Ok, sice by tam nemělo nic být, je to týden a půl stará instalace, ale zkusím to. Mám to hodit sem, nebo založit nový topic?
Líp na nový do sekce hijackthis, (můžou tam viset i třeba jen nějaké spuštěné procesy...) se uvidí.
Re: Vysoké teploty na notebooku Vyřešeno
ok, hodím to tam, tady to ještě nechám otavřené, kdyby náhodou někdo měl nějakou tu neexistující ultimátní radu :) Díky všem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 3055
-
od p3v4x
Zobrazit poslední příspěvek
07 srp 2024 22:43
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4949
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 10
- 3921
-
od Galli