dobrý deň, v priloženom zošite je tabulka s adresami jázd..
zaujíma ma či by bolo možné z bunky D2 vybrať text Dubnica nad Váhom, alebo Ilava a vložiť ho do bunky G2
to isté aj s ostatnými bunkami v stĺpci D
skúšal som LEFT + RIGHT, ale text nie je vždy rovnako dlhý.
poradíte mi?
dakujem
vyhladávacie (textové) funkcie Vyřešeno
vyhladávacie (textové) funkcie
- Přílohy
-
- jazdy.xlsx
- (8.69 KiB) Staženo 24 x
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: vyhladávacie (textové) funkcie
Zdravím,
do buňky G2 zapiš vzorec a pak rozkopírovat kam až bude třeba.
Pro cz excel: =CHYBHODN(KDYŽ(NAJÍT("Dubnica nad Váhom";D2)>0;"Dubnica nad Váhom");CHYBHODN(KDYŽ(NAJÍT("Ilava";D2)>0;"Ilava";"");""))
Pro en/sk excel: =iferror(if(find("Dubnica nad Váhom";D2)>0;"Dubnica nad Váhom");iferror(if(find("Ilava";D2)>0;"Ilava";"");""))
Snad jsou ty překlady funkcí dobře, zatím jsem nepronikla do všech tajů překladů různých verzí excelu
do buňky G2 zapiš vzorec a pak rozkopírovat kam až bude třeba.
Pro cz excel: =CHYBHODN(KDYŽ(NAJÍT("Dubnica nad Váhom";D2)>0;"Dubnica nad Váhom");CHYBHODN(KDYŽ(NAJÍT("Ilava";D2)>0;"Ilava";"");""))
Pro en/sk excel: =iferror(if(find("Dubnica nad Váhom";D2)>0;"Dubnica nad Váhom");iferror(if(find("Ilava";D2)>0;"Ilava";"");""))
Snad jsou ty překlady funkcí dobře, zatím jsem nepronikla do všech tajů překladů různých verzí excelu

Pokud je to vše.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
SZ není poradna, na pokládání dotazů je tu fórum. Děkuji.
Vše co znám z VBA jsem se naučila tady na fóru, na Office.lasakovi, david-zbiral.cz a hlavně hledáním na googlu.
Re: vyhladávacie (textové) funkcie Vyřešeno
ďakujem Vám; funguje to..
prevodník na český excel máme :)
sb
prevodník na český excel máme :)
sb
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: vyhladávacie (textové) funkcie
Není zač, pokud je to vše, označ téma za vyřešené. Zelená fajfka vpravo u tvých příspěvků ->
Pokud je to vše.