Pro zábavu a také k pláči páni rádcové Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Pro zábavu a také k pláči páni rádcové

Příspěvekod faraon » 13 čer 2013 18:45

1) Hry si na něm nezahraješ - počítač není na hraní. Ale protože Steam na to má jiný názor, tak možná za pár let budeš tohle říkat i Widlích ;-)

2) na Linuxu děláš věci 5x složitěji než na Windows - na Linuxu děláš 5x složitěji věci, které na Windoze vůbec nejdou. Spusť libovolný Linux, třeba Slax, a v prázdném adresáři zadej tenhle příkaz:

Kód: Vybrat vše

wget http://www.komixville.cz/images/phocagallery/komiks-na-pokracovani/nc/thumbs/phoca_thumb_l_nc{plakat,{0..4}{0..9}}.jpg

U redmondské virózy bys na tohle potřeboval program zabírající hromadu megabajtů, já si během pár minut takhle vytvořím program na míru, podle toho co právě chci udělat.
A tohle už není dávno pravda: :lol:
Šéf - sekretářce:
-Katko, prosím tě, překopíruj měsíční data naším partnerům, oni se za chvili stavej.
-Dobrý den! Vám mám překopírovat ty data?
-Dobrý den! Ano ano, prosím! Tady máte disketu.
-Děkuji.
Strká do diksketu do mechaniky a....
# mkfs -t vfat -c /dev/fd0h1440
# mount -t vfat -o iocharset=koi8-r,codepage=866 /dev/fd0 /mnt/floppy
# find / -noleaf -type f -name Otchet_april. [a-zA-Z] -exec cp '{ }'; /mnt/floppy ;
# ls -la /mnt/floppy/Otchet_april. [a-z][A-Z] && sync && sleep 3
-Tak a je to! - vrací disketu.
Partneři:
-o-O !!!! 8-O
-Prosím?!... Ach! Zase jsem zapomněla odmountovat?!

Znalci poznají že tenhle vtip pochází z Ruska, kde se Unix používal velmi masivně a dokonce se tam vyráběly mikropočítače kompatibilní s PDP-11!
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 13 čer 2013 20:23

A to je právě ono, proč by třeba můj táta měl umět cokoliv programovat??? Pochop, že všichni nehrajeme ve Tvém filmu :)
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 14 čer 2013 12:11

Tohle není diskuze o tom, zda linux či windows. Chcete-li se pohádat, založte si své téma. díky.

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 14 čer 2013 13:29

ITCrowd... tak už se nekaboň

images.jpg
images.jpg (12.9 KiB) Zobrazeno 484 x
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 14 čer 2013 14:53

ITCrowd píše:Tohle není diskuze o tom, zda linux či windows. Chcete-li se pohádat, založte si své téma. díky.

Na co nové téma, které se stejně hned zavře ?

Mě teda Windows nikdy neudělaly BSOD, který by způsobil nekvalitní systém. Vždy to byly nedodělané ovladače, vadný hardware atd.
Zrovna dnes jsme měli dvoudenní výlet. My, závisláci, jsme si vzali notebooky. Všichni mají Winy a paří, jen já mám Ubuntu 12.10. Potřeboval jsem si něco rychle nainstalovat, tak jsem tam prostě hodil Ubuntu, ten notobook stejně není nic extra. Když jsem konečně nabootoval, připojím se přes Wi-fi(na několikátý pokus), nainstaluju Flash player. V tom centru aplikací mi ukazuje, že jsem ho nainstaloval. Firefox mi pokaždé hlásí, že mu chybí Flash Player, jinak prostě nainstalovat nešel. Sbohem, You Tube. Po každém uspání se mi klávesnice přenastaví na anglickou. Firefox neukládá historii. A dnes mi přestal fungovat zvuk :) Linux ? Už nikdy

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 14 čer 2013 15:07

Tak když s tím neumíš..
Just Fucking Google It!

ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 14 čer 2013 15:08

Měl sis přepnout na HTML5 :D

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 14 čer 2013 15:14

Adys301 píše:Na co nové téma, které se stejně hned zavře ?

Ano, zavřelo by se kvůli zbytečnému flamu. A jestli nepřestanete, zavře se i toto. Už několikrát bylo dost jasně řečeno, k čemu toto vlákno slouží a hádky to rozhodně nebyly
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 14 čer 2013 15:21

Firefox zapomíná ukládat historii, protože s tím neumím. Přestane mi fungovat zvuk, protože s tím neumím. Systém se načítá dlouho, protože s tím neumím :D Ano, chyba je ve mě.

zezr
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod zezr » 14 čer 2013 15:26

Jaj vykašlete se na to.
Linux je pro hodně zapálené počítačové příznivce TEČKA
Svět ztrácí genie. Einstein umřel ,Mozart umřel a mě je taky nějak špatně!

CPU: Ryzen 5 3600 , MB: Asus Crosshair VI EXTREME, GPU: MSI ARMOR GTX 1070 Ti , Ram: Cruicial 32GB @3733MHz Zdroj: CX 550M
HDD: Segate 7200.14 2TB SSD: OCZ-ARC100 256GB, Kingston A1000 512GB

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 14 čer 2013 15:47

Nebo naopak pro lidi pocitacem nepolibene, tem je jedno, k cemu je posadite, kdyz se teprve uci.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 14 čer 2013 17:26

akem píše:A to je právě ono, proč by třeba můj táta měl umět cokoliv programovat??? Pochop, že všichni nehrajeme ve Tvém filmu :)

Ale tohle přece není žádné programování, to je Lego, tak tu možnost využij a hraj si s ním. Když ztratíš schopnost hrát si, je z tebe jen konzument! Klikoň neschopný tvoření a plný prázdnoty...

Mistr Fu rozpráví o grafickém uživatelském rozhraní

Jednoho večera mistr Fu s novicem navštívili shromáždění programátorů, kteří si přišli vyměnit zkušenosti. Jeden z programátorů se otázal novice, ke které škole on a mistr Fu náležejí. Když se dozvěděl, že následují Velkou Cestu Unixu, zrůznil jeho tvář údiv.

"Příkazový řádek v Unixu je syrový a zaostalý," pravil posměšně. "Moderní, dobře navržené operační systémy všechno dělají skrze grafické uživatelské rozhraní."

Mistr Fu nic neříkal, jen ukázal na měsíc. Na jeho vztaženou dlaň začal štěkat pes.

"Nerozumím!" řekl programátor.

Mistr Fu v tichosti ukázal na obraz Buddhy. Pak ukázal na okno.

"Co tím chcete říct?" ptal se programátor.

Mistr Fu ukázal programátorovi na čelo. Pak ukázal na balvan.

"Copak se nedokážete vyjádřit?" dožadoval se programátor.

Mistr Fu se zamyslel, dvakrát bacil programátora přes nos a mrštil jím do nejbližší popelnice.

Když se programátor snažil vyprostit z odpadků, pes popošel a pomočil ho.

V tom okamžiku programátor dosáhl osvícení.

Mistr Fu a deset tisíc řádků

Mistr Fu jednou řekl hostujícímu programátorovi:
"Je více unixovosti v řádce shellového skriptu, než kolik jí obsáhne deset tisíc řádků jazyka C."

Programátor, hrdý na svou brilanci v jazyce C, odvětil:
"Jak je to možné? C je jazyk, v němž naši předkové naprogramovali samé jádro Unixu!"

Mistr Fu odpověděl:
"Vskutku. A přece je více unixovosti v jednom řádku shellového skriptu, nežli v deseti tisících řádků jazyka C."

Programátor nedokázal skrýt rozpaky.
"Skrze C zažíváme osvícení patriarchy Ritchieho! Splýváme v jednotu s operačním systémem a se železem, a sklízíme tak nepřekonatelný výkon!"

Mistr Fu odpověděl:
"Ano, právě tak tomu je. A přece je více unixovosti v jednom řádku shellového skriptu, nežli v deseti tisících řádků jazyka C."

Programátor se pohrdlivě vztyčil k odchodu. Mistr Fu pokynul novicovi; ten napsal na tabuli řádek shellového skriptu a otázal se:
"Mistře programátore, uvažte tento rourosled. Zdaž by si jeho implementace v čistém C nevyžádala deset tisíc řádků?"

Programátor si mumlal pod vousy, rozjímaje o příkazu na tabuli. Nakonec přisvědčil, že tomu tak je.

"A kolik hodin byste potřeboval k vytvoření a odladění takového programu?" ptal se novic.

"Bezpočtu," připustil hostující programátor. "Ovšem jen pošetilec by tak plýtval časem, vzhledem k tomu, kolik důležitější práce je potřeba vykonat."

"A kdo je tedy bližší Unixu?" zeptal se mistr Fu. "Je to ten, kdo napíše deset tisíc řádků, a nebo ten, kdo nahlédne prázdnotu úkolu a povznese se nad programování?"

Při těchto slovech dosáhl programátor osvícení.

Originál anglicky: http://www.catb.org/esr/writings/unix-koans/
České překlady: http://java.cz/articles.do?easySearchSt ... sectionId=
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”