Heslo při spuštění počítače
Heslo při spuštění počítače
Ahoj chci si zabezpečit počítač a jeden kamarád mi řekl že má na počítači , že když se mu zapne tak to po něm chce heslo a já bych chtěl něco podobného . Takže zapnutí počítače a hned zadat heslo . A jestli by to šlo nějak obejít kdybych náhodou zapomněl heslo .
-
- Pohlaví:
Re: Heslo při spuštění počítače
Pravděpodobně myslel heslo do BIOSu. To se nastavuje v BIOsu ( http://www.lockdown.co.uk/?pg=biospsw ). V případě že máš stolní PC, pak pro reset hesla postačí reset BIOSu - buď odpovídajícím jumperem, nebo vytažením baterky. V případě notebooku máš smůlu. Další možností je použití bootovacího manažeru chráněného heslem.
Nene to nemyslím normálně když zapne počítač tak se mu tam hned zobrazí aby zadal heslo a jinak ho to nepustí nai do BIOsu ..
-
- Pohlaví:
Když se nemůže dostat ani do BIOsu, pak je to heslo v BIOSu. Čili první část mé odpovědi.
Nechápeš mě .. Zapne se počítač ani to nestihne nahodit jakou má ten kamarád základní desku a hned zadat heslo a je to jako takovej malej čtverec s šedym uprostřed .
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Proč se nezeptáš kamaráda??
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Pohlaví:
Voldacz píše:Nechápeš mě .. Zapne se počítač ani to nestihne nahodit jakou má ten kamarád základní desku a hned zadat heslo a je to jako takovej malej čtverec s šedym uprostřed .
Ano, přesně tak se to chová.
Malej ctverec s sedym uprostred = uzivatelske heslo do BIOSu
U stolniho pocitace jde vyresetovat pomoci vyndani baterie, u notebooku k tomu potrebujes nejspis partu Indu kteri ti poslou kod na reset hesla po predlozeni dokladu ze je notebook skutecne tvuj.
U stolniho pocitace jde vyresetovat pomoci vyndani baterie, u notebooku k tomu potrebujes nejspis partu Indu kteri ti poslou kod na reset hesla po predlozeni dokladu ze je notebook skutecne tvuj.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Taky to umí Truecrypt. 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
Věř mi, že heslo do BIOSu se ti bude zdát hustý jen chvíli a potom budeš rád, že tam nebude.
HP ProBook 450 G6
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”