Zdravím, mám starší notebook Acer Aspire 5652WLMi a kdysi mi přestal fungovat displej. Je to teda už nějakou dobu, ale nechce se mi ho pohřbívat - přeci jen nebyl za babku. Poslední co jsem viděl na displeji byly čtyři plochy (viz příloha). Displej se po restartu vůbec nerozsvítil a ani nepodsvítil. Pokud si dobře pamatuju - teď mám víko úplně odmontované. VGA výstup ale funguje. Bohužel jsem neměl možnost vyzkoušet jiný displej, tak nevím jestli je to grafikou nebo displejem.
Nesetkal se někdo s něčím podobným? Nebo nevíte co s tím?
Nefunkční displej notebooku
Nefunkční displej notebooku
Naposledy upravil(a) LuCaCZ dne 05 čer 2013 00:02, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Re: Nefunkční displej notebooku
Pokud jde jiný monitor, pak je možná vadný-přelámaný kabel.
Jo zapomněl jsem přílohu. Přiložil jsem jí k prvnímu postu.
Teď jsem zkoušel a displej se podsvítí. Kablík jsem zkoušel ohýbat a nic, ale asi by to za běhu jen tak nenaběhlo. Zítra kablík zkusím proměřit, ale jsou tam docela pidi dírky.
Teď jsem zkoušel a displej se podsvítí. Kablík jsem zkoušel ohýbat a nic, ale asi by to za běhu jen tak nenaběhlo. Zítra kablík zkusím proměřit, ale jsou tam docela pidi dírky.
Tak proměřit to bude asi nadlidský výkon ... ale konektory jsem prostříkal Kontaktolem, zkoušel různě ohýbat kablík a nic. Nedopatřením se mi ale vypojil konektor z displeje, ten najednou "ožil" a svítil celý bíle.
-
- Pohlaví:
Nejsem si jistý zda tu nějaké měření pomůže. To může být někde prasklé, přerušený drát a chytne se jenom v jedné poloze. Těžko něco poradit. Já bych asi zkusil nový kabel, ale že to pomůže jisté není. Ovšem něčím se začít musí. Taková závada se asi nedá nijak otestovat.
Edit: Ještě důležítá otázka /že jsem si toho nevšiml hned/ ten obrázek je z printscreen anebo z foťáku?
Pokud je to screenshot, potom není na vině kabel ale samotná GK!
Edit: Ještě důležítá otázka /že jsem si toho nevšiml hned/ ten obrázek je z printscreen anebo z foťáku?
Pokud je to screenshot, potom není na vině kabel ale samotná GK!
-
- Pohlaví:
Tak udělej printscreen a dej to sem.
Edit: Když nad tím obrázkem přemýšlím, je to spíš závada GK.
Edit: Když nad tím obrázkem přemýšlím, je to spíš závada GK.
Printscreen to byt nemuze - nenapada me zpusob, jak udelat printsceen tak aby byl videt ram displeje a kus notebooku
Kdyby to bylo grafikou, dela to to same na externim vystupu. Vliv Windows se snadno vylouci bootovacim cd s Linuxem.
Kabelem to byt muze, ale je potreba displej rozebrat aby bylo videt jestli je oddelavaci i na druhem konci. Taky muze byt problem mezi kontrolerem a displejem - coz by byl problem, protoze ta spojovaci vrtsva s flexkabelem je naparena a s tim nic delat nejde (ale muze tam treba neco zatect).

Kdyby to bylo grafikou, dela to to same na externim vystupu. Vliv Windows se snadno vylouci bootovacim cd s Linuxem.
Kabelem to byt muze, ale je potreba displej rozebrat aby bylo videt jestli je oddelavaci i na druhem konci. Taky muze byt problem mezi kontrolerem a displejem - coz by byl problem, protoze ta spojovaci vrtsva s flexkabelem je naparena a s tim nic delat nejde (ale muze tam treba neco zatect).
-
- Pohlaví:
a) pravda, já ty obrázky moc neprohlédl
b) to on nezkoušel
c) u toho kabelu nevím, nevím jak by mohl ten obraz kabel rozdělit
b) to on nezkoušel
c) u toho kabelu nevím, nevím jak by mohl ten obraz kabel rozdělit
Printscreen sejme plochu zcela v pořádku. VGA, DVI, S-video funguje také v pořádku.
Displej nefunguje ani v BIOSu, podsvícení svítí.
Kabel jde celý vyndat, označení má HBL50. Stejný co je na linku jen REV1.0 a HIGH-TEK (W44) 2006/04/06
Displej nefunguje ani v BIOSu, podsvícení svítí.
Kabel jde celý vyndat, označení má HBL50. Stejný co je na linku jen REV1.0 a HIGH-TEK (W44) 2006/04/06
Tak kabel jsem objednal (použitý, ale prý 100% funkční) dnes dorazil.
1. start systému - nic
2. start systému - displej ukazuje !!! hurá !!!
3. start systému - nic ... 4. 5. ... nic
pak po nějaký pauze hned displej naběhl a ukazoval, po restartu taky.. pak jsem ho vypnul a znovu zapnul a zase nic ...
1. start systému - nic
2. start systému - displej ukazuje !!! hurá !!!
3. start systému - nic ... 4. 5. ... nic
pak po nějaký pauze hned displej naběhl a ukazoval, po restartu taky.. pak jsem ho vypnul a znovu zapnul a zase nic ...

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
HDMI dotykový displej pro raspberry.
od BigSandy » 01 led 2025 10:27 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 13
- 5739
-
od mmmartin