Zniceni PC bleskem. Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

HuzO
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zniceni PC bleskem.

Příspěvekod HuzO » 18 čer 2013 18:03

Dobrý den, není to tak dávno co mi do baraku uhodil blesk a vyhodil jističe ovšem pc v té době byl zapnutý => vypnutí. Po bouřce jsem opět zapnul PC a vše v pořádku naběhlo. Pracoval jsem asi 16minut když nahle proste obrazovka zhlasla a oběvilo se že není signal, vetrák na grafice šel do maximalních otáček, Tvrdé vypnutí a následný zapnutí (asi po pár minutách). Opět fungovalo vše ale tentokrát jen asi 5 minut a opět černá obrazovka bez signálu a vetrák v maximlaních otačkách pri dalsich pokusech uz ani nic nenabíhalo - od spuštění černá obrazovka a do minuty se větrák zbláznil. Od známého jsem si pujčil starší grafiku, abych si potvrdil, že odešla právě ona. Po výměně počitač asi pár minut fungoval a pak opet černá obrazovka -> tudiš jsem vydedukoval ze problem bude asi zakladní deska protože kdyby disk byl v haji, počitám že by nefungoval vůbec. Výměnou zakladní desky jsem se dostal na problém, že mám pořád černou obrazovku ale větrák nezačne blbnout (nejde do maxima). tudíš se chci zeptat zda si myslíte že odešel disk, který fungoval nebo je chyba jinde. (Obrazovku mam pripojenou na notas a funguje :-) ). V prvních pokusech kdy jeste Win 7 nabíhali jsem vždy dělal jiný veci při kterých to "zpadlo" a nejednalo se o náročné úkony.
Předem děkuji za odpovědi

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zniceni PC bleskem.

Příspěvekod guest » 18 čer 2013 18:19

Vítej na PC-Help!

O PC si nám mnoho neřekl, tipnul bych na vadný zdroj. Pak je na řadě CPU.

HuzO
nováček
Stav:

Příspěvekod HuzO » 18 čer 2013 18:51

Procesor - Intel Core 2 E8500
ZD - Asus PE33 Puvodni nova Asrock G41c-GS
RAM - Kingston DDR 3 (2jadra) 1gb (aspon myslim)
Hardisk - nejaky samsung 750gb SATA
Puvodni grafka Geforce GTX+ 9800 nova je stara Geforce nevim presne ktera

Neuvadel jsem to protoze jsem to povazoval za irelevantni. Tudis asi proste zkusit servis nebo k nekomu dojit a zkusit postupne prohazet hardware a testovat right ?

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2013 18:54

Co je tam za zdroj? Typ a výkon/W. Tím bych začal, třeba jenom půjčeným na zkoušku.

HuzO
nováček
Stav:

Příspěvekod HuzO » 18 čer 2013 19:00

typ: EC 400W model:300XXV2. A tak kdyby to bylo zdrojem tak by asi dvd-romka atd. nefungovalo ne ?

guest

Příspěvekod guest » 18 čer 2013 19:03

Zdroj je shit. Ale ano něco fungovat může, zdroj má několik napěťových větví a jedna může být vadná.

Můžeš zkusit základní konfiguraci. CPU 1xRAM a GK, ostatní odpoj. Mělo ba to naběhnout a hledat HDD.

HuzO
nováček
Stav:

Re: Zniceni PC bleskem.  Vyřešeno

Příspěvekod HuzO » 18 čer 2013 19:05

Ok jdu pomalu na to kdyztak se ozvu
Zatim dekuji

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Čer 2013 19:14) ---

Pravda podle vseho byla asi chyba v jedne s napajecich vetcich protoze se mi ted po prehazeni kabelu a vyhnuti hlavni vetvy povedlo se dostat do Windousu. Ovsem zatim jen se starou grafikou. Tudis jeste ji zkusim prehodit. Abych vyloucil ze neodesla taky.

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Čer 2013 19:30) ---

Stara grafika hazi pres celou obrazovku vlnky tudis bude taky ji potreba vymenit. Takze dekuji moc za pomoc a hazim fajfku.

Zpět na “Problémy s hardwarem”