Dobry den,
z niceho nic nenabehly win xp, na leta provozovane sestave (zadna zmena hw ani sw), system najizdel ale pred prihlasenim se pocitac restartoval a tak porad dokola. Nesel spustit nouzovy rezim ani posledni funkcni konfigurace. Podle zde uvedeneho navodu jsem zkusil opravu z originalniho cd win. Provedl jsem kroky bootfix c a chkdsk, ale ani tak system nenabehl.
Tak jsem vzal jiny stary hdd a na nej nainstaloval system a spoustim system z nej. Doufal jsem ze udelam zalohu z puvodniho systemoveho disku, ale ten je ted nepristupny. Je v biosu i pod win, ale tam se objevi hlaska, ze neni naformatovan a je treba naformatovat.
Prosim o radu co s tim....moc dekuju.
nenabiha win xp na hdd, nyni hdd nedostupny
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nenabiha win xp na hdd, nyni hdd nedostupny
Musis zkusit programy na obnovu - snadno dohledas na zdejsim foru. Ja bych zacal Find & mount a testdiskem.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
dekuji za radu, ale ja jsem doufal v navod, jak ten disk rozchodit. Obnovu dat chapu tak, ze vytaham co se da a pak reinstal systemu. Ja bych potreboval rozjet ten starej system. Dekuju za snahu.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to musis ten disk nejdriv zkontrolovat programem od vyrobce, at vis, jestli je v poradku.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli je ten disk poškozený, tak oprava stávajícího systému je zbytečná, protože se to projeví opět a to kdo ví jestli to vůbec půjde opravit...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
poradilo se mi zastavit obrazovku smrti. chyba je unmountable_boot_volume. tech. info: 0x000000ED (0x8A538320, 0xc000014F, 0x00000000, 0x00000000). zkusim najit nejaky soft od vyrobce - seagate barracuda
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si a vypal jako obraz disku hirens boot CD a tam najdeš nástroje na testy HW
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
tak hirens boot pomoci seatools nasel v testu nejake chyby. Nabizi mi moznost opravy, ale nevim jestli se nemam pokusit nejakym softem zachranit co se da, nebo tu opravu muzu potvrdit, aniz bych zhorsil soucasny stav?
-
- Pohlaví:
Co je to bootfix? Napiš tam fixboot a pak chkdsk /r
jsem mimo, samozrejme jsem myslel fixboot, ale jak jsem psal vyse, toto jsem uz projizdel (i chkdsk) a bez uspechu. V seatools jsem dal opravit poskozene sektory, ale nepomohlo to i kdyz log informoval o uspesne kontrole. Disk nebyl nijak mechanicky poskozen a 9 let pracoval v pohode.
-
- Pohlaví:
9 let je přece jenom dlouhá doba. 

ja vim ze ano, ale me je ted dobra rada draha, potreboval bych alespon zazalohovat email z tb, hesla z ff, fonty a tech par souboru na plose.
Zpět na “Problémy s hardwarem”