JVC - Vaše zkušenost s touto značkou? Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

mephisto92
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: JVC - Vaše zkušenost s touto značkou?

Příspěvekod mephisto92 » 21 čer 2013 14:36

Full HD Kamera JVC (JVC GY-HM150) - známi ju má, vysoká spokojnosť..
Osobne si myslím že ich veci na tú cenu sú kvalitné.
1. Ryzen 5 / 16GB / GTX 1650 / 512GB SSD
2. Intel Xeon W3680 3.9Ghz/16GBRAM/GTX770/256GBSSD+2.5TBHDD
3. Macbook Pro 13" i5

Reklama
jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jaojao » 21 čer 2013 14:55

V dávných dobách docela slušný "oddíl" podobně jako třeba grundig, jak jsou na tom dnes... ty firmy se tak přelévají, spojují či požírají ......, že už dnes nikdo neví co je co ....platí obecně asi všude, stejně to končí téměř vše někde v Číně........ :?
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 21 čer 2013 16:14

Mám od JVC domácí kino a dvě videokamery.Jednu digitální s HDD a druhou klasickou VHS-C. Vše je naprosto funkční a v pořádku a neměl jsem s tím jakýkoliv problém.Takže za mne dobrá značka.Samozřejmě platí to co psal kolega výše,že kolikrát si no name výrobci odkoupí značku (například Grundig) a pak valí šmejdy pod kdysi dobrou značkou.Ovšem JVC je stále japonská firma i když určitě v číně vyráběná.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 21 čer 2013 16:39

Já stále nechápu, proč všichni řeší, jestli je něco vyráběné v Číně a štítí se toho. Jasně že většina bude. Výrobce může na tom ušetřit spoustu tisíců, ne-li víc. Musíte ale vědět to, že pokud to jsou známé, ale třeba i "Čínské" značky, tak ty součástky jako procesory do mobilu, graf. karty apod. čínské nebudou. Výrobce snad ví co tam musí dát, aby to fungovalo. Kdyby jste byli majitel dejme tomu např. firmy Samsung, taky by jste nechali montovat s Čínským materiálem mobil, protože by jste chtěli ušetřit spoustu peněz. V Číně už pak dochází k montování apod. To máte stejné jak s Čínskýma hračkama. Fungovat budou, ale buď to ne dlouho a nebo ne tak, jak by měli. Každopádně pokud je to licenocvaná a aspoň známá značka hraček a ne nějaký plastový kousek bez loga, tak to fungovat musí i za cenu krachu firmy tak, jak si to výrobce přeje aby uspokojil potřebu zákazníka. A doporučuju přečíst si tenhle článek. ;) http://mobilizujeme.cz/clanky/kdyz-je-s ... -se-nebat/

A je to jenom můj názor, ale nelíbí se mi ten odpor čínského výrobku. Přece i on může být někdy lépe vyroben, než ten který není z Číny. :)

guest

Příspěvekod guest » 21 čer 2013 16:43

Asi takto, mojí oblíbenou značkou byla vždy Tesla. Jenomže nesehnal jsem si patřičné informace a koupil TV Tesla, kde vlastníkem licence je Čína. Podle toho ta televize také funguje, tedy nefunguje.

A bohužel tato dříve česká značka u nás nemá žádné zastoupení. Takže - Za blbost se platí!

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 21 čer 2013 16:44

Ta značka ješte existuje, nebo ne?

guest

Příspěvekod guest » 21 čer 2013 16:45

Neexistuje, jenom to pod tou značkou vyrábí a kvalita tomu odpovídá :-(

Wordstar14
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Wordstar14 » 21 čer 2013 16:49

Vyrobky sa zaraduju do roznych tried. Napriklad jednou z nich je cenova kategoria.
Da sa povedat, ze u vyrobkov v kategorii "low end" bude uplne jedno aka firma ich vyraba. Ci JVC, alebo Sony je uplne jedno. Ich zivotnost je presne spocitana a navrhnuta tak, aby bol zakaznik nuteny dokolecka kupovat tie iste veci.
Samozrejme troska inak je to v kategorii "vyssia stredna trieda" a uplne inak je to v triede "spitzenklasse" a to aj cenou.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 21 čer 2013 16:49

Deny18 píše:Já stále nechápu, proč všichni řeší, jestli je něco vyráběné v Číně a štítí se toho.....
A je to jenom můj názor, ale nelíbí se mi ten odpor čínského výrobku. ....

Možná bys měl líp číst, nikde není o štítění se nad dobrým čínským čajem, hedvábím, porcelánem,..... , ale řeč je o ŠMEJDECH z Číny 8)
-----------
Vyšší třída/nižší třída :smile: možná, ale než to dojde na pult tak i šmejd má cenu vyšší třídy :-(
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Deny18
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Deny18 » 21 čer 2013 16:57

A ty se musíš ještě víc učit, abys uměl chápat význam věty. ;) Ale to jdeme zase pryč od tématu...

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 21 čer 2013 17:04

Deny18 píše:Já stále nechápu, .... Přece i on může být někdy lépe vyroben, než ten který není z Číny. :)

Tak poučuj, můžu ti napsat mraky šmejdů z číny, napiš jeden čínský, okopčený, který předčí originál výrobek...

guest

Příspěvekod guest » 21 čer 2013 17:05

Nikdy jsem se u renomovaných značek /nikde jinde jsem nekupoval/ nesetkal s nížší a vyšší třídou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    9603
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    16 čer 2025 12:23
  • Lacine akumulatory pro dilenskou a zahradni techniku - zkusenost
    od petr22 » 08 črc 2025 20:56 » v Vše ostatní (hw)
    3
    2325
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    10 črc 2025 13:56
  • Herní sestava - 30 000 Kč - vaše názory/rady
    od zero » 04 dub 2025 17:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    14
    3819
    od Kogaku Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 11:58

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”