Programátorův úkol - HRA

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

CrazyC0de
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Programátorův úkol - HRA

Příspěvekod CrazyC0de » 19 čer 2013 19:53

To je velice dobrý nápad ! :-)
Vtípek

Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>

Reklama
fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 23 čer 2013 23:24

Moc hru nechápu, ale zkusím to. Tento kód sem nikdy nedával na web, protože se stačí kouknout do pravého rožku windowsu a Je to můj první kód, který sem sice zkoušel ještě jak sem byl amatér, tak tuším, že to nebude správně :| můžete mě tedy ukamenovat.

Html:

Kód: Vybrat vše

<form name="čas">
<input type="text" size="5" name="hodiny">
</form>

<script language="javascript" type="text/javascript">
function tiktak(){
var hodina=cas.getHours()
var minuta=cas.getMinutes()
if (hodina<5)
hodina="0"+hodina
if (minuta<5)
minuta="0"+minuta
čas.hodiny.value=hodina+":"+minuta+"
setTimeout("tiktak()",5)
}tiktak()
</script>

Aspoň ožiju téma ;)
[spoiler=Files]Moje tvorba

>> Here <<

Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]

honzaik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod honzaik » 24 čer 2013 10:41

hm 1. kód a rekurze, pěkný :D ale zbytek nevim jak může fungovat :D maš tam objekt "cas", ten nikde neni definovan pokud vidim :D tim padem nejsou zadne metody getMinutes a getHours :D ale asi si tam zapomnel dat na zacatek var cas = new Date(); potom nechapu ty podminky hodina<5 a tu druhou? moc nevim co jsi tim myslel ale melo by tam bejt <10 ne? :D a jeste trochu logiky, nemusis to "refreshovat" kazdejch 0,005 sekundy :D staci maximalne 1 za sekundu nebo i pomalejc, kdyz tak pocitas jen s minutama. taky myslim ze i to "čas.hodiny...." nebude fungovat bez document.getElementById()
ello dere

fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 24 čer 2013 11:58

Honzaik: já to tušil, tak mám asi nejnižší score aspoň pro zatím :grin: je to v mé dokumentaci, tak sem jen kopíroval. Měl sem tušit, že já ocas věci nedodelavám :grin:

>> Here <<

Soubory, jsou bezpečné bez virů a ostatní havěti. Pamětní místo se nachazí na DropBox. Otázky,info případně SZ.[/spoiler]

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 24 čer 2013 12:09

CrazyC0de píše:Aktuální čas - PHP
Zdravím, jsem tu s úkolem !

O co se jedná ? - Napiš aplikaci, která bude vypisovat čas formát ( hh-ii )

Snad bude bavit :-)

Co to je formát hh-ii ????

honzaik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod honzaik » 24 čer 2013 12:27

chlapec asi zna jen php (tam na tohle je funkce a tohle je "pattern" na formatovani - h je hodina a i minuta
ello dere

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 24 čer 2013 15:24

Aha. Dík za vysvětlení. Já budu používat klasický hh:mm.

fatalfanatic
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod fatalfanatic » 25 čer 2013 17:52

Projekt nebo program vůbec nefunguje, jak dlouho budem čekat než vyvěsí to pořekadlo aby se pokus tkz. Zahodil a měl šanci někdo jiný, kdy bude zase jiný úkol. Navíc když tedy je projekt.. v plenkách proč zrovna jako začátek čas proč nedát něco lehčího, tak aby se chytl opravdu každý. Mě to přišlo jako skvělý nápad třeba by se hrálo od tohoto měsíce po další a ten kdo by měl nejvíc bodů z hodnocení tak vy vyhral, jenže organizace trochu upadla...

>> Here <<

CrazyC0de
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyC0de » 25 čer 2013 20:28

Mohl jsi použít pouze dva jazyky a to HTML a PHP, tudíž ti body neudělím, myslím, že jsme si to docela ujasnili a můžeme se tedy vrhnout na další úkol, úkoly smíte přidávat i vy( podle pravidel ).

X
Vtípek

Alenka v říši divů : <div> <div><div><div><div>ALENKA</div> </div> </div> </div></div>

table
nováček
Stav:

Příspěvekod table » 25 čer 2013 20:54

Ehm, první tvůj příspěvek jsem si přečetl i s pravidly asi 3x ale ani jednou jsem nenašel pointu nebo smysl toho všeho.
Jak chceš docílit obrany proti tomu že pod jedním nickem sem dám úkol a pod druhým řešení???
Píšu to ne proto že chci něco hanit ale proto, že to celé pro mě ztrácí smysl.

CrazyC0de
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod CrazyC0de » 25 čer 2013 21:17

Čau, pokud někdo má dělat tohle v plánu, tak předem ujištuji, že to nemá cenu, ano nahraje si bodíky, ale k čemu mu budou na jiném účtu ?

- tohle se dá velice snadno prokouknout - datum registrace, vyjadřování, počet příspěvků, argumenty apod.

Nyní bych pointu hry neřešil, protože se ukázal kladný ohlas, ale aby jsi neřekl, že jsem pes, tak tady je :

Řeší se zde primitivní, ale i složité problémy, rádci na to né vždy mají náladu a tak si myslím, že by takové milé překvapení v podobě programátorské hry uvítali a jak už anketa poukazuje, je tomu tak.

Nápad vytvářet úkoly, hodnotit je a učit se novým zkušenostem mi rozhodně nepřijde jako ztráta času, nebot jsou i chvíle, kdy tu( na foru ) není co řešit, tudíž takovéto zpestření do kterého se může zapojit leckdo, je vhodné.
Vtípek

honzaik
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod honzaik » 25 čer 2013 23:31

řešení jen tak btw

Kód: Vybrat vše

echo date("H:i");
ello dere