2x HDD a tuhne WIN

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Dubák
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

2x HDD a tuhne WIN

Příspěvekod Dubák » 17 črc 2007 12:47

Zdravím
Mám v PC dva HDD. PC najednou začalo protestovat tak, že šipka myši normálně jezdila po ploše, ale ať jsem klikal jak chtěl nic se nedělo. Nešly spouštět žáné programy a pokud jsem něco náhodou otevřel nešlo to zase zavřít. To vše s hláškou že Program neodpovídá. Když jsem odpojil druhý HDD vše se změnilo a PC pracuje zdá se bezchybně.
Tušíte někdo co je stím diskem a co by s tím dalo dělat?
Odpověď , že je rozbitý a vyhodit jsem našel sám :wink: tušíte někdo lepší???

Díky
WIN XP

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 črc 2007 14:05

Nejlépe druhý disk otestovat utilitou staženou ze stránek výrobce disku. Možno také zkusit spustit kontrolu ze systému - Tento počítač - klik pravým tlačítkem na druhý disk - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - a zaškrtnout oba čtverečky - Spustit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 17 črc 2007 14:25

ja by som skusil skontrolovat antivirom ten pokazeny disk
ASRock 775Dual-VSTA | Intel Pentium D 2.67 GHz | 1024 MB DDR2 667 MHz
GeForce 6600 128 MB | Sound Blaster Audigy SE | MS Windows XP SP2

Dubák
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dubák » 17 črc 2007 17:04

Pic píše:Nejlépe druhý disk otestovat utilitou staženou ze stránek výrobce disku. Možno také zkusit spustit kontrolu ze systému - Tento počítač - klik pravým tlačítkem na druhý disk - Vlastnosti - Nástroje - Kontrola chyb - Zkontrolovat - a zaškrtnout oba čtverečky - Spustit.

Když ten disk připojím k napájení vytuhne WIN takže neotestuju nic!!! (viz. otázka)

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 17 črc 2007 17:11

Jaký máš zdroj? Třeba ten harddisk odebíral poslední WATY z poddimenzovaného zdroje a když jsi ho odpojil zátěž klesla a dostalo se energie i na jiné komponenty.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 črc 2007 18:14

Zkus připojit pouze tento disk (ten se systémem odpoj) a spusť PC. Dostaneš se jen do Biosu klávesou Del a mrkni zda ten disk Bios vidí. Pokud se PC nerozběhne, je nanejvýš pravděpodobně disk vadný. PC při pokračování po ukončení Biosu by měl zahlásit Boot failure, protože chybí disk se systémem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 17 črc 2007 19:04

vytuhne aj ked nabootujes v nudzovom rezime?

Dubák
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dubák » 18 črc 2007 12:07

Marfy píše:Jaký máš zdroj? Třeba ten harddisk odebíral poslední WATY z poddimenzovaného zdroje a když jsi ho odpojil zátěž klesla a dostalo se energie i na jiné komponenty.

400W

1x CD ROM
1x DVDRW
2x HDD
AMD 64
NV 6600 GT

Dubák
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dubák » 18 črc 2007 12:10

Pic píše:Zkus připojit pouze tento disk (ten se systémem odpoj) a spusť PC. Dostaneš se jen do Biosu klávesou Del a mrkni zda ten disk Bios vidí. Pokud se PC nerozběhne, je nanejvýš pravděpodobně disk vadný. PC při pokračování po ukončení Biosu by měl zahlásit Boot failure, protože chybí disk se systémem.

Přesně tak to funguje, jen s tím rozdílem že jsem na tom disku měl taktéž systém (již dlouho nepoužívaný).
Systém se snažil naběhnout ale kousalo se to. Jějakým způsobem se mi povedlo oddíl disku se systémem zformátovat - ted už tam není.

Dubák
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Dubák » 18 črc 2007 12:11

Amdlo píše:vytuhne aj ked nabootujes v nudzovom rezime?

Ne. V Nouzovém režimu jsem zkoušel Obnovení systému a vše makalo normálně.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 črc 2007 13:18

Jestliže oba disky běží samostatně a ve dvou na jedné kšandě ne, zkontroluj zda je dobrý datový kabel (vyměnit za jiný), a zda jsou disky správně nastaveny jumpery. Přesto, že máš zdroj 400W, zkusil bych si třeba vypůjčit od kámoše jiný, nejlépe značkový a výkonnější.

crabman
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod crabman » 18 črc 2007 13:51

Dubák píše:Ne. V Nouzovém režimu jsem zkoušel Obnovení systému a vše makalo normálně.

podla mna by mohol byt na tom disku nejaky virus co sa spusti po starte. ked spustis v nudzovom rezime alebo odpojis disk nenabehne. skusal si to na inom pc? ak to ide mozes to z ineho pc skontrolovat antivirom pripadne zazalohovat data a naformatovat disk

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”