Ahoj,
potřeboval bych vyřešit jeden graf. V příloze zasílám data pro graf. Znám den, začínající čas hovoru a délku hovoru. Potřeboval bych aby svislá čára grafu byla počet aktivních hovorů v daný čas a vodorovná byla 24h. V jednom grafu bych potřeboval zprůměrovat všech 30 dní nebo 30 čar různých barev. Jde o to že někdo vola v 7:00 délka 15min další volající volá v 7:10 délka 2 min. Graf by měl v 7:00 skočit o jedno políčko vejš a v 7:10 na druhé políčko vejš v 7:12 klesnout na druhé a v 7:15 na nulu. Děkuji za pomoc.
Excel - časové výpočty s grafem
Excel - časové výpočty s grafem
- Přílohy
-
- Data pro graf.xlsx
- (56.96 KiB) Staženo 26 x
-
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Excel - časové výpočty s grafem
myslíš něco jako vodopádový graf: http://office.lasakovi.com/excel/grafy/ ... dovy-graf/
Více o kancelářském balíku MS Office na http://office.lasakovi.com/ (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook, Project, OneNote)
Nevím co si od toho slibuješ.
Postup:
Hodí se převést časy a doby na čas.
Zkopíroval jsem sloupec se začátky, do sousedních buněk 1
Spočetl jsem konce, do sousedních buněk -1, řasy konce jsem převedl na hodnotu
sloupec s konci a -1 jsem ukopíroval za časy začátků.
Setřídit oba sloupce podle času. Do třetího sloupce vložit kumulativní sumu 1 a -1 :: počítá to počet soudobých hovorů.
V podstatě hotovo, dále je pro zobrazení grafu několik možností, zvolil jsem vzorečkovou. Vzorci jsou spočteny koordináty čáry stupňovitého grafu. Graf je malován jako graf xy.
Postup:
Hodí se převést časy a doby na čas.
Zkopíroval jsem sloupec se začátky, do sousedních buněk 1
Spočetl jsem konce, do sousedních buněk -1, řasy konce jsem převedl na hodnotu
sloupec s konci a -1 jsem ukopíroval za časy začátků.
Setřídit oba sloupce podle času. Do třetího sloupce vložit kumulativní sumu 1 a -1 :: počítá to počet soudobých hovorů.
V podstatě hotovo, dále je pro zobrazení grafu několik možností, zvolil jsem vzorečkovou. Vzorci jsou spočteny koordináty čáry stupňovitého grafu. Graf je malován jako graf xy.
- Přílohy
-
- Data pro graf1.xlsx
- (492.48 KiB) Staženo 31 x
Děkuji, ten graf je přesně to co jsem chtěl, akorát jsem chtěl buď průměr hovru za jeden den v celém měsíci, nebo nejlepší by bylo za každý den jednu křivku. U tohoto grafu se počet hovorů sčítá za celej měsíc.
Průměr hovoru za jeden den v měsíci snadno spočteš pomocí kontingenční tabulky, graf nemá smysl je to jedno číslo.
Obecně hláška "chci průměr" je nesmysl. Je nutno vědět více. Jinak průměr = suma, liší se jen měřítko.
Pokud výčet tvých dalších představ o grafu měl znamenat, že to mám podle toho dodělat, tak tě zklamu. Mohu poradit/ukázat jak na to, ale zbytek je na tobě. Nic ti nebrání podobným způsobem vyrobit graf jednoho dne.
Obecně hláška "chci průměr" je nesmysl. Je nutno vědět více. Jinak průměr = suma, liší se jen měřítko.
Pokud výčet tvých dalších představ o grafu měl znamenat, že to mám podle toho dodělat, tak tě zklamu. Mohu poradit/ukázat jak na to, ale zbytek je na tobě. Nic ti nebrání podobným způsobem vyrobit graf jednoho dne.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw) - 2
- 4823
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
02 zář 2024 16:21
-
-
- 2
- 12241
-
od Snekment
29 led 2025 15:05
-
- 1
- 4802
-
od atari
07 kvě 2025 09:41
-
- 3
- 3363
-
od lubo.
24 říj 2024 00:00
-
-
Excel 2016 - vzorec kombinace podmínek Příloha(y)
od MK_Vs » 08 led 2025 17:56 » v Kancelářské balíky - 5
- 4117
-
od lubo.
14 led 2025 00:51
-