prosím o zhodnocení sestaviček Vyřešeno

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: prosím o zhodnocení sestaviček

Příspěvekod Uziv00 » 02 črc 2013 15:25

To se musíš nejdřív naštvat, abych z tebe vymámil proč? Každopádně díky, takhle nějak jsem si to představoval.
To, že nějaký modul není napsaný v memory support neznamená, že to deska nebude podporovat. Na trhu je desítky tisíc firem (značek), kteří vyrábějí paměti RAM, a ne - opravdu ne se všechny musí vejít do seznamu "memory support"

Ano to je pravda. Kompatibilita znamená, že s kompatibilními moduly byla deska odzkoušena a je to 100% funkční. A tak to chci.
Tak a ke zbytku:
Se sandy Bridge mám zkušenosti. Kromě toho si nejsem jist, s jakým BIOSem bude dodána deska a co jsem tak pátral, tak pro Ivy by musel být jiný. A nerad si věci komplikuju.
Co to znamená bez napájecí kaskády?
skříň - na skříně jsem se asi měl vykašlat - stejně to bude jinak. Tyto střeva půjdou do jiných case a do těchto case jiná střeva, takže skříně vynechme.
Ke druhému:
mě prostě MB pod 2000,- nesedí.
RAM dobré, ale drahé, ale jsou v supportu :D
a case - viz předtím.

Reklama
warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 15:41

To, že nějaký modul není napsaný v memory support neznamená, že to deska nebude podporovat. Na trhu je desítky tisíc firem (značek), kteří vyrábějí paměti RAM, a ne - opravdu ne se všechny musí vejít do seznamu "memory support"

Jsi můžeš ověřit od několika lidí tady z fora...Takže k tomuhle Ti víc nehodlám říct...
Se sandy Bridge mám zkušenosti. Kromě toho si nejsem jist, s jakým BIOSem bude dodána deska a co jsem tak pátral, tak pro Ivy by musel být jiný. A nerad si věci komplikuju.

Není potřeba žadný flash biosu, však to tam vidíš ne? Ivy bridge deska - Ivy bridge cpu (viz. obr 1.)
Co to znamená bez napájecí kaskády?

Tvoje deska je za cenu (myslím tu gigabyte, kterou jsi navrhoval) 2,2k - za tuhle cenu, můžu mít desku už na patici 1150 a ještě k tomu s napájecí kaskádou...Na druhou stranu ano - moje Gigabyte GA-B75-D3V napájecí kaskádu nemá - ale zase nestojí 2,2k víš?
Napájecí kaskáda chladí mosfety a ta zajišťuje stabilitu napětí procesorů - většinou se hodí do desek, kde se ví, že se bude taktovat.
Přílohy
ivy.jpg
kaskada.jpg
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 črc 2013 15:50

Jenže já nikdy levný věci nekupoval. A deska pod 2000,- nic takového jsem nikdy neměl a mít nebudu. Jinak dík za vysvětlení.

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 15:53

:D :lol: dobře, tak...já už nevím,..tak kdyby ještě něco...tak jsem tady,...vsadím se, že se už nemůžeš dočkat, až Ti taky někdo jiný něco k tomu řekne - já se taky nemužu dočkat :-D
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 02 črc 2013 16:10

2 Warcraftan napájecí kaskáda nic nechladí... napájecí kaskádu chladí pasivní chladiče.
Říkám co si myslím a myslím si co chci...

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 02 črc 2013 16:19

Noo..jasně,..Důležité je, že vím jak to funguje a k čemu to slouží...

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 02 črc 2013 16:25

Jo, Ty to víš, ale tazatel může být zmaten... protože si napsal cituji:

Tvoje deska je za cenu (myslím tu gigabyte, kterou jsi navrhoval) 2,2k - za tuhle cenu, můžu mít desku už na patici 1150 a ještě k tomu s napájecí kaskádou... Na druhou stranu ano - moje Gigabyte GA-B75-D3V napájecí kaskádu nemá

Napájecí kaskádu má každá deska, nešlo by bez ní napájet procesor a paměti... Né každá ji má chlazenou pasivním chladičem, proto jsem na tento omyl musel upozornit.

IT Crowd: Jak už jsme si psali, ano bude to fungovat ale šlo by to poskládat jinak a asi i o něco lépe. Kdyby si tedy nahodil cenovej limit, bylo by snažší Ti poradit.

ASUS ROG G751JT-T7009H / i7-4710HQ 2.5Ghz / 8GB / 256 GB SSD + 1TB HDD / GeForce GTX 970M
Apple MacBook Air M1

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 črc 2013 16:30

Jo taky ještě jedna věc: Jednou jsme taky koupili desky s podporou podobně jak to máš na obrázku. Ale procesory nejely. Po pátrání jsme zjistili, že desky sice procesor podporují, ale až s novým BIOSem. Takže starý procesor, spustit, flash, výměna procesoru.
No a co se týče supportu ram, vím, že se to tady nebere, ale už jsem zažil jeden případ, kdy tazatel koupil doporučenou ram a měl problémy.
Já si hraju spíš na spolehlivost, než na výkony. To jen tak ze zkušeností.

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 črc 2013 16:33

OK. Tak tedy do mě :lol:
Tak to kancelářské: limit 10.500. s i3. (+cca1600 s procesorem i5)
Herní: limit 22.000.
Podmínka - procesor pouze Intel.
Ceny s DPH :D

akem
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod akem » 02 črc 2013 16:50

A bude se na PC stříhat video, nebo jen a pouze na hry?

Herní bych podle tvých požadavků (uATX, Intel, testované paměti, kvalitní silný zdroj) poskládal takto. S rezervou 1000 Kč
http://www.czc.cz/2iod66iguiiav99d7og1v1b2b1/seznam

Apple MacBook Air M1

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 02 črc 2013 22:12

vypadá to slušně, dík za inspiraci. Těch 1000 bude akorát na nějakej case :D

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 02 črc 2013 22:30

Lépe to nešlo?

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Črc 2013 22:32) ---

ITCrowd píše:Jo taky ještě jedna věc: Jednou jsme taky koupili desky s podporou podobně jak to máš na obrázku. Ale procesory nejely. Po pátrání jsme zjistili, že desky sice procesor podporují, ale až s novým BIOSem. Takže starý procesor, spustit, flash, výměna procesoru.
No a co se týče supportu ram, vím, že se to tady nebere, ale už jsem zažil jeden případ, kdy tazatel koupil doporučenou ram a měl problémy.
Já si hraju spíš na spolehlivost, než na výkony. To jen tak ze zkušeností.

To jsou staré desky, do kterých se má pasovat nová architektura. Desku sice koupíš novou, ale je to půlroční ležák někde na skladě a BIOS je starší. To ale nikdo nepozná a prodat se to musí, třeba to zrovna padne na ten správný procesor...

--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Črc 2013 22:39) ---

ITCrowd píše:Jenže já nikdy levný věci nekupoval. A deska pod 2000,- nic takového jsem nikdy neměl a mít nebudu. Jinak dík za vysvětlení.

Na vadný kousek narazíš jak v deskách za 5k, tak v deskách za 1500,-. U těch levných je to akorát víc vidět, protože se jich více prodává.
Nevidím důvod ke koupi desky za víc jak 2k, jejíž funkce stejně nikdy nevyužiju. A co víc, doba se mění. Třeba gigabyte má slušnou desku za 1800,-, tento týden jsem jednu montoval
http://www.czc.cz/gigabyte-ga-b85m-d3h- ... 74/produkt
Mohu s klidem doporučit.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Prosím o radu jak předělat PC
    od ruzi.jiri » 22 srp 2024 07:54 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2532
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    23 srp 2024 12:10
  • Prosím o kontrolu sestavy