Koukam samej Andersen - plnohodnotne Windows 7 na ext. disk nedostanes! Jakztakz pouzitelne jsou verze, ktere se nahraji do pameti (WinPE, WinRE, cca 250MB), ale ty maji sva znacna omezeni.
Ale na ten mesic reklamace muzes zkusit pouzivat Win8 OTG z trial verze.
Externí HDD jako hlavní
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Externí HDD jako hlavní
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
ano, samozřejmě že mám originální instalační médium..
jinak jsem to vyzkoušel jak jste mi radili a nejde to, vyberu oddíl externí HDD a pole pro pokračování "další" je šedé a nejde na něj kliknout, tudíž nemohu dál pokračovat. jak se to povedlo tomu tvému bratranci? nebo nějaká další možnost existuje?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Črc 2013 21:44) ---
Můžeš mi prosím tě nějak přiblížit tu verzi Win8 OTG?
jinak jsem to vyzkoušel jak jste mi radili a nejde to, vyberu oddíl externí HDD a pole pro pokračování "další" je šedé a nejde na něj kliknout, tudíž nemohu dál pokračovat. jak se to povedlo tomu tvému bratranci? nebo nějaká další možnost existuje?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Črc 2013 21:44) ---
Můžeš mi prosím tě nějak přiblížit tu verzi Win8 OTG?
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No, bratranec se nezmínil, že nemá legální Windows...
Win8 OTG, je taková zkušební verze Win8 na kratší dobu zadarmo, ale nevím, jestli se dá nainstalovat na ext. HDD.
Win8 OTG, je taková zkušební verze Win8 na kratší dobu zadarmo, ale nevím, jestli se dá nainstalovat na ext. HDD.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
http://www.ddworld.cz/blogy/software-a- ... -disk.html
Jinak máš smůlu.
Omezením je právě fakt, že defaultně se ovladače potřebné k přístupu k velkokapacitním úložným USB zařízením,
zavádí a spouští až po inicializaci jádra operačního systému, při spouštění správce služeb (SERVICE_DEMAND_START).
Musí se to přenastavit tak, aby tyto ovladače do paměti zaváděl už zavaděč winload.exe a byly spuštěny hned při inicializaci jádra (SERVICE_BOOT_START).
Jinak máš smůlu.
Omezením je právě fakt, že defaultně se ovladače potřebné k přístupu k velkokapacitním úložným USB zařízením,
zavádí a spouští až po inicializaci jádra operačního systému, při spouštění správce služeb (SERVICE_DEMAND_START).
Musí se to přenastavit tak, aby tyto ovladače do paměti zaváděl už zavaděč winload.exe a byly spuštěny hned při inicializaci jádra (SERVICE_BOOT_START).
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
Jaký je to externí disk ? Napadá mě ho rozlousknout a ten 2,5" disk co ti zbude bude možná mít klasický SATA napájení a data. Tím pádem by to mělo jít klasicky pak připojit na desku a zdroj.
//EDIT: Teď jsem si lépe pročetl první příspěvek a zjistil jsem, že se bavíme o NtB. Takže upravím poslední větu na : Tím pádem by to mělo jít klasicky připojit do notebookovýho "rámečku" na disky.
//EDIT: Teď jsem si lépe pročetl první příspěvek a zjistil jsem, že se bavíme o NtB. Takže upravím poslední větu na : Tím pádem by to mělo jít klasicky připojit do notebookovýho "rámečku" na disky.
Procesor: Athlon II X3 450 3,2GHz Paměť: 3 GB Grafika: Sapphire HD 5770 Vapor-X
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
HDD: Spinpoint F3 + Barracuda 7200.14 Základní deska: Gigabyte GA-M68M-S2P
Rejtharik: to byla úplně prvotní moje myšlenka ještě než jsem tady napsal.. Otevřít 'pouzdro' externího HDD, vytáhnou sata disk a strčit do notebooku místo toho co odešel.. Jenže problém, externí HDD obsahuje disk o tloušťce 9 mm, v notebooku je prostor pouze pro disk o tloušťce 7 mm.. Sice tam vleze, ale zastrčit ho do toho konektoru je nemožné protože je o 2 mm výš.. Jak jednoduché by to bylo, jenže není 

-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Michael Michael píše:Win8 OTG, je taková zkušební verze Win8 na kratší dobu zadarmo, ale nevím, jestli se dá nainstalovat na ext. HDD.
Co se tu clovek nedozvi!
Gasco si precte toto a ty se muzes taky dovzdelat

Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
- liborek
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Opravdu se tu poučíme!Jsem už tu nějaký pátek a poslední dobou se to tu rozrůstá o množství rádců , kteří plácnou první věc o které si myslí, že jí rozumí.Hlavně, že jsou chytřejší jak tázající.Jen v tomhle topicu, aniž to z radících někdo zkusil,hned věděl jak na to.A opravdu stálice fóra většinou asi nemají sílu všechno opravovat.Jeden můj,bohužel už zesnulý, kamarád při popíjení piva na chatě, hledíc na TV kde běžel nějaký šílený hip-hopový klip,jen pokýval hlavou a se slovy "svět se v p**u obrací" odešel ven s lahváčem v ruce.Nezbývá mi, než souhlasit.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3182
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22