Hry už neběží tak, jak běžel před půl rokem. Vyřešeno
Hry už neběží tak, jak běžel před půl rokem. Vyřešeno
Dobrý den, nedávno jsem se rozhodl, že si zahraji nějakou tu hru, kterou jsem již hrával a věděl jsem, že mi tato hra krásně jela i na plné detaily. Ovšem když jsem tuto hru nainstaloval dnes a chtěl si jí zahrát, čekalo mě nemilé překvapení. Hra i na nejmenší detaily běží strašně. Seká se a hrát skoro nejde. Chtěl jsem se zeptat, jestli je možné, že výkonnost komponentů v PC, se časem zmenšuje a například hry, které nám dříve běžely bez problému, teď nejdou.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Hry už neběží tak, jak běžel před půl rokem.
Zdravím.
Může to být zvýšenými letními teplotami, takže se ti může něco přehřívat.
Zahrej si nějakou hru a dej sem potom screenshot teplot z HWmonitoru.
Může to být zvýšenými letními teplotami, takže se ti může něco přehřívat.
Zahrej si nějakou hru a dej sem potom screenshot teplot z HWmonitoru.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Zde je obrázek, který je pořízen při hraní Army II, která je právě tou hrou, která mi před půl rokem jela na plné detaily krásně, ale dnes se mi strašně seká. Ještě bych možná měl zmínit, že mám notebook a ne stolní PC.
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 8ad6630236
http://www.upnito.sk/imggal.php?viewGal ... 8ad6630236
-
- Pohlaví:
Ty teploty jsou vysoké a HDD dostává docela zabrat.
Obrázky se dávají sem, jako příloha.
Obrázky se dávají sem, jako příloha.
Nema ten notebook dve graficke karty?
Kdyz se da prave tlacitko na hru - jde tam vybrat na ktere karte se to ma spustit?
Kdyz se da prave tlacitko na hru - jde tam vybrat na ktere karte se to ma spustit?
Ano ten notebook má dvě grafické karty a ano lze tam vybrat, se kterou chci hru spustit. Uvažoval jsem o chladící podložce, myslíte, že by pomohla?
Nechat vyčistit notebook a rovnou koupit podložku kvalitní
Odesláno z mého HTC Wildfire S pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého HTC Wildfire S pomocí Tapatalk 2
ZD: Asus ROG Strix Z270F Gaming
Procesor: Intel Core i5 6600K
Grafika: Asus Dual RX460 O2G
RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15
Zdroj: ECO+ 85 700w
Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl
Procesor: Intel Core i5 6600K
Grafika: Asus Dual RX460 O2G
RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15
Zdroj: ECO+ 85 700w
Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl
A spoustu tu hru na ktere grafice?
Ten propady vykonu by odpovidal tomu ze bezi na tom Intelu. Jaka je toplota a zatizeni te samostatne graficke karty pri hre?
Ten propady vykonu by odpovidal tomu ze bezi na tom Intelu. Jaka je toplota a zatizeni te samostatne graficke karty pri hre?
Hru spouštím s tou silnější grafickou kartou (Nvidii), ale je divné, že při hraní se mi tato grafika nezobrazuje v HWmonitoru
To by mohlo být ono, mně se grafika v HwMonitoru nezobrazuje právě, když běží IntelHD.
Kdy spouštíš HwMonitor, před spuštěním hry? Pokud ano, běží pravděpodobně IntelHD, takže nepoznáš, která běží při hře (pokud nemáš starší verzi notebooku jako já, kdy se grafika v zásuvce ještě přepínala ručně). Zkus spustit HwMonitor až po spuštění hry.
O jaký notebook se vůbec jedná? Mohla by to také dělat chyba v ovladačích grafiky, takže bych je přeinstaloval, případně na nejnovější.
Kdy spouštíš HwMonitor, před spuštěním hry? Pokud ano, běží pravděpodobně IntelHD, takže nepoznáš, která běží při hře (pokud nemáš starší verzi notebooku jako já, kdy se grafika v zásuvce ještě přepínala ručně). Zkus spustit HwMonitor až po spuštění hry.
O jaký notebook se vůbec jedná? Mohla by to také dělat chyba v ovladačích grafiky, takže bych je přeinstaloval, případně na nejnovější.
Ntb: HP Pavilion 13-a250nc
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
PC: i7-4770 + Noctua NH-U9B SE2 / GIGABYTE GA-B85M-D3H rev.1.1 / 2x Kingston HyperX Fury White 4GB 1866 MHz / Asus RX-570 OC / Samsung 870 EVO 500GB / Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB /BITFENIX Neos, bílá + EVGA 500B / Win11 Home 64bit / AOC i2369VM
+ Genius SW-HF 5.1 4000
Jde do ovládacího panelu nVidia, tam vyber možnost Plocha -> Zobrazit ikonu aktivity GPU v ozn. oblasti.
Pak se v ozn. oblasti systému objeví ikona připomínající čip, která nabývá dvou různých barev podle aktivity.
- pokud je šedá, tak je GPU nVidia vypnutá.
- pokud je zelená, tak je GPU nVidia zapnutá a kliknutím na ikonu si můžeš nechaz zobrazit procesy běžící na ní.
Taky zkus ještě jít v tom ovl. panelu do Spravovat 3D nastavení a v Globálním nastavení přepnout prefer. graf. proc. na nVidii.
Pak se v ozn. oblasti systému objeví ikona připomínající čip, která nabývá dvou různých barev podle aktivity.
- pokud je šedá, tak je GPU nVidia vypnutá.
- pokud je zelená, tak je GPU nVidia zapnutá a kliknutím na ikonu si můžeš nechaz zobrazit procesy běžící na ní.
Taky zkus ještě jít v tom ovl. panelu do Spravovat 3D nastavení a v Globálním nastavení přepnout prefer. graf. proc. na nVidii.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Tak jsem vše udělal dle tvého návodu, spustil jsem hru, vrátil jsem se na plochu a ta ikonka mi hlásí, že žádný proces s Nvidii neprobíhá, to by znamenalo, že hru tahám na ten slabý Intel, ale je to divné, protože Armu mám zařazenou tak aby se spouštěla s Nvidii a ještě k tomu jsem to při spuštění dal, aby se spustila s Nvidii.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Črc 2013 14:29) ---
Nvidii preferovanou mám již dávno.
--- Doplnění předchozího příspěvku (04 Črc 2013 14:29) ---
Nvidii preferovanou mám již dávno.
Zpět na “Problémy s hardwarem”