Zdravím, přečetl jsem si řadu článků a jasně z nich plyne, že z pohledu seo je vhodné mít na svůj web nějaké zpětné odkazy. Nejsou mi ale jasně některé věci. Uvedu v bodech, co bych potřeboval vědět.
1. Když se to jmenuje zpětný odkaz, je nutné, aby na sebe dva weby odkazovaly vzájemně, nebo mě stačí pouze odkazy na jiných webech vedoucí na ten můj?
2. Bere se z pohledu vyhledávačů jako zpětný odkaz i obrázek, který po kliknutí na něj přesměruje uživatele na můj web (nějaký banner)?
3. Bere se z pohledu vyhledávačů jako zpětný odkaz i tento zápis: <a href="http://www.pc-help.cz">Zajímavý web</a> ?
Pokud je odpověď na všechny tři body ano, jsou tyto odkazy kvalitativně rovnocenné?
Jak je to s kvalitou zpětných odkazů? Vyřešeno
Re: Jak je to s kvalitou zpětných odkazů? Vyřešeno
1. Lepší je, když odkazují pouze oni na Tebe.
2. Ano
3. Ano
Co je z uvedených možností "kvalitnější" nelze takto určit. Odkaz získává nebo ztrácí na váze (kromě webu ze kterého vede) přidanými atributy, např. title, rel. Velkou váhu má také umístění odkazu, zda je v textu nebo jen sólo v patičce webu.
2. Ano
3. Ano
Co je z uvedených možností "kvalitnější" nelze takto určit. Odkaz získává nebo ztrácí na váze (kromě webu ze kterého vede) přidanými atributy, např. title, rel. Velkou váhu má také umístění odkazu, zda je v textu nebo jen sólo v patičce webu.
Používám avast! Free Antivirus!
Re: Jak je to s kvalitou zpětných odkazů?
Díky za odpověď.