Dobrý den,
už přes tucet let hraju svou oblíbenou závodní hru Official Formula 1 Racing (r.v. 1999), která mi jela v pohodě na Windowsech 98, XP i Millenium. Na Pentium 100 MHz, na AMD Duron 650 i na Pentiu Core2Duo, vše šlapalo jak odpovídalo stroji, mírné rozdíly v jemnosti ovládání nebo zvucích neovlivnili nijak zásadně game-play.
Teď mám notebook HP650 (Pentium B980, 2,4 GHz) s Windows 8.
Hra jede taky v pohodě, i po sítí, všechno šlape jako dřív, KROMĚ ZOBRAZENÍ.
Hra totiž jede nativně jen ve fullscreenu, jenže pod Windows 8 to není tak úplně fullscreen - kolem něj je totiž okno a jeho horní lišta (s ikonkou, názvem hry a červeným křížkem v rohu) dost nepříjemně překáží (nejde vidět ve kterém jsi kole, jaký je rekord okruhu, případně v tréninku porovnání aktuálního kola s nejlepším).
Úvodní videa hry jsou v pohodě, plný fullscreen, ale hned po nich už je vše v "maximalizovaném okně". Když dám Printscreen, vysledná fotka je normálně bez toho okna, takže na ní jde vidět všechno.
Zkoušel jsem všechny možné nastavení kompatibility. Úplně bez kompatibility je to o trochu horší - horní lišta zabírá víc místa, a má jinou barvu. Jinak jsem žádný rozdíl nezaznamenal.
Myslím, že to Windows 8 dělají i v dalších aplikacích, i když jsem na ně zatím nenarazil.
Nevíte někdo, jak se to "okno" dá vypnout?
Díky moc za každou radu či tip co s tím!
Win8: chybný fullscreen aplikace
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Win8: chybný fullscreen aplikace
Koumal jsem různě po netu, zkoušel jsem transparentnost (nefunguje - ve hře není lišta transparentní), změnu velikosti záhlaví (title bar) pomocí změny velikosti písma a změny některých hodnot v registrech, to pomohlo trochu - vidím teď o pár horizontálních pixelů více.
Zarazilo mě, že většina lidí na netu hledá způsob, jak program, který jede ve fullscreenu dostat do okna... Mi teda osmičky strkají do okna hru, která tam nepatří. Vypadá to tedy na docela veselý systém.
Zarazilo mě, že většina lidí na netu hledá způsob, jak program, který jede ve fullscreenu dostat do okna... Mi teda osmičky strkají do okna hru, která tam nepatří. Vypadá to tedy na docela veselý systém.
Re: Win8: chybný fullscreen aplikace
Mám osmičky a v životě mi toto něudělaly. A podle mně, hra z roku 1999 nepůjde spustit ani na Vistách.

Zkus alt+enter

Zkus alt+enter
Počítač - MSI
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB
Procesor: AMD Athlon (tm) LE-1640 - 2.61 GHz -x64 (Brzy AMD Athlon X2 280 - 3.6 GHz - Dvoujádro)
RAM: 1 GB DDR2 333 MHz (Brzy 3 GB)
GK: ATI Radeon HD 5550 series 1 GB
Úložiště: HDD SATA 235 GB
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Aplikace pro analýzu videí
od pavel2010 » 24 bře 2025 21:20 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 4
- 4714
-
od pavel2010
Zobrazit poslední příspěvek
25 bře 2025 20:54
-
-
-
Mobilní aplikace ve stylu webové stránky
od bradto » 07 úno 2025 22:52 » v Programování a tvorba webu - 3
- 4486
-