Avast - pomalý start systému

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

ice.bc
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Avast - pomalý start systému

Příspěvekod ice.bc » 09 črc 2013 09:42

Zdravím všechny:-) Po dlouhé době používání placeného AVG jsem se rozhodl,dle doporučení, pro free verzi Avastu .
Ale hned po jeho instalaci sleduju znatelně pomalý náběh systému po startu PC (win 7 64bit ).
Nemám s tímto antivirem žádné zkušenosti,zkouším ho prvně,tak třeba jde jen o nějaké nastavení :-) Alespoň tedy AVG se často po aktualizaci chlubilo,že start PC je díky němu o 50% rychlejší ...a pravdou je,že s AVG to mnohem rychlejší bylo :-)
Pokud tedy něko můžete poradit,nebo nějaké tipy na nastavení,apd...budu rád.Nechci Avast hned zavrhnout jen třeba díky mé neznalosti tothoto antiviru:-)Díky

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Avast - pomalý start systému

Příspěvekod jaro3 » 09 črc 2013 09:58

Jde o to , zda to určitě dělá avast , zkusil bych ho odinstalovat a nainstalovat místo něho Aviru.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

pulsik
člen BSOD týmu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod pulsik » 09 črc 2013 10:20

Já měl stejný problém jako ty. U mě ten Avast nepracuje dobře. Po nainstalování mi mrzne PC, vše je pomalé. Aktualizace databáze trvala přes 15 minut, nemohl jsem udělat ani jedno scanování, protože jsem tam neměl tlačítko start. Před Avastem jsem měl AVG a šlo to v pořádku. Nicméně teď mám nainstalovanou Aviru a jsem spokojený.

Zkus ten Avast odinstalovat a nainstalovat AVG, pokud to bude pořád pomalé, tak problém je jinde.

ice.bc
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ice.bc » 09 črc 2013 10:21

jaro3: Ano,bral jsem to jako poslední řešení..odinstalace a zkouška jiného.
Ale na 99% to řadím k Avastu,protože do doby jeho instalace vše OK a nic jiného jsem mezi tím neřešil....
Aviru jsem používal hooodně dávno.Ale co jsem sledoval recenze,je na tom dnes poměrně taky velice dobře:-) Možná stojí za zkoušku....

pulsik: : Ano,mám to v plánu...jak budu u PC,zkusím zpět nahodit schválně AVG ,zda bude vše zase OK.Jen nevím,zda není velký rozdíl mezi AVG placenou verzí a AVG free.Placená mi už propadla:-) Ale i tak to zkusím.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 09 črc 2013 10:35

Rozhodně zajímavý poznatek, zpomalení v obou případech po předchozím používání AVG ...., jestli jste to v obou případech, po odstranění, dejme tomu po odinstalování i řádně vyčistili, on totiž je, stejně jako jiné antiviry více či méně, dost vlezlý. Proklepat registry,.....
(jakoby daň za jeho odinstalování)
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

pulsik
člen BSOD týmu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod pulsik » 09 črc 2013 10:40

Vždy vše vyčistím. Do dneška nevím proč mi to Avast dělá. Mohl jsem vyzkoušet - Eset, AVG, Avira a nikdy problém nebyl. Avast mému PC hold nesedí a nejsem sám.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 09 črc 2013 10:46

Možná starší vydání, nebo se to s něčím "tlouklo", těžko takhle od pasu střílet....
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

ice.bc
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ice.bc » 09 črc 2013 11:54

No v mém případě je to aktuální verze Avastu,ale zase ja třeba sleduji převážně problém jen při spouštění PC...Třeba včera při posledním spouštění a zadani hesla do systému naskočila jen černá obrazovka,PC chroustal a trvalo min.půl minuty,než se objevila plocha.
A vnímal sem právě v nastavení Avastu,že testuje i při spuštění určité systémové adresáře,apd...Pokud AVG pracovalo jinak,může to být i tím.
Např aktualizace,testy,apd...nevidím žádný problém u Avastu.
Pravda,já po odinstalaci AVG žádnou extra čistku nedělal,jen projel Avastem....

ice.bc
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ice.bc » 09 črc 2013 13:36

Takže jsem měl chvilku čas...Odinstaloval jsem Avast a náběh systému hned tak o 50% rychlejší.Poté jsem nechal pro jistotu ještě pročistit ccleanerem..a teď to běží parádně:-)
Je pravda,že když jsem odinstaloval Avast a restartoval,bylo znát,že PC ihned reagovalo na povely,bylo rozhodně svižnější na veškeré reakce...Avast to v tomto případě opravu dost brzdil..
Teď ale tedy,co dál...Ponechat AVG ve free verzi,nebo raději Aviru? Co se tu tak dočítám,poměrně dost je vyzdvihována :-)

pulsik
člen BSOD týmu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod pulsik » 09 črc 2013 13:38

Zkus Aviru a zůstaneš u ní, uvidíš.

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 09 črc 2013 13:51

Pokud jsi zvyklý na AVG, pak si nech ten free, avira svého času zatěžovala systém nejméně, v případě antivirů projetí registrů jen ccleanerem po odinstalaci je málo.. chce to i ručně, a vyházet i všechny zbytky po nich.
No a pokud jsi tam měl posledních 30 dnů jen "MSE" pak by to chtělo asi novou kontrolu hijackthisem ... možná tam zpomaluje ještě něco jiného...
Naposledy upravil(a) jaojao dne 09 črc 2013 14:36, celkem upraveno 3 x.

zvuk
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zvuk » 09 črc 2013 14:06

Jeden Google vládne všem, jeden jim všem káže a všechny do temnoty sváže.
[spoiler=]HW monitor http://www.slunecnice.cz/sw/hwmonitor/
combofix http://www.bleepingcomputer.com/download/combofix/
HD tune http://www.hdtune.com/
crystal disk info http://www.edownload.cz/sw/crystaldiskinfo/[/spoiler]

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”