Avast - pomalý start systému

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

ice.bc
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Avast - pomalý start systému

Příspěvekod ice.bc » 10 črc 2013 10:40

ondoubek + adavyp: No,tak to mě taky zajímá...s tím Avastem jsem měl v podstatě stejný problém...hrozně dlouhý náběh PC,podobná hodnota..Mimochodem,než jsem ho instaloval,hledak jsem recenze,atd...A dost často jsem narazil na to,že mají uživatelé problém se zpomalením PC..A udajne si Avast tušim rikal o nějakou nutnou aktualizaci,která toto opravovala...Musel bych ale opět hledat.Neřešil jsem to,po mě to nic nechtělo.

Jinak AVG mi na jiném PC baští kolem 7 Mb.ALe náběh PC super,přitom comp má horší parametry.Ale jak jsem psal,AVG se chlubí ,že díky němu je start PC mnohem rychlehší.V čem to spočívá jsem nějak nezkoumal.

Reklama
ondoubek
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod ondoubek » 10 črc 2013 11:07

No, teď jsem klik na Zobrazit procesy všech uživatelů a avast mi zabírá něakých 16MB, když teď scanuju PC. Potom zkusím kolik zabírá bez scanu. Je sice pravda, že dlouhý náběh mého PC může být způsoben vadnými sektory na pevných discích, ale asi i ten avast tam mě něaký podíl.

sasshrek
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod sasshrek » 10 črc 2013 11:23

ondoubek, já Aviru měl asi před dvěma roky a za pár dní šla pryč. Měla sice velkou úspěšnost v zachycování hrozeb, leč rovněž strašnou spoustu falešných poplachů. Blbla například i u originálních her..(aktualizace apod.). Možná se zlepšili.

ice.bc
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ice.bc » 10 črc 2013 11:44

ondoubek: U mne to způsoboval 100% Avast.Schválně jsem pak testoval náběh bez něj.A s Avirou je to na tom také podstatně lépe.A s předchozím AVG také bez problému.

ice.bc
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod ice.bc » 16 črc 2013 10:43

Tak se ještě vracím k tématu:
Nedalo mi to,tak jsem udělal řádnou čistku PC,defragmentaci jiným softem,než je ten integrovaný ve win7,upravil app a služby po spuštění a v Avastu zakázal test rootkitů po spuštění.A znatelný úspěch zrychlení.
Jelikož ale zdání klame,spustil sem si pro jistotu ještě prohlížeč událostí,konkrétně načítaní systému.A v tuto dobu s Avastem je spuštění o cca 20-50 sec.rychlejší,než tomu bylo dle protokolu v době,kdy jsem ještě používal AVG.
Neříkám,že je to teď extra střela,ale je to už použitelné :-)
(jen tak pro zajímavost by mne zajímala doba spuštění u ostatních uživatelů,ikdyž je mi jasné,že to záleží na mnoha faktorech...)

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”