posílají zpět chybný hdd při reklamaci?
posílají zpět chybný hdd při reklamaci?
Nevíte, když najde servis chybu v hdd u notasu a vymění ho, tak jestli zašle i chybný hdd zpět nebo si ho nechávají(nebo co s nim dále dělají)? Jde mi o to, jak důkladně odstranit data. Díky
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: posílají zpět chybný hdd při reklamaci?
No nechávají si ho sou to šmejdi i když je v tvůj.... Podobně to dělaj aji v servisu u aut vyměněj ti díl za 16 tisíc a ten vadnej si nechaj :) a nedivil bych se kdyby to opravili a naklady na opravu by byly mnohem menší
ale u toho hdd to asi nic opravovat nemá cenu....

aha a co s nim pak jako dělaj ... to je pěně na****o..
Pokud je to reklamace, tak se disk vraci vyrobci (vymena kus za kus, vyrobce ho vyzaduje zpet). Zustava ti pouze nevratny dil (coz disk neni, ale je to treba vadny ventilator).
Pokud nechavas menit disk jako mimozarucni opravu, tudiz platis disk a vymenu, tak ti ten puvodni disk samozrejmne musi nechat, jeste jsem nevidel servis ktery by si nechal disk patrici zakaznikovi
Pokud nechavas menit disk jako mimozarucni opravu, tudiz platis disk a vymenu, tak ti ten puvodni disk samozrejmne musi nechat, jeste jsem nevidel servis ktery by si nechal disk patrici zakaznikovi
Naposledy upravil(a) petr22 dne 10 črc 2013 15:36, celkem upraveno 1 x.
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Samozřejmě že se tu bavíme o reklamaci :) máš to v názvu tématu.
Ja vim, proto je me divne proc povazujes za smejdy servis, proto ze ti puvodni reklamovany disk nenecha. To je prece normalni, ze v ramci reklamace si puvodni vratny dil servis necha - kdyz ho sam musi vratit.
I to, ze ze se v ramci reklamace pouzije servisovany dil je v poradku, dokonce i ten disk co vymeni muze byt popuzity nebo refurbished. Treba HP bezne posila refurbished disky v ramci zarucni vymeny.
I to, ze ze se v ramci reklamace pouzije servisovany dil je v poradku, dokonce i ten disk co vymeni muze byt popuzity nebo refurbished. Treba HP bezne posila refurbished disky v ramci zarucni vymeny.
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No to by mi vadilo a to že to je již refurbished to ti řeknou ? (Jo hele dali jsme ti tam disk tamhle z bazaru potřeboval je utahnout jinak jede v poho
)

Je to na nem napsane (samolepka od HP, factory refurbished)
Rict ti nemusi nic, proste ti tam daji nejaky disk ktery maji odpovidajici kapacity a nemusi to byt stejna znacka (to same zakladni deska nebo displej, nic nemusi byt nove)
Rict ti nemusi nic, proste ti tam daji nejaky disk ktery maji odpovidajici kapacity a nemusi to byt stejna znacka (to same zakladni deska nebo displej, nic nemusi byt nove)
petr22: no a ty data z hdd to si jako vyrobce klidne muze vytahnout jo? Jak bys mě poradil to pred odeslanim smazat, stačí formát?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 16:09) ---
mam 2 oddily, tak jak to udelat, aby mi pak nezneuzili treba data..?
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 16:09) ---
mam 2 oddily, tak jak to udelat, aby mi pak nezneuzili treba data..?
Pokud myslis ze u Segate/WD nemaji nic jineho na praci nez zkoumat obsah vracenych disku, tak stahni treba Ultimate Boot CD, tam jsou aplikace na mazani disku - sformatovat nestaci, ale takovy prepis nulama 3x za sebou uz je schvalena procedura na likvidaci dat na HDD (i dle nasich firemnich standardu)
- Tomasb98
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Tak to jsem ještě teda nezažil když mi ho vyměňovali dali mi to v origo krabičce (no spíš hdd dávaj v takovém igeliťáku
) a záruka byla od převezmutí 2 roky (jako bych ho koupil) pokud se už nevyráběl tak mi navrhli buť mi tam daj něco podobného nebo mi vratěj prachy...
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 16:13) ---
HP jsem ještě teda hdd nekupoval asi ani nebudu....

--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 16:13) ---
HP jsem ještě teda hdd nekupoval asi ani nebudu....
No ja nevim, me by zajimalo, kdyz si ho ten vyrobce zase nechá , tak co s tim vadnym pouzitym hdd bude jako delat?
Zpět na “Problémy s hardwarem”