Booting virus?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

XSkipy
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Booting virus?

Příspěvekod XSkipy » 11 črc 2013 11:12

Dobrý den, mám problém s načítáním systému. Pokaždé když bootuju windows vyskočí jako vždycky "načítání systému windows" (mám win7) a následně kontrola disku, zde už je háček skočí na mě Kontrola disku " \\?\\volume{e800da22-3b18-11e2-8499-806e6f6e6}" a když bych to teda nechal okontrolovat, po odpočítání času na zrušení operace vyskočí modrá obrazovka a konec. Když kontrolu zruším tak se mi systém normálně načte, sice to trvá o něco málo dýl než normalně ale načte. A jede bez jakéhokoliv problému. Můžete mi prosím poradit v čem by mohl být problém, případně jak tomu zabránit? Díky :)
Přikladám screen "kontroly" omlouvám se v jaké je kvalitě ale než jsem stihl přepnout foťák bez blesku tak se to vyplo..
Přílohy
DSC_0335.jpg
Kontrola \\?\\volume{e800da22-3b18-11e2-8499-806e6f6e6}

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Booting virus?

Příspěvekod memphisto » 11 črc 2013 11:18

Virus ne. Spíš poškozený/mrtvý disk
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

pulsik
člen BSOD týmu
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod pulsik » 11 črc 2013 11:19

Pravděpodobně chyba disku. Stáhni "Hiren's Boot CD" vypal to jako obraz, a udělej test HDD.

XSkipy
nováček
Stav:

Příspěvekod XSkipy » 11 črc 2013 11:46

Pokud by byl mrtvej nebo nějako poškozenej hadr tak by to házel bluescreeny aj při normálním používání ne? Mě se to právě nikdy nestalo. Jen při startu to jak jsem psal dělá blbosti a potom už jede jak má být naprosto v pořádku

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 12:00

Zkontroluj disk a dej sem screen - http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/

XSkipy
nováček
Stav:

Příspěvekod XSkipy » 11 črc 2013 12:20

A jak teda opravit nebo co s tím?
Přílohy
crystal.png
Screen

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 12:31

Ten disk je dobrý, ale je tam ohromný počet událostí zaznamenaných otřesovým čidlem. Ty s tím tlučeš o stůl?

XSkipy
nováček
Stav:

Příspěvekod XSkipy » 11 črc 2013 12:39

To zase ne :D Ale mám takovou dobrou chladící podložku které se občas podlomí nožičky a ten ntb spadne..
Je možný že by to bylo tím? Já vážně nemám s ničím problémy mám ho 1 a půl roku a tady tohle začal dělat ted v sobotu a mimo ten problémovej start to nedělá žadný jiný probémy :)

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 11 črc 2013 12:44

Stáhni a nainstaluj HD Tune a na záložce Error Scan nech disk projet a pak dej screen. Těmi pády může být mechanicky poškozen a to žádný SW neodhalí...
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

XSkipy
nováček
Stav:

Příspěvekod XSkipy » 11 črc 2013 13:55

Tak pokud je poškozenej pády tak to nezjistí ani ten HD tune? Nejsem si vědomej že by mi někdy někde spadl nebo že by se mi s tím stalo něco horší ho než že by asi z 5cm sjel z chadící podložky ale aj na to si už dávám pozor. Teď scanuji a nějakou dobu to potrvá :) jsem tak ve 1/4 :)

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 11 črc 2013 14:42

Az dojedes a bude to vse OK, tak si pust Spravu disku a tam po pravem kliku na oddil bez prirazeneho pismena ho nech zkontrolovat. Ty co maji pismeno te nezajimaji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”