Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to Vyřešeno

...

Moderátor: Mods_senior

adavyp
člen BSOD týmu
Master Level 7
Master Level 7
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nakladatelé hledají uživatele Ulož.to

Příspěvekod adavyp » 11 črc 2013 18:42

Já si nedovedu představit život bez Kindle. Všechno na jenom místě. Nepotřebuji kupovat další nábytek...
Faraonská fakta mně dokážou jen vykouzlit úsměv. :lol:
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.

"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca

Reklama
Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 11 črc 2013 18:43

Víš co ale to je podle prostředí jedeš na měsíc na dovolenou co si sebou vezmeš ? Tablet z 50 stáhnutými knihami tebo si dáš do kufru 50 Knížek? :D

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 18:47

A kolik ty přečteš na dovolené knížek? Padesát nebo žádnou? b) je správně!

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 11 črc 2013 18:49

Přečtu si statusy na Facebooku a to mi stačí :D

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 11 črc 2013 18:52

Blue Spirit píše:To máš do velké míry pravdu, ale autor nakladatele potřebuje - bohužel!

Nene, nepotřebuje, potkal jsem kámoše a prej kup si moji knihu, jsem na něj čučel, a fakt jezdili s manželkou po Evropě na simsnu a pak zážitky hodil na papír, vazba, + fotky ,, chtěl za ni cca 400/500,- Kč, už nevím přesně kolik si jich nechal udělat, ale vycházelo to nějak na 12 tisíc (nevím cca 30ks) pro kámoše, jenže někteří "objednávku" zrušili tak mu jich několik zbylo, ale do knihkupectví to dát nemohl, protože nebyl jako plátce DPH či co... tak mi to nějak reprodukoval...
Naposledy upravil(a) jaojao dne 11 črc 2013 18:53, celkem upraveno 1 x.
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 črc 2013 18:53

Blue Spirit: Tak to asi přece jenom málo čteš. Navíc si pomocí odkazů můžeš skákat i mezi knihami. Já když něco dělám, tak mi jedna kniha často nestačí, ale lítám z jedné do druhé (technická a odborná literatura). Bez vůně se obejdu a šustot při listování je dostupný i elektronicky >>> Mart View

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 18:56

Ale kdepak, četl jsem velmi, cca 1 knihu denně po dobu mnoha let. Nyní už jenom občas odbornou literaturu a také se musím podívat do několika knih. Nicméně skákat v 1000 knihách by jistě bylo nad mé síly. :-D

Tedy skákat bych mohl, ale asi bych se v tom neorientoval.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 19:10

V tehle diskusi je videt, kdo nikdy nic komercniho nevytvoril a kdo je tak navykly stahovat knihy zadarmo, ze uz mu to ani neprijde spatne obirat autory o jejich prijmy.

Doporucuji jedine: napsat vlastni publikaci, nechat si ji vydat a distribuovat. A po tvrzeni, ze kniha za 800 Kc je "predrazena" si nafackovat pred zrcadlem. Kvalitni tisk na kridovem papire neco stoji, to same priprava knihy muze trvat klidne 1-2 roky. A prijem autora je mnohdy nizsi, nez kolik by si za stejnou doby vydelal jinak.

Vydani cehokoliv pouze elektronicky je pro naprostou vetsinu autoru naprosty nesmysl - ty prijmy jsou naprosto minimalni, prodaji se maximalne stovky kusu. Ale diskusni fora a sdileci servery jsou plne odkazu. To musi byt skutecne znamy autor, aby dokazal vydelat i kdyz naprosta vetsina ctenaru nic nezaplati.

Tablet ze nahradi knihu? Az bude mit obrazovku velikosti aspon A4, tak se o necem co vzdalene nahradi knihu da diskutovat. Za 3 hodiny se vybije baterie a konecna. Nicmene tablet neresi to zasadni - jak zaridit, aby si 99,9% lidi danou publikaci proste nestahlo zadarmo.

Je zajimave, ze prakticky kazdy kdo obvinuje nakladatele a distributory z parasitismu v podstate podporuje jeste horsi parasitismus - aby mohl komercne vydavat cizi dila kazdy, aniz by autor neco dostal.

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 19:19

Tak nějak jsem čekal až se ozve petr22 a že mne zase naštve, ale nestalo se tak. S menšími názorovými rozdíly souhlasím.

Jenom bych připomněl podstatné. Ti nakladatelé se z velké míry přiživují na pisateli, který nad knihou strávil mnoho času a kterého především by ta kniha měla uživit. Ne nakladatele!

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 črc 2013 19:23

Vydavani knih je pouze forma podnikani. Stejne tak muzeme tvrdit, ze nepotrebujeme ridice nakladnich aut, protoze si chleba z pekarny muzeme dovest sami nebo ze nepotrebujeme ridice autobusu, protoze muzeme dojit pesky. Nakladatel poskytuje sluzbu, zalezi na autorovi jestli ji vyuzije. Je to dobrovolne a zcela evidentne to vyhovuje obema stranam. Nakladatel navic na sebe bere riziko podnikani.

Nejak si nedovedu predstavit, ze by si mel autor sam platit stovky tisic korun ktere sebou vydani knihy prinasi a v pripade komercniho neuspechu se zadluzil do konce zivota. O tom ze by se par autoru domluvilo a vydavali spolecne treba nviny nebo casopis radsi vubec nemluvim, leda ze by si ho prodavali u vchodu do sveho baraku.

Kdyby bylo vydani knihy pouze elektronicky klicem k uspechu, tak uz davno nikdo nevydava papirove knihy. Jenze ono to asi tak jednoduche nebude.

guest

Příspěvekod guest » 11 črc 2013 19:32

S tím se dá jenom souhlasit, ale myslím, že ten autor si to může jistě ošetřit např. stanovením ceny knihy na pultech - smlouvou.

Mám kamaráda, který asi před 10 lety vydal knihu "Na co všechno jsem si vzpomněl". Nebyl to žádnej trhák, bylo to z dob kdy študoval na skláře a v podstatě to i o jeho kamarádech - nejen sklářích pojednávalo.
Vydal to sám a skoro i sám prodával, .D ale prodal.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 11 črc 2013 19:39

petr22 píše:V tehle diskusi je videt, kdo nikdy nic komercniho nevytvoril a kdo je tak navykly stahovat knihy zadarmo, ze uz mu to ani neprijde spatne obirat autory o jejich prijmy.

Doporucuji jedine: napsat vlastni publikaci, nechat si ji vydat a distribuovat. A po tvrzeni, ze kniha za 800 Kc je "predrazena" si nafackovat pred zrcadlem. Kvalitni tisk na kridovem papire neco stoji, to same priprava knihy muze trvat klidne 1-2 roky. A prijem autora je mnohdy nizsi, nez kolik by si za stejnou doby vydelal jinak.

Vydani cehokoliv pouze elektronicky je pro naprostou vetsinu autoru naprosty nesmysl - ty prijmy jsou naprosto minimalni, prodaji se maximalne stovky kusu. Ale diskusni fora a sdileci servery jsou plne odkazu. To musi byt skutecne znamy autor, aby dokazal vydelat i kdyz naprosta vetsina ctenaru nic nezaplati.

Tablet ze nahradi knihu? Az bude mit obrazovku velikosti aspon A4, tak se o necem co vzdalene nahradi knihu da diskutovat. Za 3 hodiny se vybije baterie a konecna. Nicmene tablet neresi to zasadni - jak zaridit, aby si 99,9% lidi danou publikaci proste nestahlo zadarmo.

Je zajimave, ze prakticky kazdy kdo obvinuje nakladatele a distributory z parasitismu v podstate podporuje jeste horsi parasitismus - aby mohl komercne vydavat cizi dila kazdy, aniz by autor neco dostal.

Za tohle lhaní by sis měl stoupnout před zrcadlo a nafackovat si! Přečtu toho dost, ale okrádat se nehodlám, nedávno jsem utratil za 25 převážne SCI-FI knížek kolem 1 300 Kč. Příjem autora je malý kvůli vydavatelským pijavicím. Náklady elektronické verze jsou bez nákladů za tisk, "křídový papír", skladování, distribuci, logistiku a přesto stojí skoro jako papírová kniha. Cena je uměle navyšována kartely, nedávný soud s Apple ledacos osvětluje, i tu cenotvorbu knih. Tablet má výdrž 3 hodiny? Jak který, jsou dostupné i s mnohonásobně delší výdrží. I když si v dnešní době většina lidí stahuje audio a video díla zadarmo, přesto se společnostem zvyšují pohádkové zisky, i když řvou a chtějí víc. Tištěný tisk v oblasti novin a periodik má na kahánku, s knihami to za pár let nebude jiné. Aby autor dostal přiměřenou! odměnu, je potřeba vypráskat mafii! Ty co chtějí nepřiměřené odměny, ať jsou vykrádat banky ...

Zpět na “Vše ostatní (inet)”